• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

miękki krem do przekładania i dekorowania o smaku kakao i orzechów laskowych
  • miękki krem do przekładania i dekorowania o smaku kakao i orzechów laskowych
  • miękki krem do przekładania i dekorowania o smaku kakao i orzechów laskowych
  • produkt bezglutenowy
  • produkt nie zawiera oleju palmowego

6 kg MORETTINA CLASSIC 12093027 PERNIGOTTI gładki krem z orzechów laskowych i kakao do przekładania

PERNIGOTTI49

Morettina to wyjątkowa seria miękkich kremów do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie). 

474,00 zł
Brutto
Ilość
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Opis

Morettina Classic, to kremowa pasta o smaku orzechów laskowych i kakao (gianduia) o wyjątkowo smarownej konsystencji - pozwala na tworzenie efektownych i dekoracyjnych kuwet z lodami. Przeznaczona jest do produkcji lodów rzemieślniczych (do przekładania, smarowania i dekorowania). Doskonale sprawdzi się również podczas przygotowywania różnego rodzaju kremów cukierniczych, deserów mrożonym oraz musów. Podczas produkcji lodów oraz do wyrobu kremów pastę dozuje się według własnego uznania.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku profesjonalnego - do produkcji lodów rzemieślniczych metodą tradycyjną oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Kremową pastę należy wymieszać przed użyciem oraz w razie potrzeby podgrzać - w podwójnym kotle lub kąpieli wodnej.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Składniki: cukier, rafinowane oleje roślinne (słonecznikowy, szafranowy, bawełniany, ryżowy), kakao w proszku, orzechy laskowe, odtłuszczone mleko w proszku, emulgator: lecytyna sojowa (E322), aromaty: orzech laskowy, wanilina; może zawierać inne orzechy oraz ich pochodne; produkt bezglutenowy.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.

RECEPTURA - DOZOWANIE
PASTA MORETTINA CLASSIC według uznania

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2466/593 kJ/kcal
Tłuszcz 43.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 5.6 g
Węglowodany 45.0 g
w tym cukry 33.0 g
Białko 5.9 g
Sól 0.1 g

DANE ANALITYCZNE
WILGOTNOŚĆ max. 1.5 %
CUKRY 38.0 +/- 2.0 %
TŁUSZCZE 42.0 +/- 2.0 %
SKŁADNIKI MLEKA 8.5 +/- 0.5 %
POZOSTAŁA SUCHA MASA 10.0 +/- 0.5 %

Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji.

Szczegóły produktu
PERNIGOTTI49
26 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
12093027
NAZWA HANDLOWA
MORETTINA CLASSIC
MASA NETTO
6 kg
OPAKOWANIE
WIADERKO Z POKRYWĄ
OPAKOWANIE ZBIORCZE
12 kg (2 x 6 kg)
RODZAJ
KREMOWA PASTA DO PRZEKŁADANIA
SMAK
GIANDUIA | ORZECH LASKOWY I KAKAO
FORMA
KREMOWA
PRZEZNACZENIE
DO LODÓW | DO CUKIERNICTWA
ZASTOSOWANIE
DO PRODUKCJI LODÓW METODĄ TRADYCYJNĄ
DOZOWANIE
WEDŁUG UZNANIA
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI
SERIA PRODUKTOWA
MORETTINA
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: PERNIGOTTI281

Marka: PERNIGOTTI

op. 5 kg VARIEGATO GUSTO CIOCCOCROK 12093641B PERNIGOTTI pasta o smaku kakao i orzechów laskowych z chrupkami ryżowymi

Wyjątkowo chrupiąca pasta o zaskakującym smaku - połączenie pasty z orzechów laskowych z kakao i chrupkami ryżowymi - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.

Cena 560,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU