• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

  • Nowy
kompletna baza do produkcji lodów rzemieślniczych i lodów włoskich o smaku czekoladowym
  • kompletna baza do produkcji lodów rzemieślniczych i lodów włoskich o smaku czekoladowym

op. 1.25 kg LATTELATTE CIOCCOLATO 11487 BABBI kompletna baza do lodów mlecznych o smaku czekoladowym

BABBI235

Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania lodów o smaku czekoladowym. Mieszanka pozwala również na produkcję intensywnie czekoladowych, miękkich lodów z automatu. Mieszanka do stosowania w granitorze.

83,75 zł
Brutto
Ilość
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Opis

MISCELE COMPLETE - to seria kompletnych mieszanek do produkcji lodów mlecznych - LATTELATTE oraz lodów owocowych - FRUTTAFRUTTA. Gotowe do użycia, doskonale zbilansowane mieszanki w proszku, które wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z mlekiem - LATTELATTE lub wodą - FRUTTAFRUTTA. Stosowanie kompletnych mieszanek pozwala na przyspieszenie procesu produkcji lodów z jednoczesnym zachowaniem doskonałej jakości. Lody wytwarzane z gotowych baz można dowolnie urozmaicać, łączyć z pastami smakowymi, variegato, a także świeżymi lub mrożonymi owocami.

Produkty z serii LATTELATTE mogą być stosowane w procesie na zimno, jednak w celu uzyskania lepszego efektu producent sugeruje stosowanie gorącego mleka o temperaturze około 60°C.

LATTELATTE CIOCCOLATO - to doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do lodów mlecznych o smaku czekoladowym. Stosowanie gotowej mieszanki bazowej pozwala znacznie skrócić i usprawnić proces produkcji bez wpływu na jakość lodów. Kompletna mieszanka pozwala na uzyskanie lodów o wyjątkowej smarowności, kremowej konsystencji i doskonałej trwałości. Lody charakteryzują się gładką i jednolitą konsystencją oraz nie ulegają procesowi krystalizacji podczas przechowywania w witrynie. Mieszanka pozwala również na produkcję lodów miękkich z automatu o smaku czekoladowym.

MIESZANKA DO STOSOWANIA W PROCESIE NA ZIMNO (W TEMPERATURZE POKOJOWEJ) LUB W PROCESIE NA CIEPŁO (W TEMPERATURZE 40-65°C).

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Składniki: cukier, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, dekstroza, olej kokosowy, odtłuszczone mleko w proszku, suszony syrop glukozowy, substancje stabilizujące: karboksymetyloceluloza (E466), guma guar (E412), mączka chleba świętojańskiego (E410), substancja zagęszczająca: karagen (E407), emulgatory: estry sacharozy i kwasów tłuszczowych (E473), hydroksypropylofosforan diskrobiowy (modyfikowana skrobia z tapioki) (E1442), aromaty; produkt może zawierać śladowe ilości jaj i soi.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.

RECEPTURA - DOZOWANIE (PROCES NA ZIMNO LUB NA CIEPŁO)
MLEKO PEŁNE  3.0 l
LATTELATTE CIOCCOLATO 1.25 kg

SPOSÓB UŻYCIA / RECEPTURA / DOZOWANIE
SKŁADNIKI LODY (MANTECATORE) GRANITOR (GRANITORE) SOFT (GELATO SOFT)
MLEKO PEŁNE 3.0 l 3.5 l 3.1 l
ŚMIETANKA - - 100 g
CUKIER - 130 g -
WODA 65°C - - 600 g
LATTELATTE CIOCCOLATO 1250 g 1250 g 1250 g

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1664/394 kJ/kcal
Tłuszcz 6.6 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 5.2 g
Węglowodany 73.0 g
w tym cukry 67.0 g
Białko 6.0 g
Sól 0.05 g

DANE ANALITYCZNE
CUKRY 67.5 %
TŁUSZCZ 6.6 %
SUCHA MASA 97.6 %

Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.

BABBI (13).png

Szczegóły produktu
BABBI235
13 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
1.14.87
NAZWA HANDLOWA
LATTELATTE CIOCCOLATO
MASA NETTO
1.25 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
10 kg (8 x 1.25 kg) KARTON
RODZAJ
KOMPLETNA MIESZANKA BAZOWA DO LODÓW MLECZNYCH
FORMA
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
LODY O SMAKU CZEKOLADOWYM
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
PRZEZNACZENIE
CZEKOLADOWE LODY Z AUTOMATU
ZASTOSOWANIE
W PROCESIE NA ZIMNO LUB NA CIEPŁO
ZASTOSOWANIE
SZYBKA PRODUKCJA LODÓW CZEKOLADOWYCH
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
SERIA PRODUKTOWA
MISCELE COMPLETE ALLE CREME
CERTYFIKATY
GLUTEN FREE
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: BABBI178

Marka: BABBI

1 kg LATTELATTE NEUTRO PER PASTE AROMATICHE 11489 BABBI kompletna baza do lodów mlecznych - do łączenia z pastami smakowymi

Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania mieszanki bazowej do lodów mlecznych. Gotowa mieszanka bazowa przeznaczona jest do produkcji lodów smakowych (z zastosowaniem klasycznych past).

Cena 60,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: PERNIGOTTI317

Marka: PERNIGOTTI

1.65 kg GELAGEL FRUTTI ROSSI 12091209 PERNIGOTTI baza do sorbetów owocowych w postaci pasty - smak czerwone owoce

Zbilansowany i gotowy do użycia produkt w postaci pasty do sporządzania lodów o smaku czerwonych owoców - wiśnia, truskawka, malina, granat. Do produkcji - sorbetów owocowych, lodów na patyku, napojów typu granita, koktajli, polew i deserów lodowych.

Cena 176,55 zł
Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: PERNIGOTTI150

Marka: PERNIGOTTI

1.8 kg PUROFONDENTE SINGLE ORIGIN SANTO DOMINGO 12093751 PERNIGOTTI kompletna baza do produkcji lodów czekoladowych

Kompletna mieszanka do produkcji intensywnie czekoladowych lodów (z kakao pochodzącego z Santo Domingo). Przeznaczona do produkcji metodą tradycyjną. Mieszankę wystarczy połączyć z gorącą wodą w odpowiednich proporcjach i dokładnie wymieszać przy użyciu miksera.

Cena 226,80 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: COMPRITAL42

Marka: COMPRITAL

1.25 kg SOLEADA P082A SPEEDY CLASSIC COMPRITAL kompletna mieszanka w proszku do lodów owocowych - tropikalna

Seria kompletnych mieszanek do produkcji sorbetów i lodów owocowych oraz miękkich lodów z automatu. Gotowe do użycia - produkt wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z wodą (z ewentualnym dodatkiem świeżych lub mrożonych owoców).

Cena 80,28 zł Cena podstawowa 84,50 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BABBI178

Marka: BABBI

1 kg LATTELATTE NEUTRO PER PASTE AROMATICHE 11489 BABBI kompletna baza do lodów mlecznych - do łączenia z pastami smakowymi

Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania mieszanki bazowej do lodów mlecznych. Gotowa mieszanka bazowa przeznaczona jest do produkcji lodów smakowych (z zastosowaniem klasycznych past).

Cena 60,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: COMPRITAL172

Marka: COMPRITAL

1.25 kg PERA CON PEZZI P294 SPEEDY CLASSIC COMPRITAL kompletna mieszanka do lodów z kawałkami owoców - gruszka

Seria kompletnych mieszanek do produkcji sorbetów i lodów owocowych oraz miękkich lodów z automatu. Gotowe do użycia - produkt wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z wodą (z ewentualnym dodatkiem świeżych lub mrożonych owoców).

Cena 86,38 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE