- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka Za darmo!
- Razem 0,00 zł
- NOWOŚCI
- PROMOCJE
- CZEKOLADA
- KAWIARNIA I BAR
- DLA LODZIARNI
- PASTY DO LODÓW
- BAZY DO LODÓW
- BAZY DO PRODUKCJI LODÓW WŁOSKICH
- BAZY DO PRODUKCJI ŚWIDERKÓW
- MIESZANKI DO LODÓW
- DODATKI FUNKCJONALNE DO LODÓW
- PRODUKTY DO LODÓW BEZ DODATKU CUKRU
- PRODUKTY DO LODÓW WEGAŃSKICH
- TOPPINGI
- POLEWY ZASTYGAJĄCE
- POSYPKI DO LODÓW
- SZPATUŁY I GAŁKOWNICE
- KUWETY I BAŃKI DO LODÓW
- SMAKÓWKI DO LODÓW
- FORMY DO LODÓW
- DO CUKIERNICTWA
- DO PIECZENIA
- DODATKI SPOŻYWCZE
- DEKORACJE CUKIERNICZE
- OPAKOWANIA JEDNORAZOWE
- SPRZĘT I AKCESORIA
- ŚRODKI HIGIENY
- AKCESORIA CUKIERNICZE
- NARZĘDZIA DO DEKORACJI
- TYLKI CUKIERNICZE
- WORKI CUKIERNICZE
- WAŁKI DO MASY CUKROWEJ I CIASTA
- AKCESORIA DO KORONEK
- AKCESORIA FLORYSTYCZNE
- KRATKI DO STUDZENIA
- RÓZGI i TRZEPACZKI
- NOŻE KUCHENNE
- SZPATUŁY CUKIERNICZE
- SKROBKI
- ŁOPATKI KUCHENNE
- PĘDZELKI
- MISKI
- MIARKI KUCHENNE
- POZOSTAŁY DROBNY SPRZĘT KUCHENNY
- SITKA CUKIERNICZE
- STOLNICE SILIKONOWE
- TERMOMETRY I MIERNIKI GASTRONOMICZNE
- SYFONY I AKCESORIA
- ROBOT COUPE
- BLENDERY VITAMIX
- URZĄDZENIA DO CZEKOLADY
- GOFROWNICE I AKCESORIA DO GOFRÓW
- DRUKARKI SPOŻYWCZE
- SPRZĘT BARISTYCZNY
- PRODUKTY OKAZJONALNE
- SZKOLENIA CUKIERNICZE
HALF SPHERE ∅ 30 mm MLD-090498-M00 CACAO BARRY forma do pralin półkula z tritanu
Forma do pralin w kształcie półkuli francuskiego producenta Cacao Barry, wykonana z tritanu.
Tritan to nowoczesne tworzywo charakteryzujące się wysoką odpornością i elastycznością. Formy wykazują wysoką odporność na uderzenia, zarysowania i wgniecenia.
Formy wykonane z tritanu zapewniają całkowitą niezawodność. Są bezpieczne w kontakcie z żywnością oraz odporne na chłodzenie, mrożenie i szokowe zamrażanie.
Ponadto wyroby czekoladowe są łatwe do wyjęcia z formy oraz mają idealnie błyszczącą powierzchnię.
Do produkcji pralin należy wybierać czekoladę o wyższej płynności* (o oznaczeniu płynności - trzy lub cztery krople).
Przed wlaniem czekolady formę należy lekko podgrzać, zapobiega to zbyt dużej różnicy temperatur i tym samym zmętnieniu czekolady.
Formy należy wypełniać jedynie odpowiednio zatemperowaną czekoladą*.
Nazwa: HALF SPHERE
Kształt: półkula
Materiał: Tritan™
Wymiary formy: dł. 275 x szer. 175 mm
Wymiary praliny: ∅ 30 mm
Waga praliny: 1,5 g
Ilość porcji: 28
Kod produktu: MLD-090498-M00
WYBÓR ODPOWIEDNIEJ PŁYNNOŚCI CZEKOLADY:
*płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych;
bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus;
ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady;
czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą.
PROCES TEMPEROWANIA CZEKOLADY:
*odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia:
- satynowy połysk czekolady,
- doskonałą łamliwość,
- kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).
PRODUKCJA PRALIN Z NADZIENIEM:
Podczas produkcji pralin z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne.
Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu.
Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów).
Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1,5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.
Indeks: THERMOHAUSER211
Marka: THERMOHAUSER
Skrobka / Szpatuła 245 x 120 mm ze stali nierdzewnej z uchwytem z tworzywa 68695 Thermohauser
55,00 zł / 1 szt.
Indeks: CACAOBARRY18
Marka: CACAO BARRY
5kg FNF-CARACR-E4-656 Cara Crakine Chrupiące nadzienie KARMELOWE Cacao Barry
Nadzienie karmelowe z herbatnikami.
91,00 zł / 1 kg
Indeks: CACAOBARRY12
Marka: CACAO BARRY
5kg Czekolada 41% MLECZNA Purete ALUNGA CHM-Q41ALUN-E4-U72 Cacao Barry
101,60 zł / 1 kg
Indeks: CACAOBARRY04
Marka: CACAO BARRY
5kg Czekolada 70% Purete OCOA CIEMNA CHD-N70-OCOA-E4-U72 Cacao Barry
101,20 zł / 1 kg
97,20 zł / 1 kg
Indeks: CACAOBARRY17
Marka: CACAO BARRY
5kg FNF-CAFCRO-656 Coffee Crakine Nadzienie MOKKA Cacao Barry
80,40 zł / 1 kg
169,00 zł / 1 szt.
Indeks: THERMOHAUSER120
Marka: THERMOHAUSER
Skrobka trapezowa 145 x 190 mm ze stali nierdzewnej z uchwytem z tworzywa 68635 Thermohauser
54,00 zł / 1 szt.
Indeks: SWEETDECOR232
Marka: SWEET DECOR
6 szt. PĘDZELKI NATURALNE 5050487 SWEET DECOR zestaw pędzelków do dekoracji z naturalnego włosia
5,00 zł / 1 szt.
Indeks: CHOCOWORLD174
Marka: CHOCOLATE WORLD
CW12066 MOUSTACHE CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do pralin w kształcie wąsów
Profesjonalna forma z poliwęglanu do pralin i czekoladek o wyjątkowym kształcie - wąsów >>> idealnie sprawdzi się do tworzenia dekorowanych pralin na specjalne okazje.
Indeks: CHOCOWORLD14
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do pralin 9 Kul 1562CW Chocolate World
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie bąbelków
Indeks: CHOCOWORLD32
Marka: CHOCOLATE WORLD
Magnetyczna forma do pralin Kwadrat 1000L02 Chocolate World
Magnetyczna forma poliwęglanowa do pralin kwadrat
Indeks: HANSBRUNNER99
Marka: HANS BRUNNER
HB-9154-PC BRYLANTOWE SERCE HANS BRUNNER forma z poliwęglanu do pralin w kształcie serca
Walentynki nie mogą obejść się bez wyjątkowych czekoladek. Forma do pralin w kształcie serca z brylantu pozwala na przygotowanie wyjątkowo eleganckiego i słodkiego upominku.
Indeks: SILIKOMART61
Marka: SILIKOMART
Forma silikonowa SCG 11 TABLICZKA CZEKOLADY 22.111.77.0065 Silikomart
Indeks: CHOCOWORLD64
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do Pralin DIAGRAM Arthur Tuytel 1619CW Chocolate World
Indeks: CHOCOWORLD21
Marka: CHOCOLATE WORLD
CW1673 QUENELLE - FRANK HAASNOOT - DOUBLE MODEL CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do klasycznych pralin
Profesjonalna forma z poliwęglanu do pralin i czekoladek - quenelle - stworzona we współpracy z Frank Haasnoot >>> idealnie sprawdzi się do tworzenia nadziewanych i dekorowanych czekoladek.
Indeks: HANSBRUNNER127
Marka: HANS BRUNNER
HB-9204-PC NAPOLITAIN TIMBER HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu do mini tabliczek czekolady - strukturalny wzór drewna
Kolekcja form do tworzenia klasycznych, nowoczesnych, dekorowanych lub nadziewanych tabliczek czekolady. Dopracowane wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:
Indeks: SILIKOMART265
Marka: SILIKOMART
SF169 CHOCO ABC 36.169.00.0060 SILIKOMART forma silikonowa do czekolady - alfabet
Forma silikonowa do tworzenia dekoracji w kształcie elementów alfabetu. Przeznaczona do pracy z czekoladą, jednak doskonale sprawdzi się również do izomaltu oraz żelków.
Indeks: CHOCOWORLD179
Marka: CHOCOLATE WORLD
CF0610 TRIANGLE - DAVIDE COMASCHI CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do trójkątnych tabliczek czekolady
Profesjonalna forma z poliwęglanu do nowoczesnych tabliczek czekolady o trójkątnym kształcie - idealnie sprawdzi się do tworzenia dekorowanych płaskich tabliczek.
Indeks: CHOCOWORLD33
Marka: CHOCOLATE WORLD
Magnetyczna forma do pralin Kropla 1000L08 Chocolate World
Magnetyczna forma poliwęglanowa do pralin kropla
Indeks: CHOCOWORLD142
Marka: CHOCOLATE WORLD
CW1495 HALF SPHERE CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do pralin w kształcie półkuli śr. 20 mm
Profesjonalna forma z poliwęglanu do pralin o klasycznym kształcie półkuli. Idealna do pralin nadziewanych i dekorowanych oraz okrągłych trufli.
Indeks: CHOCOWORLD06
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do pralin Prostokąt 1244CW Chocolate World
Forma poliwęglanowa do pralin prostokąt
Indeks: HANSBRUNNER67
Marka: HANS BRUNNER
Forma na 40 Półkul śr.25 mm 2,5g HB-9005-S Hans Brunner
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie Kuli
Indeks: SILIKOMART714
Marka: SILIKOMART
SCG23 CHOCO WINTER 22.123.77.0065 Silikomart - forma silikonowa do świątecznych czekoladek
Seria form silikonowych dla prawdziwych miłośników czekolady. Twórz spersonalizowane czekoladki dla siebie i dla najbliższych. Choco Winter to foremka silikonowa do świątecznych czekoladek w trzech wzorach - bałwanek, sanie i renifer. Do dzieła!
Indeks: SILIKOMART532
Marka: SILIKOMART
GOCCIA B SILIKOMART 52.909.86.0065 CH009 forma do batonów kropla
Profesjonalna forma do pralin wykonana z Tritanu™.
Indeks: SILIKOMART256
Marka: SILIKOMART
Forma silikonowa SERCA 12x8 ml SCG 48 MY LOVE 22.148.77.0065 Silikomart
Brązowa forma silikonowa w kształcie 12 małych serc po 8 ml.
Indeks: SILIKOMART267
Marka: SILIKOMART
Forma silikonowa ŁYŻECZKI 7x6,2 ml SCG 28 CHOCO SPOONS 22.128.77.0065 Silikomart
Brązowa forma silikonowa w kształcie 7 łyżeczek po 6,2 ml.