OWOCE LIOFILIZOWANE   Liczba produktów: 12.

OWOCE LIOFILIZOWANE

Liofilizacja to w najprostszym wyjaśnieniu suszenie poprzez zmrażanie, a następnie odessanie wody. Proces liofilizacji pozwala zatrzymać wiele pełnowartościowych składników w tym witamin, szczególnie znajdujących się w świeżych owocach. Tak spreparowane produkty żywnościowe, pozwalają zachować długi okres przydatności. Po raz pierwszy ta metoda ...

Liofilizacja to w najprostszym wyjaśnieniu suszenie poprzez zmrażanie, a następnie odessanie wody. Proces liofilizacji pozwala zatrzymać wiele pełnowartościowych składników w tym witamin, szczególnie znajdujących się w świeżych owocach. Tak spreparowane produkty żywnościowe, pozwalają zachować długi okres przydatności. Po raz pierwszy ta metoda została użyta do konserwowania żywności dla astronautów w czasie coraz dłuższych misji kosmicznych. Lifilizowane owoce znajdują zastosowanie jako dodatek do czekolad, musli, ciast, biszkoptów bezowych, deserów i innych kulinarnych specjałów. Najważniejsze i przede wszystkim są zdrową przekąską dla wszystkich!

Więcej

Produkty 1 - 12 z 12

Przejdź do góry