baza do produkcji sorbetów z dużą zawartością owoców bez dodatku substancji emulgujących
  • baza do produkcji sorbetów z dużą zawartością owoców bez dodatku substancji emulgujących

2 kg BASE PURA & RICCA PER FRUTTA 100 12091067A PERNIGOTTI baza do sorbetów ze świeżych lub mrożonych owoców

PERNIGOTTI246

Półprodukt w proszku do produkcji sorbetów z wysoką zawartością owoców. Baza nie zawiera w składzie substancji emulgujących, tłuszczu oraz aromatów. Przeznaczona do stosowania w procesie na zimno oraz na ciepło.

170,00 zł
Brutto

85,00 zł / 1 kg

Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

BAZY PURA E RICCA - to seria produktów bez dodatku substancji emulgujących, tłuszczów oraz aromatów (w bazach, w których znajdują się substancje aromatyczne stosowane są wyłącznie aromaty naturalne). 

BAZA PURA & RICCA OWOCE 100 - to półprodukt w postaci białego proszku o neutralnym smaku oraz zapachu - przeznaczony do przygotowywania sorbetów z dużą zawartością owoców - świeżych lub mrożonych (bez dodatku mleka oraz nabiału). Baza nie zawiera w składzie substancji emulgujących, które zostały zastąpione włóknami roślinnymi. Przeznaczona do stosowania w procesie na zimno oraz na ciepło podczas produkcji lodów rzemieślniczych. "Baza do tworzenia doskonałych sorbetów wyłącznie ze świeżych lub mrożonych owoców. Bez dodatku emulgatorów, tłuszczów, mleka i jego pochodnych; produkt przyjazny dla wegan".

Składniki: cukier, suszony syrop glukozowy, fruktoza, białko ziemniaczane, włókna roślinne, substancje zagęszczające: guma tara (E417), pektyna (E440), błonnik bambusowy; może zawierać śladowe ilości soi, mleka, jaj, migdałów, orzechów laskowych, orzechów włoskich, pistacji oraz ich pochodnych; produkt wegański; produkt bezglutenowy.

DOZOWANIE
BAZA PURA & RICCA OWOCE 100 100 g
CUKIER 170 g
ŚWIEŻE OWOCE 400 g
GORĄCA WODA 330 g

CECHY ORGANOLEPTYCZNE
POSTAĆ proszek
BARWA biała
ZAPACH neutralny
SMAK neutralny
CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA
CAŁKOWITA LICZBA max. 5000 cfu / g
PLEŚNIE I DROŻDŻE max. 100 cfu / g
ENTEROBAKTEIRE max. 100 cfu / g
SALMONELLA nieobecne / 25g
PACIORKOWCE max. 20 cfu / g

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 351/1489 kcal/kJ
Tłuszcz 0.0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.0. g
Węglowodany 83.0 g
w tym cukry 65.0 g
Białko 2.6 g
Sól 0.02 g

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (preferowana temperatura przechowywania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem wilgoci, światła słonecznego oraz obcych zapachów. Termin przydatności do spożycia: 24 miesiące od daty produkcji - w oryginalnym, fabrycznie zamkniętym opakowaniu. Produkt należy nabierać przy pomocy czystych i suchych narzędzi; po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie produktu.

Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji. "Doskonałe surowce, niestrudzone zaangażowanie w innowacje i ogromna pasja w dążeniu do perfekcji uczyniły Pernigotti Maestri Gelatieri Italiani jedną z najbardziej cenionych w świecie marek włoskiego cukiernictwa. Z ponad 160-letnią historią i doświadczeniem w branży lodziarskiej, mogą zaoferować tylko to, co najlepsze, a dzięki wykorzystywanej od 1936 roku wiedzy ekspertów od półproduktów niezbędnych do wytwarzania lodów, puszczenie wodzy fantazji nigdy nie było prostsze".

Szczegóły produktu
PERNIGOTTI246
83 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
12091067A
NAZWA HANDLOWA
BASE PURA E RICCA PER FRUTTA 100
MASA NETTO
2 kg
OPAKOWANIE
TORBA (PET + ALU + PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
12 kg (6 x 2 kg)
RODZAJ
PÓŁPRODUKT W PROSZKU - BAZA DO SORBETÓW
AROMAT
NEUTRALNY
SMAK
NEUTRALNY
BARWA
BIAŁA
FORMA
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO | DO CELÓW PRODUKCYJNYCH
ZASTOSOWANIE
DO PRODUKCJI SORBETÓW
DOZOWANIE
BAZA 100 g + WODA 330 g + CUKIER 170 g + OWOCE 400 g
APLIKACJE
SORBETY Z DUŻĄ ZAWARTOŚCIĄ OWOCÓW
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM (ORYGINALNYM) OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
18-20°C
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI
SERIA PRODUKTOWA
PURA E RICCA BASES
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: PERNIGOTTI93

Marka: PERNIGOTTI

2 kg BASE PURA & RICCA CREMA 100 12091078A PERNIGOTTI baza do lodów mlecznych - bez dodatku tłuszczów roślinnych

Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji lodów mlecznych metodą tradycyjną. Pozwala na uzyskanie doskonałej podstawy do produkcji lodów o różnorodnych smakach.

Cena 220,00 zł

110,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: PERNIGOTTI253

Marka: PERNIGOTTI

2 kg BASE YOGO PLUS 12093373 PERNIGOTTI dodatek w proszku na bazie odwodnionego jogurtu naturalnego

Dodatek do lodów na bazie odwodnionego jogurtu naturalnego - pozwala na przygotowanie lodów o wyśmienitym i charakterystycznym smaku z wyczuwalną kwasowością. Lody doskonale łączą się z owocami oraz pastami owocowymi.

Cena 279,30 zł

139,65 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PERNIGOTTI49

Marka: PERNIGOTTI

6 kg MORETTINA CLASSIC 12093027 PERNIGOTTI gładki krem z orzechów laskowych i kakao do przekładania

Morettina to wyjątkowa seria miękkich kremów do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie). 

Cena 474,00 zł

79,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU