- Obniżka
- Nowy

26.09.2025 TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
Pasta migdałowa wytwarzana w 99.9% z migdałów. Dodatek aromatu podkreśla naturalny smak. Produkt bez dodatku cukru.
Seria past przygotowywanych z wyselekcjonowanych orzechów. Pozwalają na sporządzanie lodów i wyrobów cukierniczych o naturalnym i wyrafinowanym smaku. Pasty orzechowe to gotowe do użycia produkty wysokiej jakości, które cechuje wysoka zawartość tłuszczu. Mają one postać kremu o gęstej i smarownej konsystencji. Idealne do produkcji lodów rzemieślniczych oraz tworzenia wyrobów cukierniczych na najwyższym poziomie. Pasty orzechowe charakteryzują się uniwersalnością w zastosowaniu. Przeznaczone są do stosowania w wyrobach mrożonych, (np. lody, semifreddo), wypiekach (np. nadzienia) oraz deserach (np. musy, kremy). Mogą być również stosowane w nadzieniach do pralin i wyrobów czekoladowych.
Produkt w postaci pasty wytwarzany z mielonych i/lub prażonych orzechów. Produkt o uniwersalnym zastosowaniu w produkcji cukierniczej. Przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Do produkcji lodów rzemieślniczych metodą na zimno lub na gorąco oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Rozwarstwienie, czy oddzielenie frakcji tłuszczowej może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie oraz usunąć z opakowania ewentualne zabrudzenia w postaci pozostałości produktu.
Pasta migdałowa wytwarzana w 99.9% z migdałów. Dodatek aromatu podkreśla naturalny smak. Produkt bez dodatku cukru.
Składniki: pasta migdałowa (99.9%), aromaty.
Alergeny: produkt może zawierać pozostałe orzechy oraz ich pochodne.
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów, przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać. Po każdym użyciu szczelnie zamknąć opakowanie. Opakowanie produktu podlega segregacji. Termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 18 miesięcy od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją od producenta.
Pasta migdałowa | 100 g |
Mieszanka bazowa | 1000 g |
Rodzaj | pasta cukiernicza |
Nazwa handlowa | Pasta Mandorla Elite |
Numer katalogowy | 12092371A |
Smak | migdałowy |
Barwa | naturalna |
Forma | pasta |
Konsystencja | gładka |
Masa netto | 2.4 kg |
Opakowanie jednostkowe | wiaderko z tworzywa, folia zabezpieczająca |
Opakowanie zbiorcze | karton |
Ilość w opakowaniu zbiorczym | 2 x 2.4 kg - 4.8 kg |
Przeznaczenie | do użytku profesjonalnego |
Zastosowanie | do lodów i wyrobów cukierniczych |
Producent | Pernigotti Maestri Gelatieri Italiani |
Dystrybutor | Sempre Group |
Kraj produkcji | wyprodukowano we Włoszech |
Wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
Wartość energetyczna | 2523 kJ / 611 kcal |
Tłuszcz | 54.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4.2 g |
Węglowodany | 4.8 g |
w tym cukry | 3.7 g |
Białko | 19.0 g |
Sól | 0.04 g |
Gluten Free (produkt bezglutenowy)
Vegan (produkt wegański)
Indeks: COMPRITAL236
Marka: GIUBILEO EXPERIENCE
Pasta Amaretto z serii Giubileo Experience - z dodatkiem cukru trzcinowego i gronowego - przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych i wyrobów cukierniczych.
Indeks: COMPRITAL09
Marka: COMPRITAL
Pasta cukiernicza o smaku kokosowo-migdałowym. Idealna do lodów i deserów inspirowanych popularnymi pralinkami kokosowymi. Smak alla Raffaello.
Indeks: PERNIGOTTI251
Marka: PERNIGOTTI
Pasta migdałowa wytwarzana w 99.9% z migdałów. Dodatek aromatu podkreśla naturalny smak. Produkt bez dodatku cukru.
Indeks: PERNIGOTTI252
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: SEMPRE459
Marka: SEMPRE
Czysta pasta z prażonych i mielonych migdałów do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Bez dodatku aromatów i barwników - naturalny smak orzechów.
Indeks: SEMPRE329
Marka: SEMPRE
Gładki krem z lekko prażonych orzechów pekan. Pasta orzechowa bez dodatków. Krem orzechowy do wypieków i deserów. Masło orzechowe do pożywnej owsianki i koktajlu energetycznego. Produkt do użytku profesjonalnego, do produkcji lodów orzechowych. Produkt na użytek domowy, do bezpośredniego użycia.
Indeks: SEMPRE330
Marka: SEMPRE
Gładki krem z lekko prażonych orzechów włoskich. Pasta orzechowa bez dodatków. Krem orzechowy do wypieków i deserów. Masło orzechowe do pożywnej owsianki i koktajlu energetycznego. Produkt do użytku profesjonalnego, do produkcji lodów orzechowych. Produkt na użytek domowy, do bezpośredniego użycia.
Indeks: SEMPRE331
Marka: SEMPRE
Gładki krem z lekko prażonych orzechów nerkowca. Pasta orzechowa bez dodatków. Krem orzechowy do wypieków i deserów. Masło orzechowe do pożywnej owsianki i koktajlu energetycznego. Produkt do użytku profesjonalnego, do produkcji lodów orzechowych. Produkt na użytek domowy, do bezpośredniego użycia.
26.09.2025 TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
Pasta migdałowa wytwarzana w 99.9% z migdałów. Dodatek aromatu podkreśla naturalny smak. Produkt bez dodatku cukru.