op. 1.25 kg LatteLatte Yogurt B-Free 1470179 Babbi - kompletna mieszanka do lodów jogurtowych - bez dodatku cukru

Indeks: BABBI216
Marka:

Kompletna mieszanka do sporządzania lodów jogurtowych bez dodatku cukru. Przeznaczona do łączenia z mlekiem w odpowiednich proporcjach w procesie na zimno.

115,63 zł (8% VAT)
92,50 zł / 1 kg

107,06 zł netto

PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Magazyn: 16 szt.

Opis produktu

Kompletna mieszanka do lodów jogurtowych bez dodatku cukru:

Free From, to seria produktów stworzonych z dbałości o klientów i ich stale zmieniające się nawyki żywieniowe. Z połączenia tradycji i innowacji powstały produkty "bez laktozy", "bez dodatku cukru", czy wegańskie - nowa odsłona produktów bez utraty smaku i jakości.

Miscele Complete, to seria kompletnych mieszanek do produkcji lodów mlecznych - LatteLatte oraz lodów owocowych - FruttaFrutta. Gotowe do użycia, doskonale zbilansowane mieszanki w proszku, które wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z mlekiem - LatteLatte lub wodą - FruttaFrutta. Stosowanie kompletnych mieszanek pozwala na przyspieszenie procesu produkcji lodów z jednoczesnym zachowaniem doskonałej jakości. Lody wytwarzane z gotowych baz można dowolnie urozmaicać, łączyć z pastami smakowymi, variegato, a także świeżymi lub mrożonymi owocami. Produkty z serii LatteLatte mogą być stosowane w procesie na zimno, jednak w celu uzyskania lepszego efektu producent sugeruje stosowanie gorącego mleka o temperaturze około 60°C.

Szczegóły i charakterystyka produktu:

Produkty w proszku z serii B-FREE powinny być bardzo starannie i dokładnie mieszane - w celu uzyskania najlepszego efektu producent sugeruje stosowanie ciepłej wody lub mleka (zależnie od receptury) o temperaturze 40°C.

LatteLatte Yogurt B-Free, to doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania mieszanki bazowej do lodów mlecznych. Gotowa mieszanka bazowa przeznaczona jest do produkcji lodów jogurtowych bez dodatku cukru. Stosowanie gotowej mieszanki bazowej pozwala znacznie skrócić i usprawnić proces produkcji bez wpływu na jakość lodów. Kompletna mieszanka pozwala na uzyskanie lodów o wyjątkowej smarowności, kremowej konsystencji i doskonałej trwałości. Lody charakteryzują się gładką i jednolitą konsystencją oraz nie ulegają procesowi krystalizacji podczas przechowywania w witrynie. Mieszanka do lodów jogurtowych nie zawiera dodatku cukru (zawiera naturalnie występujące cukry). Słodki smak lodów uzyskiwany jest poprzez dodatek substancji intensywnie słodzących - polioli (maltitol, sorbitol). Baza nadaje się również do produkcji miękkich lodów jogurtowych z automatu. Producent zaleca pozostawienie mieszanki bazowej do lodów jogurtowych na około 10 minut przed procesem ubijania (w celu dokładnego rozpuszczenia produktu w mleku).

Mieszanka do stosowania w procesie na zimno (w temperaturze pokojowej) lub w procesie na gorąco (pasteryzacja 85°C).

Nazwa handlowa Latte Latte Yogurt B-Free
Numer katalogowy 1.47.0179
Rodzaj produktu kompletna mieszanka do lodów jogurtowych bez dodatku cukru
Seria produktowa LatteLatte
Smak jogurtowy
Forma proszek
Przeznaczenie do użytku profesjonalnego
Zastosowanie do produkcji lodów mlecznych i miękkich lodów z automatu
Opakowanie jednostkowe torba aluminiowa z etykietą
Masa netto 1.25 kg
Opakowanie zbiorcze 8 x 1.25 kg - 10 kg
Produkt nie zawiera glutenu, bez dodatku cukru
Producent Babbi

Skład kompletnej mieszanki do lodów jogurtowych:

Składniki: substancja słodząca: maltitol, odtłuszczone mleko w proszku, substancja stabilizująca: sorbitol (E420), guma guar (E412), karboksymetyloceluloza (E466), jogurt w proszku, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), kwas mlekowy (E270), aromaty, substancja zagęszczająca: karagen (E407), emulgator: estry sacharozy i kwasów tłuszczowych (E473), sól.

Alergeny: produkt może zawierać soję.

Uwaga: produkt bez dodatku cukru, zawiera naturalnie występujące cukry; zawiera substancje słodzące, nadmierne spożycie może wywołać efekt przeczyszczający.

Analiza składu surowcowego kompletnej mieszanki do lodów mlecznych:

cukry 0.0%
tłuszcze 0.2%
pozostała sucha masa 80.8%
całkowita sucha masa  99.1%

Warunki przechowywania produktu:

Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu. Termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją od producenta.

Receptura i dozowanie kompletnej mieszanki do lodów mlecznych:

Mleko pełne 3000 ml
LatteLatte 1250 g

Wartość odżywcza mieszanki bazowej do lodów mlecznych:

Przybliżona wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
Wartość energetyczna 1068 kJ / 255 kcal
Tłuszcz 0.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.2 g
Węglowodany 87.0g
w tym cukry 10.0 g
Białko 6.6 g
Sól 0.33 g

Ostrzeżenia i informacje dodatkowe:

Produkt bez dodatku cukru.

Zawiera naturalnie występujące cukry.

Zawiera substancje słodzące.

Nadmierne spożycie może wywołać efekt przeczyszczający.

Produkt do użytku profesjonalnego.

Produkt bezglutenowy.

Producent: Babbi

Dystrybutor: Sempre Group

Kraj produkcji: wyprodukowano we Włoszech.

Szczegóły produktu