Biały zamsz do barwienia dekoracji na tort!
Biały barwnik welurowy!
![](https://www.cukieteria.pl/img/cms/panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png)
VELVET SPRAY PROFESSIONAL - to seria barwników w sprayu o strukturze zamszu z dwiema wymiennymi końcówkami, które pozwalają na uzyskanie zróżnicowanego efektu końcowego (w opakowaniu zamszu pod nakrętką znajduje się dodatkowa końcówka do dekoracji). Barwniki przeznaczone są do dekorowania schłodzonej powierzchni różnorodnych wyrobów cukierniczych (między innymi kremów maślanych, masy cukrowej, marcepanu, wypieków, czekolady). Barwniki o strukturze zamszu należy nakładać wyłącznie na dokładnie schłodzony produkt. Pozwalają one na uzyskanie strukturalnego i aksamitnego wykończenia dekorowanej powierzchni. Barwniki wytwarzane są na bazie masła kakaowego, białej czekolady oraz oleju roślinnego; nie zawierają w składzie bieli tytanowej (E171).
![](https://www.cukieteria.pl/img/cms/panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png)
BIAŁY ZAMSZ W SPRAYU V45 FOOD COLOURS - STRUKTURALNY BARWNIK DO DEKORACJI ELEMENTÓW MAJĄCYCH KONTAKT Z ŻYWNOŚCIĄ - BARWNIK ZAWIERA DWUTLENEK TYTANU (E171) - NIE JEST PRZEZNACZONY DO SPOŻYCIA!
![](https://www.cukieteria.pl/img/cms/panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png)
Sposób użycia:
- zagrzać w kąpieli wodnej o temperaturze maksymalnie do 50℃ przez około 10-15 minut,
- energicznie wstrząsnąć do momentu swobodnego przemieszczania się kulki (znajdującej się wewnątrz opakowania),
- równomiernie nanosić na mocno schłodzoną powierzchnię dekorowanego produktu z odległości około 15-20 cm,
- po zakończeniu pracy z produktem odwrócić pojemnik do góry dnem i rozpylić w celu oczyszczenia dyszy,
- wskazówka - rozpylać pod wyciągiem lub kartonową osłonką,
- w przypadku niedrożności dyszy - umieścić pojemnik do góry dnem w wodzie o temperaturze do 50℃.
![](https://www.cukieteria.pl/img/cms/panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png)
Składniki: gaz nośny: E943a, E493b, E944, masło kakaowe, biała czekolada (cukier, masło kakaowe, mleko w proszku, emulgator: lecytyna sojowa (E322), aromat waniliowy), olej roślinny, emulgator: lecytyna sojowa (E322), barwniki: dwutlenek tytanu (E171), przeciwutleniacz: ekstrakt z rozmarynu (E392); barwnik do dekoracji wyrobów mających kontakt z żywnością - barwnik nie nadaje się do spożycia z uwagi na zawartość dwutlenku tytanu (E171).
![](https://www.cukieteria.pl/img/cms/panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png)
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i zacienionym miejscu w temperaturze pokojowej; ostrzeżenie: pojemnik pod ciśnieniem; chronić przed słońcem i nagrzaniem powyżej temperatury 50℃; nie przekłuwać ani nie spalać, także po zużyciu; nie rozpylać nad otwartym płomieniem lub żarzącym się materiałem; chronić przed źródłami zapłonu - nie palić podczas rozpylania; trzymać z dala od dzieci.
![](https://www.cukieteria.pl/img/cms/panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png)
Zastosowanie:
- do pokrycia kolorową powłoką zamszową tortów, ciast i monoporcji bazujących na musach śmietanowych i kremach,
- do stworzenia kolorowej powłoki zamszowej na tortach pokrytych masą cukrową, marcepanem lub czekoladą plastyczną,
- do uzyskania efektu zamszu na elementach czekoladowych (figury, dekoracje, tabliczki, praliny),
- do uzyskania efektu zamszu na elementach z marcepanu, masy cukrowej, czekolady plastycznej,
- do dekoracji schłodzonych powłok: kremów maślanych, mas cukrowych, marcepanu, czekolady,
- do dekoracji powierzchni: tortów, tortów musowych, ciast, monoporcji, czekoladek, pralin itp.
![](https://www.cukieteria.pl/img/cms/panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png)
CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU - BARWNIK O STRUKTURZE ZAMSZU |
Opakowanie |
metalowa puszka z dozownikiem |
Pojemność |
250 ml |
Rodzaj |
barwnik w sprayu o strukturze zamszu |
Kolor |
biały |
Przeznaczenie |
do barwienia elementów dekoracyjnych mających kontakt z żywnością |
Zastosowanie |
do nanoszenia na zmrożoną powierzchnię wyrobów |
Seria produktowa |
Velvet spray professional |
Nazwa handlowa |
Velvet spray white |
Numer katalogowy |
V45 |
Dozowanie |
quantum satis - według uznania |
Forma |
spray |
Struktura |
zamsz / welur / aksamit |
Uwagi |
pojemnik pod ciśnieniem |
![](https://www.cukieteria.pl/img/cms/panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png)
![](https://www.cukieteria.pl/img/cms/panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png)
![](https://www.cukieteria.pl/img/cms/panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png)
![](https://www.cukieteria.pl/img/cms/panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png)