Dodatek do lodów na bazie odwodnionego jogurtu naturalnego - pozwala na przygotowanie lodów o wyśmienitym i charakterystycznym smaku z wyczuwalną kwasowością. Lody doskonale łączą się z owocami oraz pastami owocowymi.
BASE YOGO PLUS - pozwala na przygotowanie wyśmienitych lodów o bogatym smaku jogurtowym oraz wyczuwalnej kwasowości. Lody jogurtowe doskonale łączą się z owocami oraz pastami owocowymi. Jest to półprodukt w proszku na bazie odwodnionego jogurtu naturalnego, który dodany do mieszanki bazowej nadaje charakterystycznego smaku. Bazę jogurtową dodaje się bezpośrednio do mieszanki bazowej (w procesie na zimno) - w ilości 40 g/l. Lody charakteryzują się lekką i kremową konsystencją i doskonale łączą się z różnego rodzaju owocowymi pastami variegato - do przekładania i dekorowania. Pasty owocowe, które doskonale komponują się z lodami jogurtowymi to (między innymi): truskawka, owoce leśne, malina, owoc granatu. Pasty variegato, które doskonale komponują się z lodami jogurtowymi to (między innymi): owoc granatu, malina, poziomka, wiśnia, figa.
Składniki: jogurt w proszku, serwatka w proszku, dekstroza, odtłuszczone mleko w proszku, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), aromaty; produkt bezglutenowy; może zawierać śladowe ilości soi, jaj, migdałów, orzechów laskowych, orzechów włoskich, pistacji, innych orzechów oraz ich pochodnych.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.
RECEPTURA - DOZOWANIE
MIESZANKA BAZOWA
1000 g
BASE YOGO PLUS
40 g
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna
1427/336 kJ/kcal
Tłuszcz
1.3 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe
1.0 g
Węglowodany
51.0 g
w tym cukry
47.0 g
Białko
24.0 g
Sól
1.0 g
CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA
CAŁKOWITA LICZBA PŁYTEK
< 10000 cfu/g
PLESNIE I DROŻDŻE
< 100 cfu/g
ENTEROBAKTERIE
< 100 cfu/g
SALMONELLA
nieobecne w 25 g
PACIORKOWCE
< 20 cfu/g
Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji.
Szczegóły produktu
PERNIGOTTI253
47 Przedmioty
Opis
NUMER KATALOGOWY
12093373
NAZWA HANDLOWA
BASE YOGO PLUS
MASA NETTO
2 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
8 kg (4 x 2 kg) KARTON
RODZAJ
DODATEK SMAKOWY | BAZA JOGURTOWA
AROMAT
JOGURTU NATURALNEGO
SMAK
JOGURT NATURALNY | WYCZUWALNA KWASOWOŚĆ
FORMA
PROSZEK
ROZPUSZCZALNOŚĆ
DOBRA W MLEKU | PRZYGOTOWANIE NA ZIMNO
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
DO PRODUKCJI LODÓW METODĄ TRADYCYJNĄ
DOZOWANIE
40 g/l mieszanki bazowej
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
18 - 20 °C
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
Produkt do lodów i cukiernictwa na bazie jogurtu naturalnego w proszku. Wyraźny i trwały smak jogurtu naturalnego z przyjemną kwaśną nutą. Idealny do lodów i deserów jogurtowych.
Mieszanka do przygotowywania lodów jogurtowych (w maszynach) - pozwala uzyskać kremowe lody o świeżym i lekkim smaku. Baza doskonale sprawdzi się w połączeniu ze świeżym jogurtem.
Specyficzna baza przeznaczona do produkcji sorbetów z wysoką zawartością owoców oraz lodów jogurtowych. Pozwala na uzyskanie kremowych i stabilnych lodów.
Liofilizowany jogurt naturalny z aromatem w postaci proszku o wysokiej stabilności - przeznaczony do lodów i wyrobów cukierniczych. Możliwy do stosowanie w procesie na zimno i na ciepło.
Morettina to wyjątkowa seria miękkich kremów do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie).
Pasta variegato z wysoką zawartością przecieru z owoców mrakui - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.
Pasta kokosowa z serii Giubileo Experience - z dodatkiem cukru trzcinowego i gronowego - przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych i wyrobów cukierniczych.