Morettina Nocciola, to kremowa pasta o smaku orzechów laskowych o wyjątkowo smarownej konsystencji - pozwala na tworzenie efektownych i dekoracyjnych kuwet z lodami. Przeznaczona jest do produkcji lodów rzemieślniczych (do przekładania, smarowania i dekorowania). Doskonale sprawdzi się również podczas przygotowywania różnego rodzaju kremów cukierniczych, deserów mrożonym oraz musów. Podczas produkcji lodów oraz do wyrobu kremów pastę dozuje się według własnego uznania. Produkt zawiera 20% wyselekcjonowanych i prażonych orzechów laskowych.
Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku profesjonalnego - do produkcji lodów rzemieślniczych metodą tradycyjną oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu).
Składniki: cukier, pasta z orzechów laskowych (20,6%), olej roślinny (słonecznikowy), mleko odtłuszczone w proszku, laktoza, śmietana skoncentrowana, cukier skarmelizowany, białka mleka, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322), aromaty; może zawierać soję, mleko, jaja, migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, pistacje, orzechy arachidowe, ziarna sezamu.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.
RECEPTURA - DOZOWANIE |
PASTA MORETTINA NOCCIOLA |
według uznania |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
2342/562 kJ/kcal |
Tłuszcz |
36.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
5.0 g |
Węglowodany |
51.0 g |
w tym cukry |
51.0 g |
Białko |
7.4 g |
Sól |
0.18 g |
Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji.