![HALF SPHERE ∅ 30 mm MLD-090498-M00 CACAO BARRY forma do pralin półkula z tritanu HALF SPHERE ∅ 30 mm MLD-090498-M00 CACAO BARRY forma do pralin półkula z tritanu](https://www.cukieteria.pl/30214-large_default/half-sphere-30-mm-mld-090498-m00-cacao-barry-forma-do-pralin-polkula-z-tritanu.jpg)
![HALF SPHERE ∅ 30 mm MLD-090498-M00 CACAO BARRY forma do pralin półkula z tritanu HALF SPHERE ∅ 30 mm MLD-090498-M00 CACAO BARRY forma do pralin półkula z tritanu](https://www.cukieteria.pl/30214-large_default/half-sphere-30-mm-mld-090498-m00-cacao-barry-forma-do-pralin-polkula-z-tritanu.jpg)
Forma do pralin w kształcie półkuli francuskiego producenta Cacao Barry, wykonana z tritanu.
Tritan to nowoczesne tworzywo charakteryzujące się wysoką odpornością i elastycznością. Formy wykazują wysoką odporność na uderzenia, zarysowania i wgniecenia.
Formy wykonane z tritanu zapewniają całkowitą niezawodność. Są bezpieczne w kontakcie z żywnością oraz odporne na chłodzenie, mrożenie i szokowe zamrażanie.
Ponadto wyroby czekoladowe są łatwe do wyjęcia z formy oraz mają idealnie błyszczącą powierzchnię.
Do produkcji pralin należy wybierać czekoladę o wyższej płynności* (o oznaczeniu płynności - trzy lub cztery krople).
Przed wlaniem czekolady formę należy lekko podgrzać, zapobiega to zbyt dużej różnicy temperatur i tym samym zmętnieniu czekolady.
Formy należy wypełniać jedynie odpowiednio zatemperowaną czekoladą*.
Nazwa: HALF SPHERE
Kształt: półkula
Materiał: Tritan™
Wymiary formy: dł. 275 x szer. 175 mm
Wymiary praliny: ∅ 30 mm
Waga praliny: 1,5 g
Ilość porcji: 28
Kod produktu: MLD-090498-M00
WYBÓR ODPOWIEDNIEJ PŁYNNOŚCI CZEKOLADY:
*płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych;
bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus;
ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady;
czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą.
PROCES TEMPEROWANIA CZEKOLADY:
*odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia:
- satynowy połysk czekolady,
- doskonałą łamliwość,
- kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).
PRODUKCJA PRALIN Z NADZIENIEM:
Podczas produkcji pralin z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne.
Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu.
Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów).
Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1,5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.
Indeks: THERMOHAUSER211
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: CACAOBARRY18
Marka: CACAO BARRY
Nadzienie karmelowe z herbatnikami.
Indeks: CACAOBARRY12
Marka: CACAO BARRY
Indeks: CACAOBARRY04
Marka: CACAO BARRY
Indeks: CACAOBARRY17
Marka: CACAO BARRY
Indeks: THERMOHAUSER120
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: SWEETDECOR232
Marka: SWEET DECOR
Indeks: CHOCOWORLD65
Marka: CHOCOLATE WORLD
CHOCOLATE MOULD STAR TRUFFLE ALEXANDRE BOURDEAUX
Indeks: CACAOBARRY20
Marka: CACAO BARRY
Indeks: HANSBRUNNER113
Marka: HANS BRUNNER
Kolekcja form do tworzenia klasycznych, nadziewanych lub dekorowanych pralin. Dopracowane wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:
Indeks: CHOCOWORLD148
Marka: CHOCOLATE WORLD
Walentynki nie mogą obejść się bez wyjątkowych czekoladek. Forma do kostek czekolady z sercem pozwala na przygotowanie wyjątkowo eleganckiego i słodkiego upominku.
Indeks: CHOCOWORLD104
Marka: CHOCOLATE WORLD
Indeks: CHOCOWORLD22
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie Diamentów
Indeks: CHOCOWORLD183
Marka: CHOCOLATE WORLD
Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:
Indeks: HANSBRUNNER99
Marka: HANS BRUNNER
Walentynki nie mogą obejść się bez wyjątkowych czekoladek. Forma do pralin w kształcie serca z brylantu pozwala na przygotowanie wyjątkowo eleganckiego i słodkiego upominku.
Indeks: CHOCOWORLD179
Marka: CHOCOLATE WORLD
Profesjonalna forma z poliwęglanu do nowoczesnych tabliczek czekolady o trójkątnym kształcie - idealnie sprawdzi się do tworzenia dekorowanych płaskich tabliczek.
Indeks: CHOCOWORLD152
Marka: CHOCOLATE WORLD
Profesjonalna forma z poliwęglanu do klasycznych pralin i czekoladek nadziewanych o sześciennym kształcie. Przestrzenny wzór doskonale sprawdzi się do pralin dekorowanych.
Indeks: CHOCOWORLD47
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie połówki jajka
Indeks: CHOCOWORLD181
Marka: CHOCOLATE WORLD
Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:
Indeks: CHOCOWORLD174
Marka: CHOCOLATE WORLD
Profesjonalna forma z poliwęglanu do pralin i czekoladek o wyjątkowym kształcie - wąsów >>> idealnie sprawdzi się do tworzenia dekorowanych pralin na specjalne okazje.
Indeks: CHOCOWORLD160
Marka: CHOCOLATE WORLD
Profesjonalna forma z poliwęglanu zaprojektowana i opracowana we współpracy z zespołem Dutch Patisserie Team. Oryginalny kształt doskonale sprawdzi się do tworzenia wyjątkowo dekoracyjnych czekoladek.
Indeks: PAVONI381
Marka: PAVONI ITALIA
Profesjonalna forma do klasycznych pralin i czekoladek nadziewanych. Przestrzenny wzór doskonale sprawdzi się do pralin dekorowanych.
Indeks: CHOCOWORLD32
Marka: CHOCOLATE WORLD
Magnetyczna forma poliwęglanowa do pralin kwadrat
Indeks: CHOCOWORLD141
Marka: CHOCOLATE WORLD
Profesjonalna forma z poliwęglanu do pralin w kształcie gwiazdek. Doskonale sprawdzi się do świątecznych pralin nadziewanych.
Indeks: CACAOBARRY22
Marka: CACAO BARRY