MIESZANKI "SOFT DURO" - to koncentraty w proszku do przygotowywania lodów świderków w automatach, charakteryzujące się doskonałym smakiem i aromatem. Dzięki odpowiednio dobranym aromatom lody mają specyficzny i niepowtarzalny smak. Gładka struktura masy lodowej i wysoki stopień zmrożenia pozwalają na odpowiednie nakręcanie lodów na wafle - zapewnia to efekt wysokich świderków. W koncentratach stosowane są wyłącznie naturalne barwniki (pochodzenia roślinnego). Receptura koncentratów oparta jest na pełnotłustym mleku w proszku, które nadaje lodom bogaty i naturalny smak oraz aksamitną strukturę. Koncentraty przeznaczone są do produkcji (tak zwanych) lodów amerykańskich - świderków, które w odróżnieniu od lodów włoskich mają zwartą (gęstą) i twardą konsystencję (bez napowietrzenia). Przygotowane z koncentratu lody są stabilne termicznie - dobrze znoszą wahania temperatur.

Ważne informacje: mieszanka bazowa do lodów świderków o smaku śmietankowym - jest to półprodukt do lodów i cukiernictwa - przeznaczony wyłącznie dla przemysłu i laboratoriów rzemieślniczych, nieprzeznaczony do bezpośredniego spożycia.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych, wilgoci i obcych zapachów; worek po otwarciu zabezpieczyć przed wpływem czynników zewnętrznych.

Składniki: cukier, mleko pełne w proszku, substancja zagęszczająca: skrobia modyfikowana (E1422), substancje stabilizujące: guma guar (E412), guma celulozowa (E466), guma tara (E417), aromaty, barwnik: beta karoten (E160a), ekstrakt z krokosza barwieńskiego; może zawierać soję.

| DOZOWANIE I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA | 
| MIESZANKA BAZOWA W PROSZKU | 
1.5 kg | 
| GORĄCA WODA | 
4 l | 
| 
 CAŁOŚĆ DOKŁĄDNIE WYMIESZAĆ (STOSUJĄC ODPOWIEDNI MIESZALNIK ELEKTRYCZNY) - NIE UBIJAĆ. 
POZOSTAWIĆ NA MINIMUM 1 GODZINĘ W LODÓWCE - W CELU DOKŁADNEGO ROZPUSZCZENIA WSZYSTKICH SKŁADNIKÓW MIESZANKI W WODZIE - MIESZANKĘ NALEŻY SCHŁODZIĆ DO UZYSKANIA TEMPERATURY MASY - 4°C. 
WPROWADZIĆ MIESZANKĘ DO ZBIORNIKA AUTOMATU. 
 | 

| WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | 
| Wartość energetyczna | 
1841/440 kJ/kcal | 
| Tłuszcz | 
12.0 g | 
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 
7.6 g | 
| Węglowodany | 
71.0 g | 
| w tym cukry | 
67.0 g | 
| Białko | 
12.0 g | 
| Sól | 
0.40 g | 



