1 kg AGAR AGAR E406 GELIFIANT LOUIS FRANCOIS substancja żelująca pozyskiwana z czerwonych alg
Naturalna substancja zagęszczająca i żelująca pochodzenia roślinnego - pozyskiwana z czerwonych wodorostów.
Francuskiej firmy Louis FRANÇOIS chyba nie trzeba nikomu przedstawiać, kto pasjonuje się cukiernictwem i ceni najwyższą światową jakość produktów. Louis Francois urodził się w 1882 roku. Samouk wynalazca, rozwinął pasję opartą na badaniach Louisa Pasteura i innych znanych naukowców w tym czasie. Zbudował laboratorium w Paryżu i założył firmę w 1908 roku. Kontynuował swoją pasję do innowacji i doskonałości od ponad wieku. Dzięki zakładowi produkcyjnemu i laboratorium w pobliżu Paryża (Ile de France), LOUIS FRANCOIS produkuje i sprzedaje dziś szeroką gamę produktów przeznaczonych do produkcji chleba, ciast, czekolady, cukiernictwa, lodów i gastronomii na całym świecie.
Jest 9 produktów.
1 kg AGAR AGAR E406 GELIFIANT LOUIS FRANCOIS substancja żelująca pozyskiwana z czerwonych alg
Naturalna substancja zagęszczająca i żelująca pochodzenia roślinnego - pozyskiwana z czerwonych wodorostów.
1 kg BLANC GALLIA LOUIS FRANCOIS pasteryzowane i suszone białka jaj
Pasteryzowane i suszone rozpyłowo białko jaja kurzego w postaci proszku.
1 kg GELATINE POISSON EN POUDRE 200 BLOOM LOUIS FRANCOIS żelatyna rybna w proszku
Żelatyna rybna w proszku o mocy żelowania 200 BLOOM.
1 kg INULINE INSTANT LOUIS FRANCOIS rozpuszczalny błonnik roślinny pozyskiwany z korzenia cykorii
Inulina z korzenia cykorii - dodatek spożywczy pozwalający na produkcję lodów i wyrobów cukierniczych o obniżonej wartości energetycznej - stosowana jako zamiennik tłuszczu i sacharozy.
1 kg PECTINE 325NH95 LOUIS FRANCOIS pektyna przeznaczona do produkcji przetworów owocowych
Pektyna przeznaczona przede wszystkim do produkcji przetworów owocowych.
1 kg PECTINE NH NAPPAGE LOUIS FRANCOIS pektyna do stosowania w produktach na bazie wody i owoców
Pektyna przeznaczona przede wszystkim do stosowania podczas produkcji lustrzanych glazur z miąższem owocowym.
1 kg SUCRE INVERTI GALLIA LOUIS FRANCOIS cukier inwertowany - trymolina
Trymolina - cukier inwertowany w postaci drobnych kryształków o bardzo dobrej rozpuszczalności.
15 kg SUCRE INVERTI GALLIA LOUIS FRANCOIS cukier inwertowany - trymolina
Trymolina - cukier inwertowany w postaci drobnych kryształków o bardzo dobrej rozpuszczalności.
5 kg AMIDON DE MAIS 153B LOUIS FRANCOIS skrobia kukurydziana
Skrobia kukurydziana - stosowana jako dodatek o właściwościach zagęszczających.