• Babbi Day

  • BIO BOTANIKA BY IGOR ZARITSKYI

  • PŁAĆ WYGODNIE

agar-agar - roślinny odpowiednik żelatyny
  • agar-agar - roślinny odpowiednik żelatyny
  • agar-agar - roślinny odpowiednik żelatyny

0.5 kg AGAR-AGAR-PUR 38447 SOSA INGEDIENTS naturalna substancja żelująca z krasnorostów

SOSA226

400,00 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

AGAR-AGAR - to substancja węglowodanowa pozyskiwana z alg morskich (krasnorostów) o właściwościach żelujących i zagęszczających. Agar-agar jako naturalny dodatek spożywczy (E406) ma postać drobnego proszku o naturalnie białej barwie oraz neutralnym smaku i zapachu. Przeznaczony jest do stosowania w produktach o płynnej konsystencji. Wykazuje słabsze właściwości żelujące w produktach o wyższej kwasowości (w środowisku kwaśnym). Pozwala na tworzenie termo-odwracalnych galaretek - produkty można wielokrotnie podgrzewać i ponownie żelować. Produkty z dodatkiem agaru nie nadają się do mrożenia. Agar należy dodawać do produktu na zimno, po dokładnym wymieszaniu z produktem podgrzać do temperatury 90°C, a następnie pozostawić do ostudzenia. Produkty z dodatkiem agaru nie wymagają chłodzenia podczas procesu żelowania (punkt żelowania agaru to 60°C). Galaretki wytwarzane z dodatkiem agaru charakteryzują się mało elastyczną strukturą. Jest to naturalna substancja żelująca odpowiednia do spożycia przez wegan i wegetarian. Stosowany jest przede wszystkim do produkcji galaretek oraz zagęszczania produktów. Idealnie sprawdzi się do produktów wytwarzanych wyłącznie ze składników pochodzenia roślinnego - roślinny zamiennik żelatyny.

CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU
WŁAŚCIWOŚCI ŻELUJĄCE
ZASTOSOWANIE WYMIASZAĆ Z PŁYNEM, ZAGOTOWAĆ, OSTUDZIĆ
PRZEZNACZENIE WSZYSTKIE PRODUKTY O PŁYNNEJ KONSYSTENCJI
OGRZEWANIE ODPORNY NA PODGRZEWANIE (90°C)
MROŻENIE NIE ODPORNY NA MROŻENIE
TERMOODWRACALNOŚĆ TAK - MOŻLIWOŚĆ WIELOKROTNEGO PODGRZEWANIA I ŻELOWANIA
ŚRODOWISKO SŁABSZE WŁAŚCIWOŚCI ŻELUJĄCE W ŚRODOWISKU KWAŚNYM
STRUKTURA MAŁO ELASTYCZNA 
ZASTOSOWANIE JAKO SUBSTANCJA ŻELUJĄCA I ZAGĘSZCZAJĄCA
TEMPERATURA ŻELOWANIA 60°C

Składniki: substancja żelująca: agar-agar (E406).

Sposób użycia:

  • agar agar należy dokładnie wymieszać z płynnym produktem na zimno;

  • podgrzać produkt z dodatkiem agaru do 90°C;

  • pozostawić do ostudzenia; temperatura żelowania - 60°C.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 713/178 kJ/kcal
Tłuszcz 0.2 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.0 g
Węglowodany 0.2 g
w tym cukry 0.2 g
Białko 1.3 g
Sól 0.7 g

Warunki przechowywania/składowania: produkt należy przechowywać w szczelnie zamkniętym (oryginalnym) opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego oraz wilgoci; do dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych narzędzi; produkt zapakowany jest w nieprzezroczysty (czarny) słoik z tworzywa z nakrętką, który zapewnia ochronę przed działaniem czynników zewnętrznych; po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie; przechowywać w suchym i chłodnym miejscu; optymalna temperatura przechowywania to 15-20°C.

Szczegóły produktu
SOSA226
1 Przedmiot

Opis

NUMER KATALOGOWY
58050122
NAZWA HANDLOWA
AGAR AGAR PUR
MASA NETTO
0.5 kg | 500 g
OPAKOWANIE
CZARNY SŁOIK Z TWORZYWA Z NAKRĘTKĄ
OPAKOWANIE ZBIORCZE
6 x 0.5 kg - 3 kg
RODZAJ
SUBSTANCJA ŻELUJĄCA
RODZAJ
SUBSTANCJA PIANOTWÓRCZA
RODZAJ
SUBSTANCJA ZAGĘSZCZAJĄCA
RODZAJ
DODATEK SPOŻYWCZY POCHODZENIA NATURALNEGO
AROMAT
NEUTRALNY
SMAK
NEUTRALNY
BARWA
BIAŁO-BEŻOWA
FORMA
DROBNY PROSZEK
KONSYSTENCJA
SYPKA
ROZPUSZCZALNOŚĆ
W PŁYNIE
PRZEZNACZENIE
DODATEK SPOŻYWCZY DO ŻYWNOŚCI
ZASTOSOWANIE
DO ŻELOWANIA I ZAGĘSZCZANIA PŁYNNYCH PRODUKTÓW
DOZOWANIE
max. 15 g/kg
DOZOWANIE
2-3 g/kg
KOD PRODUKTU
38447
APLIKACJE
GALARETKI | MUSY | PIANKI
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
15-20°C
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI
MOŻLIWOŚĆ MROŻENIA
NIE
CERTYFIKATY
ODPOWIEDNI DLA WEGETARIAN I WEGAN
KRAJ PRODUKCJI
HISZPANIA
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: SOSA473

Marka: Sosa Ingredients

400 g PROMOCHI KUZU 38977 SOSA INGREDIENTS skrobia z kuzu w proszku substancja zagęszczająca

Naturalna substancja zagęszczająca pozyskiwana z korzeni kuzu - skrobia w postaci proszku. Charakteryzuje się uniwersalnością w zastosowaniu dzięki neutralnemu smakowi. Wykazuje nieco silniejsze działanie zagęszczające w porównaniu do skrobi ziemniaczanej czy kukurydzianej.

Cena 434,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: SOSA494

Marka: Sosa Ingredients

600 g GOMA KAPPA EN POLVO 38690 SOSA INGREDIENTS substancja żelująca z czerwonych alg

Hydrokoloid pozyskiwany z czerwonych alg morskich - to naturalny dodatek do żywności o właściwościach żelujących i zagęszczających. Wykazuje również zdolność do wychwytywania i utrzymywania wilgoci w produktach. Doskonale sprawdzi się do produkcji różnego rodzaju galaretek, past oraz dżemów.

Cena 313,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE