"ONE" PASTES AND VARIEGATI - to kompletna linia półproduktów w postaci past smakowych (pastes) i dekoracyjnych (variegati) umieszczona w wygodnych - kilogramowych (one) - opakowaniach. Produkty wytwarzane są z wyselekcjonowanych składników według starannie dopracowanych receptur, aby zaspokoić potrzeby wymagających cukierników i szefów kuchni. Seria została stworzona aby ułatwić dozowanie i zapewnić większe zróżnicowanie produktów w ofercie lokali (lodziarni, cukierni, restauracji) - mniejsze opakowanie jednostkowe pozwala na szybsze zużycie produktu. Seria doskonale sprawdzi się również do produkcji domowych lodów oraz podczas przygotowywania różnego rodzaju deserów i wypieków przez cukierników amatorów. Pasty charakteryzują się intensywnym i naturalnym smakiem oraz barwą. Klasyczne i owocowe pasty przeznaczone są do celów produkcyjnych - przede wszystkim jako składnik smakowy lub dekoracyjny do lodów, tortów, deserów, pralin, czekolady, oraz wyrobów piekarniczych. Pasty bez dodatku cukru doskonale sprawdzą się również do przygotowywania wyjątkowych przystawek i potraw. Można je stosować również do różnego rodzaju napojów, na przykład gorącej czekolady.
VARIEGATO AMARENA FRUTTO EXTRA ONE - to pasta zawierająca całe owoce kwaśnych wiśni. Przeznaczona przede wszystkim do urozmaicania (przekładania i dekorowania) lodów w kuwetach lub bezpośrednio w naczyniach do serwowania. Doskonale sprawdzi sią również do dekorowania mrożonych deserów. Charakterystyczna barwa pasty została uwydatniona poprzez niewielki dodatek naturalnych barwników. Jest to półprodukt przeznaczony produkcji lodów rzemieślniczych metodą tradycyjną oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu).
Składniki: wiśnie kandyzowane (wiśnie, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), barwniki: antocyjany (E163), substancja konserwująca: dwutlenek siarki jako pozostałość < 100 ppm), cukier, syrop glukozowy, woda, koncentrat soku z kwaśnych wiśni, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), ekstrakt z marchwi, aromat; może zawierać pozostałe orzechy, orzechy arachidowe, soję, mleko oraz ich pochodne.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 15-20°C; maksymalna wilgotność względna przechowywania to 70%; przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać czystą i suchą szpatułą; po każdym użyciu należy wyczyścić i szczelnie zamknąć opakowanie.
Opakowanie: wszystkie zastosowane w opakowaniach materiały spełniają wymagania rozporządzenia 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27/10/2004 (oraz zmianami dotyczącymi rozporządzenia) opisującymi wymagania odnośnie opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością (produktami spożywczymi) - Rozporządzenie (WE) nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG.
RECEPTURA - DOZOWANIE |
PASTA BABBI ONE |
QUANTUM SATIS
WEDŁUG UZNANIA
|
MIESZANKA BAZOWA |
1000 g |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
1243/293 kJ/kcal |
Tłuszcz |
0.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
0.0 g |
Węglowodany |
72.0 g |
w tym cukry |
58.0 g |
Białko |
0.0 g |
Sól |
0.0 g |
PRZEZNACZENIE