BASE YOGO PLUS - pozwala na przygotowanie wyśmienitych lodów o bogatym smaku jogurtowym oraz wyczuwalnej kwasowości. Lody jogurtowe doskonale łączą się z owocami oraz pastami owocowymi. Jest to półprodukt w proszku na bazie odwodnionego jogurtu naturalnego, który dodany do mieszanki bazowej nadaje charakterystycznego smaku. Bazę jogurtową dodaje się bezpośrednio do mieszanki bazowej (w procesie na zimno) - w ilości 40 g/l. Lody charakteryzują się lekką i kremową konsystencją i doskonale łączą się z różnego rodzaju owocowymi pastami variegato - do przekładania i dekorowania. Pasty owocowe, które doskonale komponują się z lodami jogurtowymi to (między innymi): truskawka, owoce leśne, malina, owoc granatu. Pasty variegato, które doskonale komponują się z lodami jogurtowymi to (między innymi): owoc granatu, malina, poziomka, wiśnia, figa.

Składniki: jogurt w proszku, serwatka w proszku, dekstroza, odtłuszczone mleko w proszku, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), aromaty; produkt bezglutenowy; może zawierać śladowe ilości soi, jaj, migdałów, orzechów laskowych, orzechów włoskich, pistacji, innych orzechów oraz ich pochodnych.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.

| RECEPTURA - DOZOWANIE |
| MIESZANKA BAZOWA |
1000 g |
| BASE YOGO PLUS |
40 g |

| WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
| Wartość energetyczna |
1427/336 kJ/kcal |
| Tłuszcz |
1.3 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
1.0 g |
| Węglowodany |
51.0 g |
| w tym cukry |
47.0 g |
| Białko |
24.0 g |
| Sól |
1.0 g |

| CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA |
| CAŁKOWITA LICZBA PŁYTEK |
< 10000 cfu/g |
| PLESNIE I DROŻDŻE |
< 100 cfu/g |
| ENTEROBAKTERIE |
< 100 cfu/g |
| SALMONELLA |
nieobecne w 25 g |
| PACIORKOWCE |
< 20 cfu/g |

Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji.


