Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji lodów mlecznych metodą tradycyjną. Pozwala na uzyskanie doskonałej podstawy do produkcji lodów o różnorodnych smakach.
2 kg BASE PURA & RICCA 100 S.A. 12091183 PERNIGOTTI baza do lodów mlecznych - bez dodatku emulgatorów i tłuszczów roślinnych
Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji lodów mlecznych metodą tradycyjną. Pozwala na uzyskanie doskonałej podstawy do produkcji lodów o różnorodnych smakach.
Opis produktu
BAZY MLECZNE - wyselekcjonowane surowce przekształcają się w wysokiej jakości bazy do lodów o kremowych smakach, od tradycyjnych, po najbardziej innowacyjne.
BAZY PURA & RICCA - to linia bez dodatku emulgatorów, w recepturach nie występują również tłuszcze ani środki aromatyzujące (jedynie te naturalne).
BASE PURA E RICCA 100 S.A. - to najwyższej jakości baza do produkcji lodów mlecznych - wytwarzana z wyselekcjonowanych składników. Jest to półprodukt w postaci proszku przeznaczony do produkcji lodów rzemieślniczych (metodą tradycyjną). Baza charakteryzuje się niskim dozowaniem (100 g/l) i nie zawiera w swoim składzie substancji emulgujących oraz tłuszczów roślinnych. Pozwala na uzyskanie lodów, które stanowią doskonałą bazę do produkcji lodów smakowych. Bazę należy połączyć z mlekiem oraz cukrem w odpowiednich proporcjach (w procesie zimnym lub gorącym). Zastosowanie bazy pozwala uzyskać lody o doskonałej strukturze i stabilności. Baza należy do serii produktów do lodów bez dodatku: emulgatorów, tłuszczów oraz substancji aromatyzujących - daje lody o czystym smaku. "Baza o średnim dozowaniu zawierająca naturalne składniki, między innymi błonnik bambusa, dzięki którym otrzymuje się znakomitą strukturę i doskonałą stabilność. Bez dodatku emulgatorów i bez tłuszczów roślinnych, aby cieszyć się czystym smakiem lodów; zastosowanie na gorąco lub na zimno; z dodatkiem tłuszczów pochodzenia zwierzęcego".
Składniki: suszony syrop glukozowy, odtłuszczone mleko w proszku, dekstroza, błonnik roślinny, białka mleka, substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego (E410), błonnik bambusowy, śmietanka w proszku; może zawierać śladowe ilości soi, jaj, migdałów, orzechów laskowych, orzechów włoskich, pistacji, pozostałych orzechów oraz ich pochodnych.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.
RECEPTURA - DOZOWANIE | |
MLEKO | 1000 ml |
CUKIER | 220 g |
BAZA PURA & RICCA 100 SA | 100 g |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1510/357 kJ/kcal |
Tłuszcz | 1.7 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1.1 g |
Węglowodany | 63.0 g |
w tym cukry | 36.0 g |
Białko | 16.0 g |
Sól | 0.43 g |
CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA | |
CAŁKOWITE OBCIĄŻENIE BAKTERYJNE | < 10.000 jtk/g |
PLESNIE I DROŻDŻE | < 100 jtk/g |
ENTEROBAKTERIE | < 100 jtk/g |
STAPHYLOCOCCUS AUREUS | < 20 jtk/g |
SALMONELLA | nieobecna w 25 g |
Produkt jest zgodny z rozporządzeniem WE 1881/2006 i jego późniejszymi aktualizacjami - dotyczącymi zanieczyszczenia w żywności.
Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji. "Doskonałe surowce, niestrudzone zaangażowanie w innowacje i ogromna pasja w dążeniu do perfekcji uczyniły Pernigotti Maestri Gelatieri Italiani jedną z najbardziej cenionych w świecie marek włoskiego cukiernictwa. Z ponad 160-letnią historią i doświadczeniem w branży lodziarskiej, mogą zaoferować tylko to, co najlepsze, a dzięki wykorzystywanej od 1936 roku wiedzy ekspertów od półproduktów niezbędnych do wytwarzania lodów, puszczenie wodzy fantazji nigdy nie było prostsze".
Szczegóły produktu
- NUMER KATALOGOWY
- 12091183
- NAZWA HANDLOWA
- BASE PURA E RICCA 100 S.A.
- MASA NETTO
- 2 kg
- OPAKOWANIE
- WOREK (PET | ALU | PE)
- OPAKOWANIE ZBIORCZE
- 12 kg (6 x 2 kg) KARTON
- RODZAJ
- BAZA DO LODÓW MLECZNYCH BEZ DODATKU TŁUSZCZÓW ROŚLINNYCH I EMULGATORÓW
- BARWA
- BIAŁA
- FORMA
- PROSZEK
- ROZPUSZCZALNOŚĆ
- NA GORĄCO LUB NA ZIMNO
- PRZEZNACZENIE
- DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
- ZASTOSOWANIE
- DO PRODUKCJI LODÓW METODĄ TRADYCYJNĄ
- DOZOWANIE
- 100 g baza + 220 g cukier + 1000 g mleko
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
- TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
- 18 - 20 °C
- TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
- 24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
- SERIA PRODUKTOWA
- BASI PURA E RICCA