Pasta cukiernicza o smaku Raffaello:
Paste Classiche od włoskiego producenta Comprital, to seria past przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Skoncentrowany smak i formuła past pozwala na sporządzanie lodów i wyrobów cukierniczych o autentycznym i wyrafinowanym smaku. Pasty smakowe to gotowe do użycia produkty wysokiej jakości. Idealne do produkcji lodów rzemieślniczych oraz tworzenia wyrobów cukierniczych na najwyższym poziomie. Pasty smakowe charakteryzują się uniwersalnością w zastosowaniu. Przeznaczone są do stosowania w wyrobach mrożonych, (np. lody, semifreddo), wypiekach (np. nadzienia) oraz deserach (np. musy, kremy). Mogą być również stosowane w nadzieniach do pralin i wyrobów czekoladowych.
Ważne informacje i charakterystyka produktu:
Produkt w postaci pasty o skoncentrowanym smaku. Produkt o uniwersalnym zastosowaniu w produkcji cukierniczej. Przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Do produkcji lodów rzemieślniczych metodą na zimno lub na gorąco oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Rozwarstwienie, czy oddzielenie frakcji tłuszczowej może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie oraz usunąć z opakowania ewentualne zabrudzenia w postaci pozostałości produktu.
Pasta Delizia di Cocco:
Pasta cukiernicza łącząca smak kokosa z migdałami. Idealna do sporządzania lodów i deserów o smaku inspirowanym popularnymi pralinkami kokosowymi.
Skład pasty smakowej:
Składniki: cukier, wiórki koksowe (19%), migdały, odtłuszczone mleko w proszku, oleje i tłuszcze roślinne (z orzechów arachidowych, kokosowy, kakaowy), aromat.
Alergeny: produkt może zawierać soję, jaja, orzechy arachidowe i pozostałe orzechy oraz ich pochodne.
Warunki przechowywania produktu:
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów, przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać. Po każdym użyciu szczelnie zamknąć opakowanie. Opakowanie produktu podlega segregacji. Termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją od producenta.
Podstawowa receptura i dozowanie pasty cukierniczej:
Pasta smakowa |
70-100 g |
Mieszanka bazowa |
1000 ml |
Pasta smakowa - szczegóły produktu:
Rodzaj |
smakowa pasta cukiernicza |
Nazwa handlowa |
Pasta Delizia di Cocco |
Numer katalogowy |
PF297P |
Smak |
kokosowo-migdałowy |
Barwa |
jasna |
Forma |
pasta |
Konsystencja |
gęsta |
Masa netto |
2.5 kg |
Opakowanie jednostkowe |
wiaderko z tworzywa, folia zabezpieczająca |
Opakowanie zbiorcze |
karton |
Ilość w opakowaniu zbiorczym |
2 x 2.5 kg - 5.0 kg |
Przeznaczenie |
do użytku profesjonalnego |
Zastosowanie |
do lodów i wyrobów cukierniczych |
Producent |
Comprital |
Dystrybutor |
Sempre Group |
Kraj produkcji |
wyprodukowano we Włoszech |
Przybliżona wartość odżywcza pasty kokosowej:
Wartość odżywcza w 100 gramach produktu: |
Wartość energetyczna |
2527 kJ / 605 kcal |
Tłuszcz |
50.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
22.0 g |
Węglowodany |
38.0 g |
w tym cukry |
32.0 g |
Białko |
9.5 g |
Sól |
0.23 g |