• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

specyficzna baza przeznaczona do produkcji sorbetów o wysokiej zawartości owoców oraz lodów jogurtowych
  • specyficzna baza przeznaczona do produkcji sorbetów o wysokiej zawartości owoców oraz lodów jogurtowych
  • specyficzna baza przeznaczona do produkcji sorbetów o wysokiej zawartości owoców oraz lodów jogurtowych

0.9 kg BASE FRUTTOMAX 12091055A PERNIGOTTI baza do sorbetów o wysokiej zawartości owoców i sorbetów jogurtowych

PERNIGOTTI144

Specyficzna baza przeznaczona do produkcji sorbetów z wysoką zawartością owoców oraz lodów jogurtowych. Pozwala na uzyskanie kremowych i stabilnych lodów.

68,40 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

BAZY OWOCOWE - nadają sorbetom stabilną, kremową strukturę, doskonałe do wyrobów ze świeżych lub mrożonych owoców.

BAZA FRUTTOMAX - to najwyższej jakości baza do produkcji kremowych sorbetów owocowych oraz lodów jogurtowych - wytwarzana ze starannie dobranych składników w odpowiednich proporcjach. Jest to półprodukt w proszku przeznaczony do produkcji lodów rzemieślniczych (sorbetów z wysoką zawartością owoców oraz lodów jogurtowych) - metodą tradycyjną. Pozwala uzyskać lody o stabilnej strukturze i kremowej konsystencji. Przeznaczona jest do stosowania ze świeżymi owocami lub pełnotłustym jogurtem naturalnym. Baza to mieszanka oparta na fruktozie z dodatkiem błonnika roślinnego oraz substancji emulgujących i zagęszczających. Specyficzna baza do sorbetów z dużą zawartością owoców oraz smaków jogurtowych. "Specjalna baza do sorbetów o wysokoprocentowej zawartości owoców oraz do sorbetów o smaku jogurtowym; zawiera fruktozę; produkt przyjazny dla wegan".

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Składniki: fruktoza, błonnik roślinny, substancje emulgujące: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym (E472b), estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego (E477), maltodekstryna, substancje zagęszczające: guma guar (E412), karboksymetyloceluloza (E466), guma tara (E417), guma ksantanowa (E415), błonnik bambusowy, syrop glukozowy, mąka sojowa; może zawierać śladowe ilości mleka, jaj, migdałów, orzechów laskowych, orzechów włoskich, pistacji, orzechów arachidowych oraz ich pochodnych; produkt bezglutenowy.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu; produkt należy nabierać przy pomocy czystych i suchych narzędzi; po użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie.

RECEPTURA - DOZOWANIE (LODY Z OWOCAMI MIĄŻSZOWYMI)
BAZA FRUTTOMAX 0.9 kg
OWOCE MIĄŻSZOWE (TRUSKAWKI, MORELE, ANANAS ITP.) 1.5 kg
WODA 1.4 kg
RECEPTURA - DOZOWANIE (LODY BANANOWE)
BAZA FRUTTOMAX 0.9 kg
BANANY 1.2 kg
WODA 2.1 kg
RECEPTURA - DOZOWANIE (LODY CYTRYNOWE)
BAZA FRUTTOMAX 0.9 kg
SOK Z CYTRYNY 0.8 kg
WODA 2.15 kg
RECEPTURA - DOZOWANIE (LODY JOGURTOWE)
BAZA FRUTTOMAX 0.9 kg
JOGURT (PEŁNOTŁUSTY) 3.0 kg
WODA LUB MLEKO 0.1 - 0.2 l

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1702/401 kJ/kcal
Tłuszcz 1.4 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.8 g
Węglowodany 96.0 g
w tym cukry 94.0 g
Białko 0.0 g
Sól 0.06 g

CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA
CAŁKOWITA LICZBA PŁYTEK < 5000 cfu/g
PLESNIE I DROŻDŻE < 100 cfu/g
ENTEROBAKTERIE < 100 cfu/g
SALMONELLA nieobecne w 25 g
PACIORKOWCE < 20 cfu/g

Produkt jest zgodny z rozporządzeniem UE 1881/2006 oraz jego późniejszymi aktualizacjami dotyczącymi zanieczyszczeń w produktach spożywczych.

Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji. "Doskonałe surowce, niestrudzone zaangażowanie w innowacje i ogromna pasja w dążeniu do perfekcji uczyniły Pernigotti Maestri Gelatieri Italiani jedną z najbardziej cenionych w świecie marek włoskiego cukiernictwa. Z ponad 160-letnią historią i doświadczeniem w branży lodziarskiej, mogą zaoferować tylko to, co najlepsze, a dzięki wykorzystywanej od 1936 roku wiedzy ekspertów od półproduktów niezbędnych do wytwarzania lodów, puszczenie wodzy fantazji nigdy nie było prostsze".

PRODUKTY DO LODÓW PERNIGOTTI (1).png

Szczegóły produktu
PERNIGOTTI144
17 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
12091055A
NAZWA HANDLOWA
BASE FRUTTOMAX
MASA NETTO
0.9 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
7.2 kg (8 x 0.9 kg) KARTON
RODZAJ
BAZA DO SORBETÓW OWOCOWYCH I LODÓW JOGURTOWYCH
BARWA
BIAŁA
FORMA
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
DO PRODUKCJI LODÓW METODĄ TRADYCYJNĄ
DOZOWANIE
ZALEŻNE OD STOSOWANYCH DODATKÓW
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
18 - 20 °C
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
SERIA PRODUKTOWA
BAZY OWOCOWE
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: COMPRITAL02

Marka: COMPRITAL

2.5 kg PERFECTA B022 COMPRITAL baza stabilizująca o niskim dozowaniu - do lodów i sorbetów owocowych

Doskonale zbilansowana mieszanka stabilizująca do lodów owocowych i sorbetów. Baza o niskim dozowaniu gwarantująca najwyższą stabilność i trwałą strukturę lodów we wszystkich środowiskach (również tych najbardziej kwaśnych - cytryna, marakuja). 

Cena 196,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PERNIGOTTI316

Marka: PERNIGOTTI

1.65 kg GELAGEL TROPICAL PASSION 12091206 PERNIGOTTI baza do sorbetów owocowych w postaci pasty - smak owoce tropikalne

Zbilansowany i gotowy do użycia produkt w postaci pasty do sporządzania lodów o smaku owoców tropikalnych - mango, różowa gujawa, marakuja, ananas. Do produkcji - sorbetów owocowych, lodów na patyku, napojów typu granita, koktajli, polew i deserów lodowych.

Cena 183,15 zł
Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE