Pistacjowa pasta cukiernicza:
Paste Pistacchio od włoskiego producenta Babbi, to seria past przygotowywanych z wyselekcjonowanych orzechów pistacjowych. Pozwalają na sporządzanie lodów i wyrobów cukierniczych o naturalnym i wyrafinowanym smaku. Pasty pistacjowe to gotowe do użycia produkty wysokiej jakości, które cechuje wysoka zawartość tłuszczu. Mają one postać kremu o gęstej i smarownej konsystencji. Idealne do produkcji lodów rzemieślniczych oraz tworzenia wyrobów cukierniczych na najwyższym poziomie. Pasty pistacjowe charakteryzują się uniwersalnością w zastosowaniu. Przeznaczone są do stosowania w wyrobach mrożonych, (np. lody, semifreddo), wypiekach (np. nadzienia) oraz deserach (np. musy, kremy). Mogą być również stosowane w nadzieniach do pralin i wyrobów czekoladowych.
Ważne informacje i charakterystyka produktu:
Produkt w postaci pasty wytwarzany z mielonych i/lub prażonych orzechów. Produkt o uniwersalnym zastosowaniu w produkcji cukierniczej. Przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Do produkcji lodów rzemieślniczych metodą na zimno lub na gorąco oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Rozwarstwienie, czy oddzielenie frakcji tłuszczowej może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie oraz usunąć z opakowania ewentualne zabrudzenia w postaci pozostałości produktu.
Pasta Pistacchio Puro One:
To gładka pasta wytwarzana z prażonych i zmielonych orzechów pistacjowych bez dodatku cukru. Charakterystyczna barwa pasty została uwydatniona poprzez niewielki dodatek barwnika.
Skład pasty pistacjowej:
Składniki: pistacje, barwnik: błękit brylantowy FCF (E133).
Alergeny: produkt może zawierać soję, mleko, orzechy arachidowe i pozostałe orzechy oraz ich pochodne.
Warunki przechowywania produktu:
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów, przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać. Po każdym użyciu szczelnie zamknąć opakowanie. Opakowanie produktu podlega segregacji. Termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją od producenta.
Podstawowa receptura i dozowanie pasty pistacjowej:
Pasta orzechowa |
80-100 g |
Mieszanka bazowa |
1000 g |
Pasta pistacjowa - szczegóły produktu:
Rodzaj |
pasta pistacjowa |
Nazwa handlowa |
Pasta Pistacchio Puro One |
Numer katalogowy |
1.23.72 |
Smak |
pistacjowy |
Barwa |
zielona |
Forma |
pasta |
Konsystencja |
kremowa |
Masa netto |
1.0 kg |
Opakowanie jednostkowe |
wiaderko z tworzywa, folia zabezpieczająca |
Opakowanie zbiorcze |
karton |
Ilość w opakowaniu zbiorczym |
6 x 1.0 kg - 6.0 kg |
Przeznaczenie |
do użytku profesjonalnego i na użytek domowy |
Zastosowanie |
do lodów i wyrobów cukierniczych |
Producent |
Babbi |
Dystrybutor |
Sempre Group |
Kraj produkcji |
wyprodukowano we Włoszech |
Przybliżona wartość odżywcza pasty pistacjowej:
Wartość odżywcza w 100 gramach produktu: |
Wartość energetyczna |
2755 kJ / 667 kcal |
Tłuszcz |
59.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
6.0 g |
Węglowodany |
11.0 g |
w tym cukry |
6.9 g |
Białko |
18.0 g |
Sól |
0.28 g |
Oznaczenia produktu i certyfikaty:
Gluten Free (produkt bezglutenowy)
Vegan (produkt wegański)
Kosher (produkt koszerny)
Halal
Informacje dodatkowe:
"One" to kompletna linia półproduktów w postaci past smakowych (pastes) i dekoracyjnych (variegati) umieszczona w wygodnych - kilogramowych (one) - opakowaniach. Produkty wytwarzane są z wyselekcjonowanych składników według starannie dopracowanych receptur, aby zaspokoić potrzeby wymagających cukierników i szefów kuchni. Seria została stworzona aby ułatwić dozowanie i zapewnić większe zróżnicowanie produktów w ofercie lokali (lodziarni, cukierni, restauracji) - mniejsze opakowanie jednostkowe pozwala na szybsze zużycie produktu. Seria doskonale sprawdzi się również do produkcji domowych lodów oraz podczas przygotowywania różnego rodzaju deserów i wypieków przez cukierników amatorów. Pasty charakteryzują się intensywnym i naturalnym smakiem oraz barwą. Klasyczne i owocowe pasty przeznaczone są do celów produkcyjnych - przede wszystkim jako składnik smakowy lub dekoracyjny do lodów, tortów, deserów, pralin, czekolady, oraz wyrobów piekarniczych. Pasty bez dodatku cukru doskonale sprawdzą się również do przygotowywania wyjątkowych przystawek i potraw. Można je stosować również do różnego rodzaju napojów, na przykład gorącej czekolady.
