• SZKOLENIA CUKIERNICZE

  • CIASTECZKA WIELKANOCNE

  • BIO BOTANIKA BY IGOR ZARITSKYI

  • PŁAĆ WYGODNIE

Producent CACAO BARRY

CACAO BARRY Francuska marka - Nr. 1 na świecie w Cukiernictwie

CACAO BARRY Francuska marka – z niezwykłą historią od ziarna do czekolady 

Początki CACAO BARRY sięgają 1982 roku, kiedy to rodzina Barry wybrała się w podróż do Afryki w poszukiwaniu ziaren kakowych, aby w przyszłości przekształcić je w najbardziej wyrafinowane i delikatne produkty kakaowe i czekoladowe. Kupiona przez przedsiębiorczą rodzinę La carré w 1923 roku, firma została katapultowana na arenę międzynarodową, inwestując jednocześnie w plantacje kakao, fabryki i społeczności w Afryce i Ameryce Południowej. Obecnie marka wspiera Fundację Cocoa Horizons - zbiorowe zobowiązanie, które ma w poprawić poziom życia rolników, wyeliminować pracę dzieci oraz ograniczanie wylesiania i zanieczyszczania atmosfery dwutlenkiem węgla. Ziarno kakaowe wykorzystywane do produkcji przez Cacao Barry pozyskiwane jest w 100% ze zrównoważonych źródeł.

Produkty CACAO BARRY

Francuska marka posiada szeroką gamę produktów, które zaspokoją potrzeby każdego szefa kuchni:

 

  •          niezwykle zróżnicowaną gamę czekolad,
  •          produktów na bazie czystego kakao,
  •          produktów orzechowych i pralinowych,
  •          produktów gotowych i teksturowych.

 

Najważniejsze wydarzenia w innowacji produktów CACAO BARRY

1963 Stworzenie patyczków do pieczenia i jednocześnie słynnego pain au chocolat.

1973 Wprowadzenie marki „Twój partner demonstracyjny” w celu wprowadzenia spersonalizowanej pomocy i wsparcia dla profesjonalistów

1976 Jako partner Cacao Barry® jest pierwszą marką, która wprowadza formy dla rzemieślników.

1988 Pierwsza marka oferująca czekoladę w wygodnym kształcie Pistoles™. Jednocześnie Cacao Barry® rozszerza swoją gamę form, wprowadzając na rynek formy z poliwęglanu. Pozwala to rzemieślnikom na urozmaicenie swojej oferty cukierniczej.

1989 Stworzenie innowacji dla cukierników: Pailleté Feuilletine™. Dziś ten produkt jest niezbędny w słynnej recepturze: Le Royal Chocolat.

2003 Wprowadzenie na rynek masła kakaowego Mycryo® - czystego tłuszczu naturalnie występującego w ziarnach kakaowych.

2006 Wprowadzenie gamy Plantation. Ziarna do tych czekoladek pochodzą z jednej plantacji, dzięki czemu Cacao Barry® oferuje wyjątkowe nuty aromatyczne, które ewoluują w czasie.

2013 Cacao Barry® odkrywa specyficzne fermenty naturalnie występujące w środowisku lokalnej plantacji (liście roślin i gleba), które mają korzystny wpływ na proces fermentacji. W ten sposób powstaje Q-Fermentacja: proces fermentacji, podczas którego każde ziarno uwalnia intensywne i czyste smaki.

2015 Wprowadzenie na rynek nowego opakowania, które zapewnia ochronę smaków kakaowych i podkreśla wiedzę o kakao. Oraz uruchomienie CacaoCollective , największej społeczności kucharzy poświęconej inspiracji, informowaniu i kreatywności związanej z czekoladą. CacaoCollective: stworzony dla Szefów Kuchni / przez Szefów Kuchni.

2017 Uruchomienie „La Esmeralda ” rzadkich Chocolate. Kolekcja czekolad RaRe (2017) reprezentuje zaangażowanie Cacao Barry© w zagwarantowanie przyszłej dostępności i różnorodności najlepszego i najbardziej wyjątkowego kakao, by zabłysnąć jako #CacaoCollective – uwalniając swoją kreatywność.

Najwyższa ocena produktów CACAO BARRY

Jako niekwestionowana marka i lider na całym świecie BARRY nieustannie dąży do podnoszeniaa kreatywności szefów kuchni poprzez odblokowanie zmysłowego bogactwa kakao. W praktyce  oznacza to, odkrywanie i wspieranie odpowiednimi narzędziami i produktami, aby szefowie kuchni mogli być twórcami.

 

Jest 43 produktów.

Pokazano 1-43 z 43 pozycji

Indeks: CACAOBARRY36(1)

Marka: CACAO BARRY

1 kg CIEMNA CZEKOLADA 72% EVOCAO™ WHOLEFRUIT CHOCOLATE CWD-Q1EVOC-E0-U70 CACAO BARRY (produkt konfekcjonowany)

EVOCAO™ WHOLEFRUIT CHOCOLATE - to nowy rodzaj czekolady wykonanej w całości z czystego owocu kakaowca. Wyjątkowy profil aromatyczny - naturalna kwasowość i nuty tropikalnych owoców. Czekolada ujawnia wszystkie smaki i naturalną świeżość owoców kakaowca.

Cena 140,00 zł
Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: CACAOBARRY25/1

Marka: CACAO BARRY

PISTOLES™ MLD-090533-M00 FORMA DO TABLICZEK CZEKOLADY CACAO BARRY forma z tritanu na trzy tabliczki czekolady

Forma z tritanu to tworzenia prostokątnych tabliczek czekolady z kawałkami w kształcie półkul. Forma pozwala na jednorazowe przygotowanie trzech tabliczek z osiemnastoma półokrągłymi kawałkami. Profesjonalna forma, która doskonale sprawdzi się również w domowej pracowni cukierniczej.

Cena 96,80 zł
Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE