op. 1.25 kg LatteLatte Yogurt B-Free 1470179 Babbi - kompletna mieszanka do lodów jogurtowych - bez dodatku cukru
Kompletna mieszanka do sporządzania lodów jogurtowych bez dodatku cukru. Przeznaczona do łączenia z mlekiem w odpowiednich proporcjach w procesie na zimno.
Opis produktu
Kompletna mieszanka do lodów jogurtowych bez dodatku cukru:
Free From, to seria produktów stworzonych z dbałości o klientów i ich stale zmieniające się nawyki żywieniowe. Z połączenia tradycji i innowacji powstały produkty "bez laktozy", "bez dodatku cukru", czy wegańskie - nowa odsłona produktów bez utraty smaku i jakości.
Miscele Complete, to seria kompletnych mieszanek do produkcji lodów mlecznych - LatteLatte oraz lodów owocowych - FruttaFrutta. Gotowe do użycia, doskonale zbilansowane mieszanki w proszku, które wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z mlekiem - LatteLatte lub wodą - FruttaFrutta. Stosowanie kompletnych mieszanek pozwala na przyspieszenie procesu produkcji lodów z jednoczesnym zachowaniem doskonałej jakości. Lody wytwarzane z gotowych baz można dowolnie urozmaicać, łączyć z pastami smakowymi, variegato, a także świeżymi lub mrożonymi owocami. Produkty z serii LatteLatte mogą być stosowane w procesie na zimno, jednak w celu uzyskania lepszego efektu producent sugeruje stosowanie gorącego mleka o temperaturze około 60°C.
Szczegóły i charakterystyka produktu:
Produkty w proszku z serii B-FREE powinny być bardzo starannie i dokładnie mieszane - w celu uzyskania najlepszego efektu producent sugeruje stosowanie ciepłej wody lub mleka (zależnie od receptury) o temperaturze 40°C.
LatteLatte Yogurt B-Free, to doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania mieszanki bazowej do lodów mlecznych. Gotowa mieszanka bazowa przeznaczona jest do produkcji lodów jogurtowych bez dodatku cukru. Stosowanie gotowej mieszanki bazowej pozwala znacznie skrócić i usprawnić proces produkcji bez wpływu na jakość lodów. Kompletna mieszanka pozwala na uzyskanie lodów o wyjątkowej smarowności, kremowej konsystencji i doskonałej trwałości. Lody charakteryzują się gładką i jednolitą konsystencją oraz nie ulegają procesowi krystalizacji podczas przechowywania w witrynie. Mieszanka do lodów jogurtowych nie zawiera dodatku cukru (zawiera naturalnie występujące cukry). Słodki smak lodów uzyskiwany jest poprzez dodatek substancji intensywnie słodzących - polioli (maltitol, sorbitol). Baza nadaje się również do produkcji miękkich lodów jogurtowych z automatu. Producent zaleca pozostawienie mieszanki bazowej do lodów jogurtowych na około 10 minut przed procesem ubijania (w celu dokładnego rozpuszczenia produktu w mleku).
Mieszanka do stosowania w procesie na zimno (w temperaturze pokojowej) lub w procesie na gorąco (pasteryzacja 85°C).
Nazwa handlowa | Latte Latte Yogurt B-Free |
Numer katalogowy | 1.47.0179 |
Rodzaj produktu | kompletna mieszanka do lodów jogurtowych bez dodatku cukru |
Seria produktowa | LatteLatte |
Smak | jogurtowy |
Forma | proszek |
Przeznaczenie | do użytku profesjonalnego |
Zastosowanie | do produkcji lodów mlecznych i miękkich lodów z automatu |
Opakowanie jednostkowe | torba aluminiowa z etykietą |
Masa netto | 1.25 kg |
Opakowanie zbiorcze | 8 x 1.25 kg - 10 kg |
Produkt | nie zawiera glutenu, bez dodatku cukru |
Producent | Babbi |
Skład kompletnej mieszanki do lodów jogurtowych:
Składniki: substancja słodząca: maltitol, odtłuszczone mleko w proszku, substancja stabilizująca: sorbitol (E420), guma guar (E412), karboksymetyloceluloza (E466), jogurt w proszku, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), kwas mlekowy (E270), aromaty, substancja zagęszczająca: karagen (E407), emulgator: estry sacharozy i kwasów tłuszczowych (E473), sól.
Alergeny: produkt może zawierać soję.
Uwaga: produkt bez dodatku cukru, zawiera naturalnie występujące cukry; zawiera substancje słodzące, nadmierne spożycie może wywołać efekt przeczyszczający.
Analiza składu surowcowego kompletnej mieszanki do lodów mlecznych:
cukry | 0.0% |
tłuszcze | 0.2% |
pozostała sucha masa | 80.8% |
całkowita sucha masa | 99.1% |
Warunki przechowywania produktu:
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu. Termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją od producenta.
Receptura i dozowanie kompletnej mieszanki do lodów mlecznych:
Mleko pełne | 3000 ml |
LatteLatte | 1250 g |
Wartość odżywcza mieszanki bazowej do lodów mlecznych:
Przybliżona wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
Wartość energetyczna | 1068 kJ / 255 kcal |
Tłuszcz | 0.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.2 g |
Węglowodany | 87.0g |
w tym cukry | 10.0 g |
Białko | 6.6 g |
Sól | 0.33 g |
Ostrzeżenia i informacje dodatkowe:
Produkt bez dodatku cukru.
Zawiera naturalnie występujące cukry.
Zawiera substancje słodzące.
Nadmierne spożycie może wywołać efekt przeczyszczający.
Produkt do użytku profesjonalnego.
Produkt bezglutenowy.
Producent: Babbi
Dystrybutor: Sempre Group
Kraj produkcji: wyprodukowano we Włoszech.
Szczegóły produktu