• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

baza do produkcji sorbetów z dużą zawartością owoców bez dodatku substancji emulgujących
  • baza do produkcji sorbetów z dużą zawartością owoców bez dodatku substancji emulgujących
  • baza do produkcji sorbetów z dużą zawartością owoców bez dodatku substancji emulgujących

2 kg BASE PURA & RICCA FRUTTA 50 12091097A PERNIGOTTI baza do produkcji sorbetów o wysokiej zawartości owoców

PERNIGOTTI188

Półprodukt w proszku do produkcji sorbetów z wysoką zawartością owoców. Baza nie zawiera w składzie substancji emulgujących, tłuszczu oraz aromatów. Przeznaczona do stosowania w procesie na zimno oraz na ciepło.

264,00 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

BAZY PURA E RICCA - to seria produktów bez dodatku substancji emulgujących, tłuszczów oraz aromatów (w bazach, w których znajdują się substancje aromatyczne stosowane są wyłącznie aromaty naturalne). 

BAZA PURA & RICCA OWOCE 50 - to półprodukt w postaci białego proszku o neutralnym smaku oraz zapachu - przeznaczony do przygotowywania sorbetów z dużą zawartością owoców - świeżych lub mrożonych (bez dodatku mleka oraz nabiału). Baza nie zawiera w składzie substancji emulgujących, które zostały zastąpione włóknami roślinnymi. Przeznaczona do stosowania w procesie na zimno oraz na ciepło podczas produkcji lodów rzemieślniczych. "Baza bez dodatku emulgatorów i środków aromatyzujących, do produkcji smacznych sorbetów o wysokiej zawartości świeżych lub mrożonych owoców; zastosowanie na gorąco lub na zimno".

Składniki: cukier, fruktoza, włókna roślinne, substancje zagęszczające: guma tara (E417), białko ziemniaczane, włókna bambusowe; produkt bezglutenowy; może zawierać śladowe ilości soi, mleka, jaj, migdałów, orzechów laskowych, orzechów włoskich, pistacji, pozostałych orzechów oraz ich pochodnych.

DOZOWANIE (PROCES ZIMNY LUB GORĄCY)
BAZA PURA & RICCA OWOCE 50 50 g
CUKIER 225 g
ŚWIEŻE OWOCE 500 g
WODA 225 g

CECHY ORGANOLEPTYCZNE
POSTAĆ proszek
BARWA biała
ZAPACH neutralny
SMAK neutralny
CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA
CAŁKOWITA LICZBA max. 5000 cfu / g
PLEŚNIE I DROŻDŻE max. 100 cfu / g
ENTEROBAKTEIRE max. 100 cfu / g
SALMONELLA nieobecne / 25g
PACIORKOWCE max. 20 cfu / g

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 391/1658 kcal/kJ
Tłuszcz 0.0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.0. g
Węglowodany 95.0 g
w tym cukry 95.0 g
Białko 1.0 g
Sól 0.0 g

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (preferowana temperatura przechowywania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem wilgoci, światła słonecznego oraz obcych zapachów. Termin przydatności do spożycia: 24 miesiące od daty produkcji - w oryginalnym, fabrycznie zamkniętym opakowaniu. Produkt należy nabierać przy pomocy czystych i suchych narzędzi; po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie produktu.

Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji. "Doskonałe surowce, niestrudzone zaangażowanie w innowacje i ogromna pasja w dążeniu do perfekcji uczyniły Pernigotti Maestri Gelatieri Italiani jedną z najbardziej cenionych w świecie marek włoskiego cukiernictwa. Z ponad 160-letnią historią i doświadczeniem w branży lodziarskiej, mogą zaoferować tylko to, co najlepsze, a dzięki wykorzystywanej od 1936 roku wiedzy ekspertów od półproduktów niezbędnych do wytwarzania lodów, puszczenie wodzy fantazji nigdy nie było prostsze".

SZABLONY BANERÓW (2).png

Szczegóły produktu
PERNIGOTTI188
75 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
12091097A
NAZWA HANDLOWA
BASE PURA E RICCA FRUTTA 50
MASA NETTO
2 kg
OPAKOWANIE
TORBA (PET + ALU + PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
12 kg (6 x 2 kg)
RODZAJ
PÓŁPRODUKT W PROSZKU - BAZA DO SORBETÓW
BARWA
BIAŁA
FORMA
PROSZEK
ROZPUSZCZALNOŚĆ
W PROCESIE ZIMNYM LUB GORĄCYM
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO | DO CELÓW PRODUKCYJNYCH
ZASTOSOWANIE
DO PRODUKCJI SORBETÓW
DOZOWANIE
BAZA 50 g + WODA 225 g + CUKIER 225 g + OWOCE 500 g
APLIKACJE
SORBETY Z DUŻĄ ZAWARTOŚCIĄ OWOCÓW
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM (ORYGINALNYM) OPAKOWANIU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
18-20°C
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI
SERIA PRODUKTOWA
BASI PURA E RICCA
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: PERNIGOTTI316

Marka: PERNIGOTTI

1.65 kg GELAGEL TROPICAL PASSION 12091206 PERNIGOTTI baza do sorbetów owocowych w postaci pasty - smak owoce tropikalne

Zbilansowany i gotowy do użycia produkt w postaci pasty do sporządzania lodów o smaku owoców tropikalnych - mango, różowa gujawa, marakuja, ananas. Do produkcji - sorbetów owocowych, lodów na patyku, napojów typu granita, koktajli, polew i deserów lodowych.

Cena 183,15 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BABBI178

Marka: BABBI

1 kg LATTELATTE NEUTRO PER PASTE AROMATICHE 11489 BABBI kompletna baza do lodów mlecznych - do łączenia z pastami smakowymi

Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania mieszanki bazowej do lodów mlecznych. Gotowa mieszanka bazowa przeznaczona jest do produkcji lodów smakowych (z zastosowaniem klasycznych past).

Cena 60,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU