• Obniżka
kompletna baza w proszku do lodów mlecznych - do łączenia z tłustymi pastami orzechowymi
  • kompletna baza w proszku do lodów mlecznych - do łączenia z tłustymi pastami orzechowymi

1 kg LATTELATTE NEUTRO PER PASTE GRASSE 11496 BABBI kompletna baza do lodów mlecznych - do łączenia z pastami orzechowymi

BABBI179

Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania mieszanki bazowej do lodów mlecznych. Gotowa mieszanka bazowa przeznaczona jest do produkcji lodów orzechowych (z zastosowaniem tłustych past).

57,00 zł
54,15 zł Zniżka 5%
Brutto
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką : 57,00 zł

54,15 zł / 1 kg

Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

MISCELE COMPLETE - to seria kompletnych mieszanek do produkcji lodów mlecznych - LATTELATTE oraz lodów owocowych - FRUTTAFRUTTA. Gotowe do użycia, doskonale zbilansowane mieszanki w proszku, które wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z mlekiem - LATTELATTE lub wodą - FRUTTAFRUTTA. Stosowanie kompletnych mieszanek pozwala na przyspieszenie procesu produkcji lodów z jednoczesnym zachowaniem doskonałej jakości. Lody wytwarzane z gotowych baz można dowolnie urozmaicać, łączyć z pastami smakowymi, variegato, a także świeżymi lub mrożonymi owocami.

Produkty z serii LATTELATTE mogą być stosowane w procesie na zimno, jednak w celu uzyskania lepszego efektu producent sugeruje stosowanie gorącej wody o temperaturze około 60°C.

LATTELATTE NEUTRO PER PASTE GRASSE - to doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania mieszanki bazowej do lodów mlecznych. Gotowa mieszanka bazowa przeznaczona jest do produkcji lodów orzechowych (z zastosowaniem tłustych past). Stosowanie gotowej mieszanki bazowej pozwala znacznie skrócić i usprawnić proces produkcji bez wpływu na jakość lodów. Kompletna mieszanka pozwala na uzyskanie lodów o wyjątkowej smarowności, kremowej konsystencji i doskonałej trwałości. Lody charakteryzują się gładką i jednolitą konsystencją oraz nie ulegają procesowi krystalizacji podczas przechowywania w witrynie. Mieszanki neutralne przeznaczone są do sporządzania bazowej mieszanki mlecznej i łączenia z pastami smakowymi. Do mieszanki doskonale sprawdzę się pasty orzechowe (pistacja/orzech laskowy/migdał/kokos/orzech włoski itp.). Dodatkowo lody można dowolnie urozmaicać stosując pasty variegato do przekładania oraz różnego rodzaju posypki i dodatki.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Składniki: cukier, dekstroza, odtłuszczone mleko w proszku, maltodekstryna, olej kokosowy, suszony syrop glukozowy, substancje stabilizujące: karboksymetyloceluloza (E466), guma guar (E412), mączka chleba świętojańskiego (E410), substancja zagęszczająca: karagen (E407), substancje emulgujące: estry sacharozy i kwasów tłuszczowych (E473), hydroksypropylofosforan diskrobiowy (E1442); może zawierać śladowe ilości jaj i soi.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.

RECEPTURA - DOZOWANIE (PROCES NA ZIMNO LUB NA GORĄCO)
MLEKO PEŁNE  3.0 kg
LATTELATTE NEUTRO PER PASTE GRASSE 1.0 kg
PASTA SMAKOWA 0.4 kg

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1698/400 kJ/kcal
Tłuszcz 3.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 2.5 g
Węglowodany 91.0 g
w tym cukry 83.0 g
Białko 2.9 g
Sól 0.1 g

DANE ANALITYCZNE
CUKRY 86.2 %
TŁUSZCZ 2.7 %
SUCHA MASA 89.6 %

Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.

BABBI (13).png

Szczegóły produktu
BABBI179
18 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
1.14.96
NAZWA HANDLOWA
LATTELATTE NEUTRO PER PASTE GRASSE
MASA NETTO
1 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
8 kg (8 x 1 kg) KARTON
RODZAJ
KOMPLETNA MIESZANKA BAZOWA DO LODÓW MLECZNYCH
FORMA
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
DO LODÓW Z DODATKIEM PAST TŁUSTYCH - ORZECHOWYCH
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
W PROCESIE NA ZIMNO LUB NA GORĄCO
ZASTOSOWANIE
SZYBKA PRODUKCJA SMAKOWYCH LODÓW MLECZNYCH
DOZOWANIE
1 kg bazy + 3 kg mleko + 0.4 kg pasty smakowej
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
SERIA PRODUKTOWA
MISCELE COMPLETE ALLE CREME
CERTYFIKATY
GLUTEN FREE
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: BABBI178

Marka: BABBI

1 kg LATTELATTE NEUTRO PER PASTE AROMATICHE 11489 BABBI kompletna baza do lodów mlecznych - do łączenia z pastami smakowymi

Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania mieszanki bazowej do lodów mlecznych. Gotowa mieszanka bazowa przeznaczona jest do produkcji lodów smakowych (z zastosowaniem klasycznych past).

Cena 57,00 zł Cena podstawowa 60,00 zł

57,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: BABBI178

Marka: BABBI

1 kg LATTELATTE NEUTRO PER PASTE AROMATICHE 11489 BABBI kompletna baza do lodów mlecznych - do łączenia z pastami smakowymi

Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania mieszanki bazowej do lodów mlecznych. Gotowa mieszanka bazowa przeznaczona jest do produkcji lodów smakowych (z zastosowaniem klasycznych past).

Cena 57,00 zł Cena podstawowa 60,00 zł

57,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU