Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania sorbetów czekoladowych. Baza do produkcji wegańskich lodów czekoladowych o intensywnej barwie i smaku.
1.3 kg BASE VEGANA B358 COMPRITAL baza do produkcji wegańskich lodów rzemieślniczych
Doskonale zbilansowana mieszanka podstawowa (bazowa) do produkcji lodów wegańskich. Przeznaczona do łączenia z ciepłą wodą oraz dodatkami smakowymi przyjaznymi dla wegan.
Opis produktu
BASE VEGANA - to doskonale zbilansowana mieszanka podstawowa (bazowa) do sporządzania lodów wegańskich. Neutralna baza do wegańskich lodów "mlecznych". Mieszanka wymaga jedynie połączenia z ciepłą wodą oraz wybranym dodatkiem smakowym (wegańskim). Skład mieszanki bazuje na proszku ryżowym i pozwala na szybką i łatwą produkcję lodów, które mogą być oznaczane jako produkt przyjazny dla wegan. Sporządzane na bazie lody charakteryzują się kremową konsystencją, doskonałą stabilnością oraz przyjemnym smakiem. Baza przeznaczona jest do stosowania w procesie na ciepło (z zastosowaniem pasteryzatora lub z dodatkiem ciepłej wody).
Składniki: cukier trzcinowy, dekstroza, proszek ryżowy (suszony syrop ryżowy, skrobia ryżowa, mąka ryżowa), błonnik roślinny, syrop glukozowy, trehaloza (pochodna glukozy - dwucukier złożony z cząsteczek glukozy), olej roślinny (kokosowy), masło kakaowe, substancje stabilizujące: mączka chleba świętojańskiego (E410), karagen (E407), sól, aromaty, emulgator: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem winowym (E472e); obecność alergenów jako składników została podana w składzie; wyprodukowano w zakładzie, w którym stosuje się mleko i produkty pochodzące z mleka, jaja, soję oraz orzechy.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu (od daty produkcji) dotyczy produktu w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu (zgodnie ze specyfikacją od producenta); do dozowania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.
RECEPTURA OGÓLNA - DOZOWANIE | ||
BASE VEGANA | 1300 g | 480 g |
CIEPŁA WODA | 2700 g | 1000 g |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1630/390 kJ/kcal |
Tłuszcz | 6.3 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 5.2 g |
Węglowodany | 77.0 g |
w tym cukry | 61.0 g |
w tym poliole | 0.0 g |
Błonnik | 11.0 g |
Białko | 0.0 g |
Sól | 0.64 g |
Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000. Produkt został wyprodukowany bez użycia genetycznie modyfikowanych organizmów oraz/lub produktów z nich pochodzących.
Szczegóły produktu
- NUMER KATALOGOWY
- B358
- NAZWA HANDLOWA
- BASE VEGANA
- MASA NETTO
- 1.3 kg
- OPAKOWANIE
- WOREK (PET | ALU | PE)
- OPAKOWANIE ZBIORCZE
- 10.4 kg (8 x 1.3 kg) KARTON
- RODZAJ
- BAZA DO PRODUKCJI LODÓW WEGAŃSKICH
- SMAK
- ZAWIERA AROMATY
- FORMA
- PROSZEK
- PRZEZNACZENIE
- PRODUKCJA LODÓW WEGAŃSKICH
- PRZEZNACZENIE
- DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
- ZASTOSOWANIE
- PRODUKCJA LODÓW WEGAŃSKICH
- ZASTOSOWANIE
- W PROCESIE NA CIEPŁO (PASTERYZATOR LUB DODANIE CIEPŁEJ WODY)
- DOZOWANIE
- 480 g/l wody
- DOZOWANIE
- 1.3 kg base vegana + 2.7 kg ciepła woda
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
- TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
- 36 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
- SERIA PRODUKTOWA
- BAZY SPECJALNE
- CERTYFIKATY
- VEGAN OK