Morettina Classic, to kremowa pasta o smaku orzechów laskowych i kakao (gianduia) o wyjątkowo smarownej konsystencji - pozwala na tworzenie efektownych i dekoracyjnych kuwet z lodami. Przeznaczona jest do produkcji lodów rzemieślniczych (do przekładania, smarowania i dekorowania). Doskonale sprawdzi się również podczas przygotowywania różnego rodzaju kremów cukierniczych, deserów mrożonym oraz musów. Podczas produkcji lodów oraz do wyrobu kremów pastę dozuje się według własnego uznania.
Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku profesjonalnego - do produkcji lodów rzemieślniczych metodą tradycyjną oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Kremową pastę należy wymieszać przed użyciem oraz w razie potrzeby podgrzać - w podwójnym kotle lub kąpieli wodnej.
Składniki: cukier, rafinowane oleje roślinne (słonecznikowy, szafranowy, bawełniany, ryżowy), kakao w proszku, orzechy laskowe, odtłuszczone mleko w proszku, emulgator: lecytyna sojowa (E322), aromaty: orzech laskowy, wanilina; może zawierać inne orzechy oraz ich pochodne; produkt bezglutenowy.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.
RECEPTURA - DOZOWANIE |
PASTA MORETTINA CLASSIC |
według uznania |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
2466/593 kJ/kcal |
Tłuszcz |
43.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
5.6 g |
Węglowodany |
45.0 g |
w tym cukry |
33.0 g |
Białko |
5.9 g |
Sól |
0.1 g |
DANE ANALITYCZNE |
WILGOTNOŚĆ |
max. 1.5 % |
CUKRY |
38.0 +/- 2.0 % |
TŁUSZCZE |
42.0 +/- 2.0 % |
SKŁADNIKI MLEKA |
8.5 +/- 0.5 % |
POZOSTAŁA SUCHA MASA |
10.0 +/- 0.5 % |
Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji.