Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji lodów mlecznych metodą tradycyjną. Łatwa w użyciu - pozwala uzyskać lody o delikatnym, kremowym smaku.
6 kg MORETTINA CLASSIC 12093027 PERNIGOTTI gładki krem z orzechów laskowych i kakao do przekładania
Morettina to wyjątkowa seria miękkich kremów do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie).
Opis produktu
Morettina Classic, to kremowa pasta o smaku orzechów laskowych i kakao (gianduia) o wyjątkowo smarownej konsystencji - pozwala na tworzenie efektownych i dekoracyjnych kuwet z lodami. Przeznaczona jest do produkcji lodów rzemieślniczych (do przekładania, smarowania i dekorowania). Doskonale sprawdzi się również podczas przygotowywania różnego rodzaju kremów cukierniczych, deserów mrożonym oraz musów. Podczas produkcji lodów oraz do wyrobu kremów pastę dozuje się według własnego uznania.

Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku profesjonalnego - do produkcji lodów rzemieślniczych metodą tradycyjną oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Kremową pastę należy wymieszać przed użyciem oraz w razie potrzeby podgrzać - w podwójnym kotle lub kąpieli wodnej.

Składniki: cukier, rafinowane oleje roślinne (słonecznikowy, szafranowy, bawełniany, ryżowy), kakao w proszku, orzechy laskowe, odtłuszczone mleko w proszku, emulgator: lecytyna sojowa (E322), aromaty: orzech laskowy, wanilina; może zawierać inne orzechy oraz ich pochodne; produkt bezglutenowy.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.

| RECEPTURA - DOZOWANIE | |
| PASTA MORETTINA CLASSIC | według uznania | 

| WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
| Wartość energetyczna | 2466/593 kJ/kcal | 
| Tłuszcz | 43.0 g | 
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 5.6 g | 
| Węglowodany | 45.0 g | 
| w tym cukry | 33.0 g | 
| Białko | 5.9 g | 
| Sól | 0.1 g | 

| DANE ANALITYCZNE | |
| WILGOTNOŚĆ | max. 1.5 % | 
| CUKRY | 38.0 +/- 2.0 % | 
| TŁUSZCZE | 42.0 +/- 2.0 % | 
| SKŁADNIKI MLEKA | 8.5 +/- 0.5 % | 
| POZOSTAŁA SUCHA MASA | 10.0 +/- 0.5 % | 

Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji.
.png)
Szczegóły produktu
- NUMER KATALOGOWY
- 12093027
- NAZWA HANDLOWA
- MORETTINA CLASSIC
- MASA NETTO
- 6 kg
- OPAKOWANIE
- WIADERKO Z POKRYWĄ
- OPAKOWANIE ZBIORCZE
- 12 kg (2 x 6 kg)
- RODZAJ
- KREMOWA PASTA DO PRZEKŁADANIA
- SMAK
- GIANDUIA | ORZECH LASKOWY I KAKAO
- FORMA
- KREMOWA
- PRZEZNACZENIE
- DO LODÓW | DO CUKIERNICTWA
- ZASTOSOWANIE
- DO PRODUKCJI LODÓW METODĄ TRADYCYJNĄ
- DOZOWANIE
- WEDŁUG UZNANIA
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
- TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
- 24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI
- SERIA PRODUKTOWA
- MORETTINA
 
                   
                   
                   
                   
               
               
               
               
													 
													 
													 
													 
													