Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania mieszanki bazowej do lodów mlecznych. Gotowa mieszanka bazowa przeznaczona jest do produkcji lodów orzechowych (z zastosowaniem tłustych past).
op. 1 kg Krem z orzechów nerkowca - 220004 Sempre - gładka pasta orzechowa bez dodatków - 100% orzechów
Gładki krem z lekko prażonych orzechów nerkowca. Pasta orzechowa bez dodatków. Krem orzechowy do wypieków i deserów. Masło orzechowe do pożywnej owsianki i koktajlu energetycznego. Produkt do użytku profesjonalnego, do produkcji lodów orzechowych. Produkt na użytek domowy, do bezpośredniego użycia.
Opis produktu
Gładki krem z prażonych orzechów nerkowca!
Produkt otrzymywany z orzechów nerkowca poddanych procesowi lekkiego prażenia.
Kremowa pasta z lekko prażonych orzechów nerkowca.
Pasta orzechowa bez dodatków!
Przyjemny i charakterystyczny smak orzechów z lekką prażoną nutą.
100% pasta orzechowa to idealny dodatek do lodów oraz wyrobów cukierniczych.
Krem orzechowy to doskonałe uzupełnienie pożywnego śniadania, wartościowego deseru czy energetycznego koktajlu.
Naturalny dodatek smakowy do domowych wypieków i deserów.
Idealny do domowego tortu orzechowego!
Pasta do lodów orzechowych!
Produkt do użytku profesjonalnego:
- do produkcji lodów orzechowych,
- składnik kremów do nadziewania wypieków,
- składnik kremów do tortów i babeczek,
- do nadziewania pralin itp.
Produkt na użytek domowy:
- do domowych tortów orzechowych,
- do domowych wypieków (babeczek, muffinek, rogalików itp.)
- krem do smakowania pieczywa,
- składnik pożywnego śniadania (owsianki, naleśników itp.),
- składnik odżywczych koktajli itp.
Składniki i alergeny: prażone orzechy nerkowca; produkt może zawierać śladowe ilości mleka, laktozy, orzechów arachidowych, pozostałych orzechów, sezamu oraz ich pochodnych.
Dozowanie pasty orzechowej podczas tradycyjnej produkcji lodów: 80-120 g/kg mieszanki bazowej.
Warunki przechowywania i ważne informacje: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu, chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, obcych zapachów i wilgoci. Unikać gwałtownych zmian temperatury. Optymalna temperatura przechowywania to 15-25°C, maksymalna wilgotność względna otoczenia to 65%.
Do nakładania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu dokładnie zamknąć opakowanie. Przed każdym użyciem dokładnie wymieszać produkt. Oddzielenie się frakcji tłuszczowej jest zjawiskiem naturalnym i nie świadczy o degradacji produktu.
SPECYFIKACJA PRODUKTU | |
Rodzaj | 100% krem z orzechów, bez dodatków |
Smak | prażone orzechy nerkowca |
Masa netto | 1.0 kg |
Opakowanie | plastikowy słoik z nakrętką |
Opakowanie zbiorcze | 6.0 kg = 6 x 1.0 kg |
Przeznaczenie | produkt spożywczy |
Zastosowanie | do bezpośredniego spożycia, dodatek do lodów, krem cukierniczy |
Forma | pasta, krem |
Konsystencja | gładka, gęsta |
Barwa | jasnobrązowa |
Smak | typowy dla orzechów nerkowca |
Zapach | typowy dla orzechów nerkowca |
Stopień prażenia | lekki |
Dozowanie do lodów | 80-120 g/kg mieszanki bazowej |
Dozowanie ogólne | według uznania |
Numer katalogowy | 220004 |
Masło orzechowe z nerkowców!
Wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
Wartość energetyczna | 3088/719 kJ/kcal |
Tłuszcz | 65.6 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 6.1 g |
Węglowodany | 13.7 g |
w tym cukry | 2.6 g |
Białko | 15.2 g |
Błonnik | 6.7 g |
Sól | 5.0 g |
Przy zakupie opakowania zbiorczego 6 x 1.0 kg otrzymujesz RABAT 5%!
Rabat przeliczany jest automatycznie po dodaniu do koszyka odpowiedniej ilości produktów!
Szczegóły produktu