poglądowe zdjęcie produktu - czysta pasta z prażonych i mielonych migdałów
  • poglądowe zdjęcie produktu - czysta pasta z prażonych i mielonych migdałów

3 kg PASTA 100% Z MIGDAŁÓW SEMPRE czysta pasta z blanszowanych prażonych i mielonych migdałów

SEMPRE459

Czysta pasta z prażonych i mielonych migdałów do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Bez dodatku aromatów i barwników - naturalny smak orzechów.

Rabaty ilościowe

Ilość Cena Oszczędzasz
2 344,85 zł Do 36,30 zł
363,00 zł
Brutto

121,00 zł / 1 kg

Stawka VAT: 5.00%

W magazynie: 9

Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

favorite_border favorite
Opis

PASTA 100% Z ORZECHÓW - produkt otrzymuje się z jednorodnego procesu prażenia orzechów, a następnie mielenia aż do uzyskania gładkiej konsystencji pasty. Czysta pasta orzechowa przeznaczona jest przede wszystkim do produkcji lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach piekarniczych i cukierniczych. Pasty orzechowe charakteryzuje uniwersalność i wszechstronność zastosowania (ganache, kremy, nadzienia, wypieki, desery, lody, praliny itp.). Pasty wykonane z prażonych i mielonych orzechów charakteryzują się wysoką zawartością tłuszczu oraz gładką i gęstą konsystencją. Proces prażenia orzechów uwydatnia ich charakterystyczny i przyjemny smak, dzięki czemu 100% pasty są bardzo aromatyczne. Z uwagi na wysoką zawartość tłuszczu możliwe jest oddzielanie fazy tłuszczowej, dlatego przed każdym użyciem pastę trzeba dokładnie wymieszać.

Pasty z orzechów pozwalają na produkcję doskonałych lodów o naturalnym smaku oraz barwie (nie zawierają dodatku aromatów oraz barwników). Naturalny smak orzechów świetnie łączy się z różnego rodzaju dodatkami oraz pastami do przekładania i dekorowania. Do produkcji lodów orzechowych doskonale sprawdzają się bazy przeznaczone do łączenia z pastami tłustymi.

panel oddzielający w opisie.png

Składniki: blanszowane, prażone i mielone migdały.

Alergeny: może zawierać mleko, laktozę, białka mleka, orzechy arachidowe, pozostałe orzechy, sezam oraz ich pochodne.

Dozowanie: 80-120 gramów na 1 litr mieszanki bazowej (produkcja lodów orzechowych)

panel oddzielający w opisie.png

Warunki przechowywania i ważne informacje: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów; optymalna temperatura składowania do 15-25°C; należy unikać gwałtownych zmian temperatury; maksymalna wilgotność względna otoczenia to 65%; po każdym użyciu należy dokładnie oczyścić i zamknąć opakowanie; produkt przechowywać w fabrycznym opakowaniu; do mieszania, nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów; oddzielenie fazy tłuszczowej jest procesem naturalnym, dlatego przed każdym użyciem należy dokładnie wymieszać produkt.

panel oddzielający w opisie.png

Zastosowanie: do produkcji lodów orzechowych metodą tradycyjną; do produkcji kremów i nadzień orzechowych; do stosowania w wyrobach cukierniczych i piekarniczych; jako nadzienie do wypieków, pralin nadziewanych i wyrobów czekoladowych; krem do smarowania i wiele innych.

panel oddzielający w opisie.png

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2411/583 kJ/kcal
Tłuszcz 54.1 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 4.0 g
Węglowodany 5.4 g
w tym cukry 4.0 g
Białko 22.1 g
Błonnik 13.5 g
Sól 5.0 mg

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

Szczegóły produktu
SEMPRE459
9 Przedmioty

Opis

MASA NETTO
3.0 kg
OPAKOWANIE
PLASTIKOWE WIADERKO Z POKRYWĄ
RODZAJ
PASTA 100% Z MIGDAŁÓW
AROMAT
MIGDAŁOWY | NATURALNY | PRAŻONE NUTY
SMAK
MIGDAŁY
BARWA
JASNA | BRĄZOWA | CHARAKTERYSTYCZNA
FORMA
PASTA
KONSYSTENCJA
GŁADKA
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
DO LODÓW I WYROBÓW CUKIERNICZYCH
DOZOWANIE
80-120 g/l mieszanki bazowej (produkcja lodów)
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU
54.0 %
ZAWARTOŚĆ ORZECHÓW
100 %
APLIKACJE
LODY | KREMY | NADZIENIA | WYROBY CUKIERNICZE I PIEKARNICZE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
15-25°C
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
UNIKAĆ GWAŁTOWNYCH ZMIAN TEMPERATURY
WILGOTNOŚĆ WZGLĘDNA PRZECHOWYWANIA
MAX 65 %
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
12 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI (W FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: COMPRITAL09

Marka: COMPRITAL

op. 2.5 kg Delizia di Cocco Comprital - pasta cukiernicza o smaku kokosowo-migdałowym - nr. kat. PF297P

favorite_border favorite

Pasta cukiernicza o smaku kokosowo-migdałowym. Idealna do lodów i deserów inspirowanych popularnymi pralinkami kokosowymi. Smak alla Raffaello.

Cena 338,88 zł

135,55 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BABBI179

Marka: BABBI

1 kg LATTELATTE NEUTRO PER PASTE GRASSE 11496 BABBI kompletna baza do lodów mlecznych - do łączenia z pastami orzechowymi

favorite_border favorite

Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania mieszanki bazowej do lodów mlecznych. Gotowa mieszanka bazowa przeznaczona jest do produkcji lodów orzechowych (z zastosowaniem tłustych past).

Cena 57,50 zł

57,50 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: SILIKOMART445

Marka: SILIKOMART

1 szt. TOR260 H50 Silikomart - klasyczna forma silikonowa do tortów musowych i deserów - śr. 260 x wys. 50 mm / poj. 2645 ml

favorite_border favorite

Klasyczna forma silikonowa do tortów musowych i deserów lodowych. Okrągła forma o wymiarach śr. 160 mm x wys. 50 mm i pojemności 1000 ml. Forma cukiernicza o wszechstronnym zastosowaniu. Idealna do nowoczesnych ciast i mrożonych deserów.

Cena 89,50 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: CALLEBAUT65

Marka: CALLEBAUT

op. 3 kg COCOA BUTTER IN CALLETS NCB-HDO3-654 CALLEBAUT dezodoryzowany tłuszcz kakaowy w postaci pastylek o śr. 8 mm

favorite_border favorite

Tłuszcz kakaowy o neutralnym smaku i zapachu - uniwersalny w zastosowaniu. Wytwarzany w postaci wygodnych do porcjowania i upłynniania pastylek. Wykorzystywany w produkcji cukierniczej oraz przez szefów kuchni do smażenia potraw.

Cena 906,50 zł

302,17 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: SILIKOMART697

Marka: SILIKOMART

op. 400 ml VELVET SPRAY BLACK 99.534.08.0001 I78 BY SILIKOMART czarny barwnik spożywczy o strukturze zamszu

favorite_border favorite

Seria strukturalnych barwników w sprayu o zmodyfikowanych składzie - nie zawierają dwutlenku tytanu. Intensywne kolory o strukturze zamszu do dekoracji zmrożonych powierzchni różnego rodzaju wyrobów cukierniczych.

Cena 125,00 zł

31,25 zł / 100 ml

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: DREIDOPPEL24

Marka: DREIDOPPEL

1 kg PASTA JEŻYNA 273 DREIDOPPEL pasta smakowa do lodów i wyrobów cukierniczych

favorite_border favorite

Seria skoncentrowanych past owocowo-smakowych do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę.

Cena 185,00 zł

185,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE