- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka Za darmo!
- Razem 0,00 zł
- NOWOŚCI
- PROMOCJE
- CZEKOLADA
- KAWIARNIA I BAR
- DLA LODZIARNI
- PASTY DO LODÓW
- BAZY DO LODÓW
- BAZY DO PRODUKCJI LODÓW WŁOSKICH
- BAZY DO PRODUKCJI ŚWIDERKÓW
- MIESZANKI DO LODÓW
- DODATKI FUNKCJONALNE DO LODÓW
- PRODUKTY DO LODÓW BEZ DODATKU CUKRU
- PRODUKTY DO LODÓW WEGAŃSKICH
- TOPPINGI
- POLEWY ZASTYGAJĄCE
- POSYPKI DO LODÓW
- SZPATUŁY I GAŁKOWNICE
- KUWETY I BAŃKI DO LODÓW
- SMAKÓWKI DO LODÓW
- FORMY DO LODÓW
- DO CUKIERNICTWA
- DO PIECZENIA
- DODATKI SPOŻYWCZE
- DEKORACJE CUKIERNICZE
- OPAKOWANIA JEDNORAZOWE
- SPRZĘT I AKCESORIA
- PRODUKTY OKAZJONALNE
- SZKOLENIA CUKIERNICZE
HALF SPHERE ∅ 30 mm MLD-090498-M00 CACAO BARRY forma do pralin półkula z tritanu
Forma do pralin w kształcie półkuli francuskiego producenta Cacao Barry, wykonana z tritanu.
Tritan to nowoczesne tworzywo charakteryzujące się wysoką odpornością i elastycznością. Formy wykazują wysoką odporność na uderzenia, zarysowania i wgniecenia.
Formy wykonane z tritanu zapewniają całkowitą niezawodność. Są bezpieczne w kontakcie z żywnością oraz odporne na chłodzenie, mrożenie i szokowe zamrażanie.
Ponadto wyroby czekoladowe są łatwe do wyjęcia z formy oraz mają idealnie błyszczącą powierzchnię.
Do produkcji pralin należy wybierać czekoladę o wyższej płynności* (o oznaczeniu płynności - trzy lub cztery krople).
Przed wlaniem czekolady formę należy lekko podgrzać, zapobiega to zbyt dużej różnicy temperatur i tym samym zmętnieniu czekolady.
Formy należy wypełniać jedynie odpowiednio zatemperowaną czekoladą*.
Nazwa: HALF SPHERE
Kształt: półkula
Materiał: Tritan™
Wymiary formy: dł. 275 x szer. 175 mm
Wymiary praliny: ∅ 30 mm
Waga praliny: 1,5 g
Ilość porcji: 28
Kod produktu: MLD-090498-M00
WYBÓR ODPOWIEDNIEJ PŁYNNOŚCI CZEKOLADY:
*płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych;
bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus;
ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady;
czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą.
PROCES TEMPEROWANIA CZEKOLADY:
*odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia:
- satynowy połysk czekolady,
- doskonałą łamliwość,
- kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).
PRODUKCJA PRALIN Z NADZIENIEM:
Podczas produkcji pralin z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne.
Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu.
Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów).
Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1,5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.
Indeks: THERMOHAUSER211
Marka: THERMOHAUSER
Skrobka / Szpatuła 245 x 120 mm ze stali nierdzewnej z uchwytem z tworzywa 68695 Thermohauser
Indeks: CACAOBARRY18
Marka: CACAO BARRY
5kg FNF-CARACR-E4-656 Cara Crakine Chrupiące nadzienie KARMELOWE Cacao Barry
Nadzienie karmelowe z herbatnikami.
Indeks: CACAOBARRY12
Marka: CACAO BARRY
5kg Czekolada 41% MLECZNA Purete ALUNGA CHM-Q41ALUN-E4-U72 Cacao Barry
Indeks: CACAOBARRY04
Marka: CACAO BARRY
5kg Czekolada 70% Purete OCOA CIEMNA CHD-N70-OCOA-E4-U72 Cacao Barry
Indeks: CACAOBARRY17
Marka: CACAO BARRY
5kg FNF-CAFCRO-656 Coffee Crakine Nadzienie MOKKA Cacao Barry
Indeks: THERMOHAUSER120
Marka: THERMOHAUSER
Skrobka trapezowa 145 x 190 mm ze stali nierdzewnej z uchwytem z tworzywa 68635 Thermohauser
Indeks: SWEETDECOR232
Marka: SWEET DECOR
6 szt. PĘDZELKI NATURALNE 5050487 SWEET DECOR zestaw pędzelków do dekoracji z naturalnego włosia
Indeks: CHOCOWORLD12
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do pralin Przekątna 1559CW Chocolate World
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie kwadratu
Indeks: CHOCOWORLD157
Marka: CHOCOLATE WORLD
CW12038 REEP RECTANGULAR CALISSON - MARTIN DIEZ CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do pralin
Profesjonalna forma z poliwęglanu zaprojektowana i opracowana we współpracy z Martin Diez. Nieskomplikowany i bardzo nowoczesny kształt doskonale sprawdzi się do pralin dekorowanych i nadziewanych.
Indeks: CHOCOWORLD64
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do Pralin DIAGRAM Arthur Tuytel 1619CW Chocolate World
Indeks: CHOCOWORLD16
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do pralin Bańki 1677CW Chocolate World
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie baniek
Indeks: CHOCOWORLD178
Marka: CHOCOLATE WORLD
CW2484 QUENELLE - FRANK HAASNOOT - DOUBLE MODEL CHOCOLATE WORLD duża forma z poliwęglanu do klasycznych pralin
Profesjonalna forma z poliwęglanu do pralin i czekoladek - quenelle - stworzona we współpracy z Frank Haasnoot >>> idealnie sprawdzi się do tworzenia nadziewanych i dekorowanych czekoladek.
Indeks: CHOCOWORLD104
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do Pralin OŁÓWEK/KREDKI Chocolate Pencil 1622CW Chocolate World
Indeks: SILIKOMART63
Marka: SILIKOMART
Forma silikonowa KLUCZE 34x84 h14mm SCG 33 - CHOCO KEYS 22.133.77.0065 Silikomart
Indeks: CHOCOWORLD123
Marka: CHOCOLATE WORLD
2435CW FORMA SQUARE CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do pralin w kształcie kwadratowej kuli
Indeks: CHOCOWORLD11
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do pralin Nowoczesny Kwadrat 1557CW Chocolate World
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie kwadratu
Indeks: CHOCOWORLD32
Marka: CHOCOLATE WORLD
Magnetyczna forma do pralin Kwadrat 1000L02 Chocolate World
Magnetyczna forma poliwęglanowa do pralin kwadrat
Indeks: CHOCOWORLD147
Marka: CHOCOLATE WORLD
CW1862 STARS CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do czekoladek w kształcie gwiazdek
Profesjonalna forma silikonowa do tworzenia pralin w kształcie gwiazdek. Trójwymiarowy wzór doskonale sprawdzi się do bożonarodzeniowych czekoladek.
Indeks: CHOCOWORLD06
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do pralin Prostokąt 1244CW Chocolate World
Forma poliwęglanowa do pralin prostokąt
Indeks: CHOCOWORLD160
Marka: CHOCOLATE WORLD
CW12061 HONORÉ - DUTCH PASTRY TEAM CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do pralin dekorowanych
Profesjonalna forma z poliwęglanu zaprojektowana i opracowana we współpracy z zespołem Dutch Patisserie Team. Oryginalny kształt doskonale sprawdzi się do tworzenia wyjątkowo dekoracyjnych czekoladek.
Indeks: SILIKOMART530
Marka: SILIKOMART
GOCCIA P SILIKOMART 52.907.86.0065 CH007 forma do pralin kropla
Profesjonalna forma do pralin wykonana z Tritanu™.
Indeks: CHOCOWORLD180
Marka: CHOCOLATE WORLD
CF0905 SNACK 'COCOA' CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do oryginalnych czekoladek z napisem
Profesjonalna forma z poliwęglanu do nowoczesnych, prostokątnych czekoladek z napisem "cocoa" - idealnie sprawdzi się do tworzenia wyrobów z najwyższej jakości czekolad.
Indeks: CHOCOWORLD25
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do pralin Kula śr. 30mm 1217CW Chocolate World
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie Kuli
Indeks: CHOCOWORLD149
Marka: CHOCOLATE WORLD
CW2022 HALF SPHERE CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do pralin w kształcie półkuli śr. 30 mm
Profesjonalna forma z poliwęglanu do pralin o klasycznym kształcie półkuli. Idealna do pralin nadziewanych i dekorowanych oraz okrągłych trufli.
Indeks: CACAOBARRY19
Marka: CACAO BARRY
COCOA POD MLD-090161-M00 CACAO BARRY forma do pralin ziarno kakaowe z poliwęglanu
Indeks: CHOCOWORLD91
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do Pralin WULKAN Volcano Louis Tanuhadi 1738CW Chocolate World
Indeks: CHOCOWORLD24
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do pralin Grand Marnier 1166CW Chocolate World
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie Grand Marnier