Pasta cukiernicza z orzechów włoskich:
Paste Classiche od włoskiego producenta Comprital, to seria past przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Skoncentrowany smak i formuła past pozwala na sporządzanie lodów i wyrobów cukierniczych o autentycznym i wyrafinowanym smaku. Pasty smakowe to gotowe do użycia produkty wysokiej jakości. Idealne do produkcji lodów rzemieślniczych oraz tworzenia wyrobów cukierniczych na najwyższym poziomie. Pasty smakowe charakteryzują się uniwersalnością w zastosowaniu. Przeznaczone są do stosowania w wyrobach mrożonych, (np. lody, semifreddo), wypiekach (np. nadzienia) oraz deserach (np. musy, kremy). Mogą być również stosowane w nadzieniach do pralin i wyrobów czekoladowych.
Ważne informacje i charakterystyka produktu:
Produkt w postaci pasty o skoncentrowanym smaku. Produkt o uniwersalnym zastosowaniu w produkcji cukierniczej. Przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Do produkcji lodów rzemieślniczych metodą na zimno lub na gorąco oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Rozwarstwienie, czy oddzielenie frakcji tłuszczowej może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie oraz usunąć z opakowania ewentualne zabrudzenia w postaci pozostałości produktu.
Pasta Noce:
To pasta o smaku orzechów włoskich sporządzana na bazie prażonych orzechów z dodatkami. Produkt z dodatkiem siekanych orzechów włoskich o skoncentrowanym smaku i aromacie.
Skład pasty orzechowej:
Składniki: pasta z orzechów włoskich i siekane orzechy włoskie (40.4%), cukier, olej roślinny (słonecznikowy), prażone orzechy laskowe, uwodorniony tłuszcz roślinny (palmowy), aromaty.
Alergeny: produkt może zawierać soję, mleko, orzechy arachidowe i pozostałe orzechy oraz ich pochodne.
Warunki przechowywania produktu:
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów, przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać. Po każdym użyciu szczelnie zamknąć opakowanie. Opakowanie produktu podlega segregacji. Termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją od producenta.
Podstawowa receptura i dozowanie pasty cukierniczej:
Pasta smakowa |
70-100 g |
Mieszanka bazowa |
1000 ml |
Pasta smakowa - szczegóły produktu:
Rodzaj |
klasyczna pasta cukiernicza |
Nazwa handlowa |
Pasta Noce |
Numer katalogowy |
PC050P |
Smak |
orzech włoski |
Barwa |
brązowa |
Forma |
pasta |
Konsystencja |
kremowa z kawałkami orzechów |
Masa netto |
2.5 kg |
Opakowanie jednostkowe |
wiaderko z tworzywa, folia zabezpieczająca |
Opakowanie zbiorcze |
karton |
Ilość w opakowaniu zbiorczym |
2 x 2.5 kg - 5.0 kg |
Przeznaczenie |
do użytku profesjonalnego |
Zastosowanie |
do lodów i wyrobów cukierniczych |
Producent |
Comprital |
Dystrybutor |
Sempre Group |
Kraj produkcji |
wyprodukowano we Włoszech |
Przybliżona wartość odżywcza pasty orzechowej:
Wartość odżywcza w 100 gramach produktu: |
Wartość energetyczna |
2756 kJ / 658 kcal |
Tłuszcz |
59.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
6.0 g |
Węglowodany |
28.0 g |
w tym cukry |
26.0 g |
Błonnik |
4.0 g |
Białko |
8.0 g |
Sól |
0.0 g |
Oznaczenia produktu i certyfikaty:
Gluten Free (produkt bezglutenowy)