Gładki krem z prażonych orzechów włoskich!
Produkt otrzymywany z orzechów włoskich odmiany Sorrento, poddanych procesowi lekkiego prażenia.
Kremowa pasta z lekko prażonych orzechów włoskich.
Pasta orzechowa bez dodatków!
Przyjemny i charakterystyczny smak orzechów z lekką prażoną nutą.
100% pasta orzechowa to idealny dodatek do lodów oraz wyrobów cukierniczych.
Krem z orzechów to doskonałe uzupełnienie pożywnego śniadania, wartościowego deseru czy energetycznego koktajlu.
Naturalny dodatek smakowy do domowych wypieków i deserów.
Idealny do domowego tortu orzechowego!
Pasta do lodów orzechowych!
Produkt do użytku profesjonalnego:
- do produkcji lodów orzechowych,
- składnik kremów do nadziewania wypieków,
- składnik kremów do tortów i babeczek,
- do nadziewania pralin itp.
Produkt na użytek domowy:
- do domowych tortów orzechowych,
- do domowych wypieków (babeczek, muffinek, rogalików itp.),
- krem do smakowania pieczywa,
- składnik pożywnego śniadania (owsianki, naleśników itp.),
- składnik odżywczych koktajli itp.
Składniki i alergeny: prażone orzechy włoskie; produkt może zawierać śladowe ilości mleka, laktozy, orzechów arachidowych, pozostałych orzechów, sezamu oraz ich pochodnych.
Dozowanie pasty orzechowej podczas tradycyjnej produkcji lodów: 80-120 g/kg mieszanki bazowej.
Warunki przechowywania i ważne informacje: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu, chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, obcych zapachów i wilgoci. Unikać gwałtownych zmian temperatury. Optymalna temperatura przechowywania to 15-25°C, maksymalna wilgotność względna otoczenia to 65%.
Do nakładania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu dokładnie zamknąć opakowanie. Przed każdym użyciem dokładnie wymieszać produkt. Oddzielenie się frakcji tłuszczowej jest zjawiskiem naturalnym i nie świadczy o degradacji produktu.
SPECYFIKACJA PRODUKTU |
Rodzaj |
100% krem z orzechów, bez dodatków |
Smak |
prażone orzechy włoskie |
Masa netto |
1.0 kg |
Opakowanie |
plastikowy słoik z nakrętką |
Opakowanie zbiorcze |
6.0 kg = 6 x 1.0 kg |
Przeznaczenie |
produkt spożywczy |
Zastosowanie |
do bezpośredniego spożycia, dodatek do lodów, krem cukierniczy |
Forma |
pasta, krem |
Konsystencja |
gładka, gęsta |
Barwa |
jasnobrązowa |
Smak |
typowy dla orzechów włoskich |
Zapach |
typowy dla orzechów włoskich |
Stopień prażenia |
lekki |
Dozowanie do lodów |
80-120 g/kg mieszanki bazowej |
Dozowanie ogólne |
według uznania |
Numer katalogowy |
220002 |
Masło orzechowe z orzechów włoskich!
Wartość odżywcza w 100 gramach produktu: |
Wartość energetyczna |
2736/654 kJ/kcal |
Tłuszcz |
72.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
6.2 g |
Węglowodany |
13.9 g |
w tym cukry |
4.0 g |
Białko |
9.2 g |
Błonnik |
9.6 g |
Sól |
0.0 g |
Przy zakupie opakowania zbiorczego 6 x 1.0 kg otrzymujesz RABAT 5%!
Rabat przeliczany jest automatycznie po dodaniu do koszyka odpowiedniej ilości produktów!