- Obniżka
- Nowy

31/07/2025 TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
Mieszanka do przygotowywania wegańskich lodów jogurtowych oraz wegańskiego jogurtu mrożonego. Przeznaczona do łączenia z ciepłą wodą.
VEGANYO - to doskonale zbilansowana mieszanka podstawowa (bazowa) do sporządzania wegańskich lodów jogurtowych oraz wegańskiego jogurtu mrożonego. Mieszanka wymaga jedynie połączenia z ciepłą wodą. Skład mieszanki bazuje na proszku ryżowym i pozwala na szybką i łatwą produkcję lodów jogurtowych, które mogą być oznaczane jako produkt przyjazny dla wegan. Sporządzane na bazie lody charakteryzują się kremową konsystencją, doskonałą stabilnością oraz przyjemnym jogurtowym smakiem. Baza przeznaczona jest do stosowania w procesie na ciepło (z zastosowaniem pasteryzatora lub z dodatkiem ciepłej wody).
Składniki: cukier trzcinowy, dekstroza (z winogron i kukurydzy), włókna roślinne (błonnik roślinny), proszek ryżowy (syrop ryżowy w proszku, skrobia ryżowa, mąka ryżowa), syrop glukozowy, trehaloza (pochodna glukozy - dwucukier złożony z cząstek glukozy), olej roślinny (kokosowy), aromaty, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), substancje emulgujące: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem winowym (E472e), substancje stabilizujące: guma guar (E412), karagen (E407); może zawierać śladowe ilości soi; obecność alergenów jako składników została podana w składzie; wyprodukowano w zakładzie, w którym stosuje się mleko i produkty pochodzące z mleka, jaja, soję oraz orzechy.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu (od daty produkcji) dotyczy produktu w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu (zgodnie ze specyfikacją od producenta); do dozowania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.
RECEPTURA OGÓLNA - DOZOWANIE | |
VEGANYO | 1300 g |
CIEPŁA WODA | 2700 g |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1645/393 kJ/kcal |
Tłuszcz | 6.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 5.6 g |
Węglowodany | 78.1 g |
w tym cukry | 51.9 g |
w tym poliole | 0.0 g |
Błonnik | 12.4 g |
Białko | 0.2 g |
Sól | 0.14 g |
Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000. Produkt został wyprodukowany bez użycia genetycznie modyfikowanych organizmów oraz/lub produktów z nich pochodzących.
Indeks: COMPRITAL229
Marka: COMPRITAL
Doskonale zbilansowana mieszanka podstawowa (bazowa) do produkcji lodów wegańskich. Przeznaczona do łączenia z ciepłą wodą oraz dodatkami smakowymi przyjaznymi dla wegan.
Indeks: COMPRITAL83
Marka: COMPRITAL
Gotowa do użycia mieszanka bazowa w proszku do produkcji jogurtu mrożonego z automatu. Naturalny smak jogurtu niskotłuszczowego z mocno wyczuwalną kwaśną nutą.
Indeks: COMPRITAL21
Marka: COMPRITAL
Produkt do lodów i cukiernictwa na bazie jogurtu naturalnego w proszku. Wyraźny i trwały smak jogurtu naturalnego z przyjemną kwaśną nutą. Idealny do lodów i deserów jogurtowych.
Indeks: PERNIGOTTI08
Marka: PERNIGOTTI
Mieszanka do przygotowywania lodów jogurtowych (w maszynach) - pozwala uzyskać kremowe lody o świeżym i lekkim smaku. Baza doskonale sprawdzi się w połączeniu ze świeżym jogurtem.
31/07/2025 TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
Mieszanka do przygotowywania wegańskich lodów jogurtowych oraz wegańskiego jogurtu mrożonego. Przeznaczona do łączenia z ciepłą wodą.