op. 1 kg Pasta Pistacchio Puro One Babbi - pasta pistacjowa z dodatkiem barwnika - nr. kat. 12372

Indeks: BABBI68
Marka:

Pasta pistacjowa o lekko pikantnym smaku z typowym aromatem prażonych pistacji. Pasta o atrakcyjnej zielonej barwie uzyskanej poprzez dodatek barwnika spożywczego.

378,50 zł (8% VAT)
378,50 zł / 1 kg

350,46 zł netto

PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Magazyn: 3 szt.

Opis produktu

Pistacjowa pasta cukiernicza:

Paste Pistacchio od włoskiego producenta Babbi, to seria past przygotowywanych z wyselekcjonowanych orzechów pistacjowych. Pozwalają na sporządzanie lodów i wyrobów cukierniczych o naturalnym i wyrafinowanym smaku. Pasty pistacjowe to gotowe do użycia produkty wysokiej jakości, które cechuje wysoka zawartość tłuszczu. Mają one postać kremu o gęstej i smarownej konsystencji. Idealne do produkcji lodów rzemieślniczych oraz tworzenia wyrobów cukierniczych na najwyższym poziomie. Pasty pistacjowe charakteryzują się uniwersalnością w zastosowaniu. Przeznaczone są do stosowania w wyrobach mrożonych, (np. lody, semifreddo), wypiekach (np. nadzienia) oraz deserach (np. musy, kremy). Mogą być również stosowane w nadzieniach do pralin i wyrobów czekoladowych.

Ważne informacje i charakterystyka produktu:

Produkt w postaci pasty wytwarzany z mielonych i/lub prażonych orzechów. Produkt o uniwersalnym zastosowaniu w produkcji cukierniczej. Przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Do produkcji lodów rzemieślniczych metodą na zimno lub na gorąco oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Rozwarstwienie, czy oddzielenie frakcji tłuszczowej może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie oraz usunąć z opakowania ewentualne zabrudzenia w postaci pozostałości produktu.

Pasta Pistacchio Puro One:

To gładka pasta wytwarzana z prażonych i zmielonych orzechów pistacjowych bez dodatku cukru. Charakterystyczna barwa pasty została uwydatniona poprzez niewielki dodatek barwnika. 

Skład pasty pistacjowej:

Składniki: pistacje, barwnik: błękit brylantowy FCF (E133).

Alergeny: produkt może zawierać soję, mleko, orzechy arachidowe i pozostałe orzechy oraz ich pochodne.

Warunki przechowywania produktu:

Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów, przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać. Po każdym użyciu szczelnie zamknąć opakowanie. Opakowanie produktu podlega segregacji. Termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją od producenta.

Podstawowa receptura i dozowanie pasty pistacjowej:

Pasta orzechowa 80-100 g
Mieszanka bazowa 1000 g

Pasta pistacjowa - szczegóły produktu:

Rodzaj pasta pistacjowa
Nazwa handlowa Pasta Pistacchio Puro One
Numer katalogowy 1.23.72
Smak pistacjowy
Barwa zielona
Forma pasta
Konsystencja kremowa
Masa netto 1.0 kg
Opakowanie jednostkowe wiaderko z tworzywa, folia zabezpieczająca
Opakowanie zbiorcze karton
Ilość w opakowaniu zbiorczym 6 x 1.0 kg - 6.0 kg
Przeznaczenie do użytku profesjonalnego i na użytek domowy
Zastosowanie do lodów i wyrobów cukierniczych
Producent Babbi
Dystrybutor Sempre Group
Kraj produkcji wyprodukowano we Włoszech

Przybliżona wartość odżywcza pasty pistacjowej:

Wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
Wartość energetyczna 2755 kJ / 667 kcal
Tłuszcz 59.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 6.0 g
Węglowodany 11.0 g
w tym cukry 6.9 g
Białko 18.0 g
Sól 0.28 g

Oznaczenia produktu i certyfikaty:

Gluten Free (produkt bezglutenowy)

Vegan (produkt wegański)

Kosher (produkt koszerny)

Halal

Informacje dodatkowe: 

"One" to kompletna linia półproduktów w postaci past smakowych (pastes) i dekoracyjnych (variegati) umieszczona w wygodnych - kilogramowych (one) - opakowaniach. Produkty wytwarzane są z wyselekcjonowanych składników według starannie dopracowanych receptur, aby zaspokoić potrzeby wymagających cukierników i szefów kuchni. Seria została stworzona aby ułatwić dozowanie i zapewnić większe zróżnicowanie produktów w ofercie lokali (lodziarni, cukierni, restauracji) - mniejsze opakowanie jednostkowe pozwala na szybsze zużycie produktu. Seria doskonale sprawdzi się również do produkcji domowych lodów oraz podczas przygotowywania różnego rodzaju deserów i wypieków przez cukierników amatorów. Pasty charakteryzują się intensywnym i naturalnym smakiem oraz barwą. Klasyczne i owocowe pasty przeznaczone są do celów produkcyjnych - przede wszystkim jako składnik smakowy lub dekoracyjny do lodów, tortów, deserów, pralin, czekolady, oraz wyrobów piekarniczych. Pasty bez dodatku cukru doskonale sprawdzą się również do przygotowywania wyjątkowych przystawek i potraw. Można je stosować również do różnego rodzaju napojów, na przykład gorącej czekolady.

Szczegóły produktu