Wszystkie bestsellery
  • Formy płatności

    Formy płatności
SKROBKI
Skrobki cukiernicze ✔ z tworzywa i stali ✔ do kremów i czekolady | cukieteria.pl

SKROBKI

Skrobka jak sama nazwa wskazuje służy do wyskrobywania, wybierania, ale również rozprowadzenia produktów z powierzchni misek lub blatów. Skrobka cukiernicza ma zazwyczaj kształt prostokątny lub kwadratowy, może być w całości wykonana z tworzywa lub silikonu, albo stalii nierdzewnej z dodatkowym uchwytem.

Mniejsze skrobki są bardzo pomocne do dokładnego wybierania kremów i mas z powierzchni misek, zwłaszcza jak mają zaokrąglany jeden z boków. Chętnie używane są przez cukierników również do pracy z czekoladą. Można z ich pomocą łatwo rozprowadzić czekoladę do dekoracji na foliach rantowych i gitarowych. Dodatkową zaleta jest posiadanie przez skrobki ząbków z jednej strony, które dodatkową mogą posłużyć do robienia np. czekoladowych wstążek i makaronu. Małe skrobki plastikowe, są niedrogie, za metalowe trzeba zapłacić już więcej, ale posłużą na lata. Ergonomiczny kształt skrobek, może ułatwić również krojenie i porcjowanie nimi niewielkich produktów np. wyrobionego ciasta.

Zapraszamy do zakupów na naszym sklepie. Nasza obsługa chętnie doradzi, jaki produkt wybrać zgodnie z potrzebami i oczekiwaniami.

Przepraszamy za niedogodności.

Wyszukaj ponownie to co szukasz