- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka Za darmo!
- Razem 0,00 zł
- NOWOŚCI
- PROMOCJE
- CZEKOLADA
- KAWIARNIA I BAR
- DLA LODZIARNI
- PASTY DO LODÓW
- BAZY DO LODÓW
- BAZY DO PRODUKCJI LODÓW WŁOSKICH
- BAZY DO PRODUKCJI ŚWIDERKÓW
- MIESZANKI DO LODÓW
- DODATKI FUNKCJONALNE DO LODÓW
- PRODUKTY DO LODÓW BEZ DODATKU CUKRU
- PRODUKTY DO LODÓW WEGAŃSKICH
- TOPPINGI
- POLEWY ZASTYGAJĄCE
- POSYPKI DO LODÓW
- SZPATUŁY I GAŁKOWNICE
- KUWETY I BAŃKI DO LODÓW
- SMAKÓWKI DO LODÓW
- FORMY DO LODÓW
- DO CUKIERNICTWA
- DO PIECZENIA
- DODATKI SPOŻYWCZE
- DEKORACJE CUKIERNICZE
- OPAKOWANIA JEDNORAZOWE
- SPRZĘT I AKCESORIA
- PRODUKTY OKAZJONALNE
- SZKOLENIA CUKIERNICZE
1 kg LATTELATTE NEUTRO PER PASTE GRASSE 11496 BABBI kompletna baza do lodów mlecznych - do łączenia z pastami orzechowymi
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania mieszanki bazowej do lodów mlecznych. Gotowa mieszanka bazowa przeznaczona jest do produkcji lodów orzechowych (z zastosowaniem tłustych past).
MISCELE COMPLETE - to seria kompletnych mieszanek do produkcji lodów mlecznych - LATTELATTE oraz lodów owocowych - FRUTTAFRUTTA. Gotowe do użycia, doskonale zbilansowane mieszanki w proszku, które wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z mlekiem - LATTELATTE lub wodą - FRUTTAFRUTTA. Stosowanie kompletnych mieszanek pozwala na przyspieszenie procesu produkcji lodów z jednoczesnym zachowaniem doskonałej jakości. Lody wytwarzane z gotowych baz można dowolnie urozmaicać, łączyć z pastami smakowymi, variegato, a także świeżymi lub mrożonymi owocami.
Produkty z serii LATTELATTE mogą być stosowane w procesie na zimno, jednak w celu uzyskania lepszego efektu producent sugeruje stosowanie gorącej wody o temperaturze około 60°C.
LATTELATTE NEUTRO PER PASTE GRASSE - to doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania mieszanki bazowej do lodów mlecznych. Gotowa mieszanka bazowa przeznaczona jest do produkcji lodów orzechowych (z zastosowaniem tłustych past). Stosowanie gotowej mieszanki bazowej pozwala znacznie skrócić i usprawnić proces produkcji bez wpływu na jakość lodów. Kompletna mieszanka pozwala na uzyskanie lodów o wyjątkowej smarowności, kremowej konsystencji i doskonałej trwałości. Lody charakteryzują się gładką i jednolitą konsystencją oraz nie ulegają procesowi krystalizacji podczas przechowywania w witrynie. Mieszanki neutralne przeznaczone są do sporządzania bazowej mieszanki mlecznej i łączenia z pastami smakowymi. Do mieszanki doskonale sprawdzę się pasty orzechowe (pistacja/orzech laskowy/migdał/kokos/orzech włoski itp.). Dodatkowo lody można dowolnie urozmaicać stosując pasty variegato do przekładania oraz różnego rodzaju posypki i dodatki.
Składniki: cukier, dekstroza, odtłuszczone mleko w proszku, maltodekstryna, olej kokosowy, suszony syrop glukozowy, substancje stabilizujące: karboksymetyloceluloza (E466), guma guar (E412), mączka chleba świętojańskiego (E410), substancja zagęszczająca: karagen (E407), substancje emulgujące: estry sacharozy i kwasów tłuszczowych (E473), hydroksypropylofosforan diskrobiowy (E1442); może zawierać śladowe ilości jaj i soi.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.
RECEPTURA - DOZOWANIE (PROCES NA ZIMNO LUB NA GORĄCO) | |
MLEKO PEŁNE | 3.0 kg |
LATTELATTE NEUTRO PER PASTE GRASSE | 1.0 kg |
PASTA SMAKOWA | 0.4 kg |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1698/400 kJ/kcal |
Tłuszcz | 3.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2.5 g |
Węglowodany | 91.0 g |
w tym cukry | 83.0 g |
Białko | 2.9 g |
Sól | 0.1 g |
DANE ANALITYCZNE | |
CUKRY | 86.2 % |
TŁUSZCZ | 2.7 % |
SUCHA MASA | 89.6 % |
Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.
Opis
- NUMER KATALOGOWY
- 1.14.96
- NAZWA HANDLOWA
- LATTELATTE NEUTRO PER PASTE GRASSE
- MASA NETTO
- 1 kg
- OPAKOWANIE
- WOREK (PET | ALU | PE)
- OPAKOWANIE ZBIORCZE
- 8 kg (8 x 1 kg) KARTON
- RODZAJ
- KOMPLETNA MIESZANKA BAZOWA DO LODÓW MLECZNYCH
- FORMA
- PROSZEK
- PRZEZNACZENIE
- DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
- PRZEZNACZENIE
- DO LODÓW Z DODATKIEM PAST TŁUSTYCH - ORZECHOWYCH
- ZASTOSOWANIE
- W PROCESIE NA ZIMNO LUB NA GORĄCO
- ZASTOSOWANIE
- SZYBKA PRODUKCJA SMAKOWYCH LODÓW MLECZNYCH
- DOZOWANIE
- 1 kg bazy + 3 kg mleko + 0.4 kg pasty smakowej
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
- TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
- 24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
- SERIA PRODUKTOWA
- MISCELE COMPLETE ALLE CREME
- CERTYFIKATY
- GLUTEN FREE
Indeks: BABBI129
Marka: BABBI
3kg PASTA NOCCIOLA DE LUXE 100% pasta prażony orzech laskowy 12412 BABBI
Indeks: BABBI178
Marka: BABBI
1 kg LATTELATTE NEUTRO PER PASTE AROMATICHE 11489 BABBI kompletna baza do lodów mlecznych - do łączenia z pastami smakowymi
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania mieszanki bazowej do lodów mlecznych. Gotowa mieszanka bazowa przeznaczona jest do produkcji lodów smakowych (z zastosowaniem klasycznych past).
Indeks: PERNIGOTTI14/1
Marka: PERNIGOTTI
op. 250 g PISTACCHIO PURE 100% 12092005 PERNIGOTTI pasta z pistacji śródziemnomorskich z barwnikiem i szczyptą soli
Pasta z pistacji pochodzących wyłącznie z basenu Morza Śródziemnego, z barwnikiem pochodzenia roślinnego i szczyptą soli.
Indeks: BABBI178
Marka: BABBI
1 kg LATTELATTE NEUTRO PER PASTE AROMATICHE 11489 BABBI kompletna baza do lodów mlecznych - do łączenia z pastami smakowymi
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania mieszanki bazowej do lodów mlecznych. Gotowa mieszanka bazowa przeznaczona jest do produkcji lodów smakowych (z zastosowaniem klasycznych past).
Indeks: PERNIGOTTI112/1
Marka: PERNIGOTTI
250g CREMA FROLLINO PLUS skoncentrowana pasta ciasteczko biszkoptowe Pernigotti
Indeks: PERNIGOTTI93
Marka: PERNIGOTTI
2 kg BASE PURA & RICCA CREMA 100 12091078A PERNIGOTTI baza do lodów mlecznych - bez dodatku tłuszczów roślinnych
Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji lodów mlecznych metodą tradycyjną. Pozwala na uzyskanie doskonałej podstawy do produkcji lodów o różnorodnych smakach.
Indeks: COMPRITAL310
Marka: COMPRITAL
2.5 kg PERFECTA PLUS B848 COMPRITAL wysokowydajna baza do lodów owocowych bez emulgatorów
Wysokowydajna baza do stabilizowania lodów owocowych, nie zawiera emulgatorów. Możliwa do stosowania w procesie na ciepło i na zimno. Pozwala na produkcję wegańskich lodów owocowych.
Indeks: COMPRITAL120
Marka: COMPRITAL
1 kg ALCOLICA B091 COMPRITAL baza do produkcji kremowych lodów i sorbetów alkoholowych
Innowacyjny półprodukt w proszku - mieszanka bazowa - pozwalający na produkcję stabilnych lodów i sorbetów alkoholowych o kremowej konsystencji.
Indeks: BABBI222
Marka: BABBI
1.25 kg FRUTTAFRUTTA MATCHA B-FREE 11607 BABBI kompletna baza do sorbetów bez dodatku cukru
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania sorbetów o smaku zielonej herbaty (Matcha) bez dodatku cukru.
Indeks: P%BABBI66(1)
Marka: BABBI
1kg BASE EASY 100 F 14829 BABBI baza do lodów mlecznych do stosowania w procesie na zimno (bez pasteryzacji)
PRODUKT Z TERMINEM 19/05/24 DO SPOŻYCIA Neutralna baza do lodów mlecznych zapewniająca doskonałą stabilność podczas przechowywania w witrynie. Mieszanka bez dodatku aromatów do stosowania w procesie na zimno (bez pasteryzacji).
Indeks: PERNIGOTTI236
Marka: PERNIGOTTI
2 kg BASE PURA & RICCA 100 S.A. 12091183 PERNIGOTTI baza do lodów mlecznych - bez dodatku emulgatorów i tłuszczów roślinnych
Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji lodów mlecznych metodą tradycyjną. Pozwala na uzyskanie doskonałej podstawy do produkcji lodów o różnorodnych smakach.
Indeks: COMPRITAL229
Marka: COMPRITAL
1.3 kg BASE VEGANA B358 COMPRITAL baza do produkcji wegańskich lodów rzemieślniczych
Doskonale zbilansowana mieszanka podstawowa (bazowa) do produkcji lodów wegańskich. Przeznaczona do łączenia z ciepłą wodą oraz dodatkami smakowymi przyjaznymi dla wegan.
Indeks: BABBI106
Marka: BABBI
1 kg BASE FRUTTA 150 NE 1470157 BABBI baza do sorbetów i owocowych gelato semifreddo
Mieszanka bazowa w proszku do produkcji kremowych sorbetów i owocowych semifreddo. Przeznaczona do stosowania zarówno w procesie ciepłym.
Indeks: COMPRITAL242
Marka: COMPRITAL
1.3 kg VEGANYO P851 COMPRITAL mieszanka do wegańskich lodów jogurtowych i jogurtu mrożonego
Mieszanka do przygotowywania wegańskich lodów jogurtowych oraz wegańskiego jogurtu mrożonego. Przeznaczona do łączenia z ciepłą wodą.
Indeks: BABBI207
Marka: BABBI
op. 1.25 kg LATTELATTE SALTED CARAMEL 14821 BABBI kompletna baza do lodów mlecznych o smaku słonego karmelu
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania lodów o smaku słonego karmelu. Mieszanka pozwala również na produkcję intensywnie karmelowych lodów z automatu.
Indeks: PERNIGOTTI246
Marka: PERNIGOTTI
2 kg BASE PURA & RICCA PER FRUTTA 100 12091067A PERNIGOTTI baza do sorbetów ze świeżych lub mrożonych owoców
Półprodukt w proszku do produkcji sorbetów z wysoką zawartością owoców. Baza nie zawiera w składzie substancji emulgujących, tłuszczu oraz aromatów. Przeznaczona do stosowania w procesie na zimno oraz na ciepło.
Indeks: BABBI216
Marka: BABBI
op. 1.25 kg LATTELATTE YOGRT B-FREE 1470179 BABBI kompletna baza do lodów jogurtowych bez dodatku cukru
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania mieszanki bazowej do lodów jogurtowych bez dodatku cukru. Gotowa mieszanka bazowa pozwala na produkcję lodów z automatu.
Indeks: BABBI131
Marka: BABBI
1.25 kg BASE HAPPY HOUR MIX 14835 BABBI baza do sorbetów alkoholowych i lodów koktajlowych
Innowacyjny półprodukt w proszku - mieszanka bazowa - pozwalający na produkcję stabilnych sorbetów alkoholowych o kremowej konsystencji. Doskonale sprawdzi się również do lodów koktajlowych i lodów wegańskich.
Indeks: BABBI64
Marka: BABBI
1 kg BASE 100 NATA LIBERA 14814 BABBI baza do produkcji lodów mlecznych z "czystą etykietą" bez dodatku emulgatorów i aromatów
Baza w proszku do produkcji lodów mlecznych z "czystą etykietą". Prosty skład bogaty w białka mleka, bez dodatku emulgatorów i aromatów.
Indeks: BABBI157
Marka: BABBI
1 kg BASE PER GELATO CALDO 14303 BABBI neutralna baza do produkcji gelato semifreddo w procesie na zimno
Neutralna baza pozwalająca na szybkie i proste przygotowanie semifreddo (które można przechowywać w tej samej temperaturze co lody tradycyjne). Przeznaczona do stosowania w procesie na zimno.
Indeks: PERNIGOTTI05
Marka: PERNIGOTTI
2 kg STABILVAN 100 P 12091261A PERNIGOTTI baza do lodów mlecznych o intensywnym zapachu śmietankowym
Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji lodów mlecznych metodą tradycyjną. Łatwa w użyciu - pozwala uzyskać lody o kremowej i wyjątkowo stabilnej strukturze.
Indeks: BABBI230
Marka: BABBI
op. 3 kg BASE LIQUIDA FRUITGEL 12801 BABBI płynna baza o neutralnym smaku do lodów owocowych i jogurtowych
Płynna mieszanka o neutralnym smaku do sporządzania lodów i sorbetów owocowych oraz lodów jogurtowych z sosem owocowym. Produkt poddany procesowi pasteryzacji, nie zawiera pochodnych mleka, pozwala na produkcję lodów wegańskich.
Indeks: PERNIGOTTI318
Marka: PERNIGOTTI
op. 1.25 kg YOGO MY KONOS 12093395 PERNIGOTTI mieszanka bazowa do lodów o smaku jogurtu greckiego
Zbilansowana mieszanka bazowa do sporządzania aromatycznych i kremowych lodów o smaku jogurtu greckiego. Półprodukt w proszku z wysoką zawartością jogurtu. Przygotowanie w procesie zimnym - wystarczy wymieszać z mlekiem i/lub wodą w odpowiednich proporcjach.
Indeks: COMPRITAL230
Marka: COMPRITAL
1.5 kg BASE CIOCCOLATO VEGANA P374C COMPRITAL kompletna mieszanka do sorbetów czekoladowych i lodów wegańskich
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania sorbetów czekoladowych. Baza do produkcji wegańskich lodów czekoladowych o intensywnej barwie i smaku.
Indeks: BABBI221
Marka: BABBI
1.25 kg RISO NATURA FIOR DI RISO 11720 BABBI kompletna baza do lodów wegańskich i bezglutenowych słodzona fruktozą
Doskonale zbilansowana kompletna baza do produkcji lodów - bezglutenowych, wegańskich i bez dodatku sacharozy. Mieszanka na bazie ryżu, słodzona fruktozą i wzbogacona w rozpuszczalny błonnik roślinny.