• SZKOLENIA CUKIERNICZE

  • CIASTECZKA WIELKANOCNE

  • FORMY PŁATNOŚCI

półprodukt w proszku na bazie odwodnionego jogurtu naturalnego
  • półprodukt w proszku na bazie odwodnionego jogurtu naturalnego
  • półprodukt w proszku na bazie odwodnionego jogurtu naturalnego

2 kg BASE YOGO PLUS 12093373 PERNIGOTTI dodatek w proszku na bazie odwodnionego jogurtu naturalnego

PERNIGOTTI253

Dodatek do lodów na bazie odwodnionego jogurtu naturalnego - pozwala na przygotowanie lodów o wyśmienitym i charakterystycznym smaku z wyczuwalną kwasowością. Lody doskonale łączą się z owocami oraz pastami owocowymi.

266,00 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

BASE YOGO PLUS - pozwala na przygotowanie wyśmienitych lodów o bogatym smaku jogurtowym oraz wyczuwalnej kwasowości. Lody jogurtowe doskonale łączą się z owocami oraz pastami owocowymi. Jest to półprodukt w proszku na bazie odwodnionego jogurtu naturalnego, który dodany do mieszanki bazowej nadaje charakterystycznego smaku. Bazę jogurtową dodaje się bezpośrednio do mieszanki bazowej (w procesie na zimno) - w ilości 40 g/l. Lody charakteryzują się lekką i kremową konsystencją i doskonale łączą się z różnego rodzaju owocowymi pastami variegato - do przekładania i dekorowaniaPasty owocowe, które doskonale komponują się z lodami jogurtowymi to (między innymi): truskawkaowoce leśnemalinaowoc granatuPasty variegato, które doskonale komponują się z lodami jogurtowymi to (między innymi): owoc granatumalinapoziomkawiśniafiga.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Składniki: jogurt w proszku, serwatka w proszku, dekstroza, odtłuszczone mleko w proszku, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), aromaty; produkt bezglutenowy; może zawierać śladowe ilości soi, jaj, migdałów, orzechów laskowych, orzechów włoskich, pistacji, innych orzechów oraz ich pochodnych.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.

RECEPTURA - DOZOWANIE
MIESZANKA BAZOWA 1000 g
BASE YOGO PLUS 40 g

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1427/336 kJ/kcal
Tłuszcz 1.3 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 1.0 g
Węglowodany 51.0 g
w tym cukry 47.0 g
Białko 24.0 g
Sól 1.0 g

CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA
CAŁKOWITA LICZBA PŁYTEK < 10000 cfu/g
PLESNIE I DROŻDŻE < 100 cfu/g
ENTEROBAKTERIE < 100 cfu/g
SALMONELLA nieobecne w 25 g
PACIORKOWCE < 20 cfu/g

Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji.

BAZA DO LODÓW MLECZNYCH PERNIGOTTI.png

Szczegóły produktu
PERNIGOTTI253
93 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
12093373
NAZWA HANDLOWA
BASE YOGO PLUS
MASA NETTO
2 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
8 kg (4 x 2 kg) KARTON
RODZAJ
DODATEK SMAKOWY | BAZA JOGURTOWA
AROMAT
JOGURTU NATURALNEGO
SMAK
JOGURT NATURALNY | WYCZUWALNA KWASOWOŚĆ
FORMA
PROSZEK
ROZPUSZCZALNOŚĆ
DOBRA W MLEKU | PRZYGOTOWANIE NA ZIMNO
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
DO PRODUKCJI LODÓW METODĄ TRADYCYJNĄ
DOZOWANIE
40 g/l mieszanki bazowej
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
18 - 20 °C
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
SERIA PRODUKTOWA
TUTTI I GUSTI ALLO YOGURT
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: COMPRITAL152

Marka: GIUBILEO EXPERIENCE

1 kg GIUBILEO CIOCCOLATO B214A COMPRITAL baza do naturalnych lodów czekoladowych o intensywnym smaku

Baza do sporządzania lodów czekoladowych o wyrazistym smaku kakao. Baza do mlecznych lodów czekoladowych oparta na naturalnych składnikach. Produkt bez dodatku tłuszczy pochodzenia roślinnego, emulgatorów i sztucznych aromatów. Przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych.

Cena 112,60 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE