MISCELE COMPLETE - to seria kompletnych mieszanek do produkcji lodów mlecznych - LATTELATTE oraz lodów owocowych - FRUTTAFRUTTA. Gotowe do użycia, doskonale zbilansowane mieszanki w proszku, które wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z mlekiem - LATTELATTE lub wodą - FRUTTAFRUTTA. Stosowanie kompletnych mieszanek pozwala na przyspieszenie procesu produkcji lodów z jednoczesnym zachowaniem doskonałej jakości. Lody wytwarzane z gotowych baz można dowolnie urozmaicać, łączyć z pastami smakowymi, variegato, a także świeżymi lub mrożonymi owocami.
Produkty z serii LATTELATTE mogą być stosowane w procesie na zimno, jednak w celu uzyskania lepszego efektu producent sugeruje stosowanie gorącej wody o temperaturze około 60°C.
LATTELATTE NEUTRO PER PASTE AROMATICHE - to doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania mieszanki bazowej do lodów mlecznych. Gotowa mieszanka bazowa przeznaczona jest do produkcji lodów z dodatkiem past smakowych. Stosowanie gotowej mieszanki bazowej pozwala znacznie skrócić i usprawnić proces produkcji bez wpływu na jakość lodów. Kompletna mieszanka pozwala na uzyskanie lodów o wyjątkowej smarowności, kremowej konsystencji i doskonałej trwałości. Lody charakteryzują się gładką i jednolitą konsystencją oraz nie ulegają procesowi krystalizacji podczas przechowywania w witrynie. Mieszanki neutralne przeznaczone są do sporządzania bazowej mieszanki mlecznej i łączenia z pastami smakowymi. Do mieszanki doskonale sprawdzę się pasty smakowe (zuppa inglese, panna cotta, zabaione itp.). Dodatkowo lody można dowolnie urozmaicać stosując pasty variegato do przekładania oraz różnego rodzaju posypki i dodatki.

Składniki: cukier, odtłuszczone mleko w proszku, olej kokosowy, maltodekstryna, dekstroza, śmietanka w proszku, suszony syrop glukozowy, substancje stabilizujące: karboksymetyloceluloza (E466), guma guar (E412), mączka chleba świętojańskiego (E410), substancje zagęszczające: karagen (E407), substancje emulgujące: estry sacharozy i kwasów tłuszczowych (E473), hydroksypropylofosforan diskrobiowy (E1442); może zawierać śladowe ilości jaj i soi.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.

RECEPTURA - DOZOWANIE (PROCES NA ZIMNO LUB NA GORĄCO) |
MLEKO PEŁNE |
3.0 kg |
LATTELATTE NEUTRO PER PASTE GRASSE |
1.0 kg |
PASTA SMAKOWA |
0.4 kg |

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
1925/457 kJ/kcal |
Tłuszcz |
15.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
13.0 g |
Węglowodany |
73.0 g |
w tym cukry |
60.0 g |
Białko |
6.5 g |
Sól |
0.3 g |

DANE ANALITYCZNE |
CUKRY |
63.1 % |
TŁUSZCZ |
15.2 % |
SUCHA MASA |
97.7 % |


Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.

.png)


