Lista produktów producenta CACAO BARRY

CACAO BARRY Francuska marka - Nr. 1 na świecie w Cukiernictwie





CACAO BARRY Francuska marka – z niezwykłą historią od ziarna do czekolady 


Początki CACAO BARRY sięgają 1982 roku, kiedy to rodzina Barry wybrała się w podróż do Afryki w poszukiwaniu ziaren kakowych, aby w przyszłości przekształcić je w najbardziej wyrafinowane i delikatne produkty kakaowe i czekoladowe. Kupiona przez przedsiębiorczą rodzinę La carré w 1923 roku, firma została katapultowana na arenę międzynarodową, inwestując jednocześnie w plantacje kakao, fabryki i społeczności w Afryce i Ameryce Południowej. Obecnie marka wspiera Fundację Cocoa Horizons - zbiorowe zobowiązanie, które ma w poprawić poziom życia rolników, wyeliminować pracę dzieci oraz ograniczanie wylesiania i zanieczyszczania atmosfery dwutlenkiem węgla. Ziarno kakaowe wykorzystywane do produkcji przez Cacao Barry pozyskiwane jest w 100% ze zrównoważonych źródeł.


Produkty CACAO BARRY


Francuska marka posiada szeroką gamę produktów, które zaspokoją potrzeby każdego szefa kuchni:


 



  •          niezwykle zróżnicowaną gamę czekolad,

  •          produktów na bazie czystego kakao,

  •          produktów orzechowych i pralinowych,

  •          produktów gotowych i teksturowych.


 


Najważniejsze wydarzenia w innowacji produktów CACAO BARRY


1963 Stworzenie patyczków do pieczenia i jednocześnie słynnego pain au chocolat.


1973 Wprowadzenie marki „Twój partner demonstracyjny” w celu wprowadzenia spersonalizowanej pomocy i wsparcia dla profesjonalistów


1976 Jako partner Cacao Barry® jest pierwszą marką, która wprowadza formy dla rzemieślników.


1988 Pierwsza marka oferująca czekoladę w wygodnym kształcie Pistoles™. Jednocześnie Cacao Barry® rozszerza swoją gamę form, wprowadzając na rynek formy z poliwęglanu. Pozwala to rzemieślnikom na urozmaicenie swojej oferty cukierniczej.


1989 Stworzenie innowacji dla cukierników: Pailleté Feuilletine™. Dziś ten produkt jest niezbędny w słynnej recepturze: Le Royal Chocolat.


2003 Wprowadzenie na rynek masła kakaowego Mycryo® - czystego tłuszczu naturalnie występującego w ziarnach kakaowych.


2006 Wprowadzenie gamy Plantation. Ziarna do tych czekoladek pochodzą z jednej plantacji, dzięki czemu Cacao Barry® oferuje wyjątkowe nuty aromatyczne, które ewoluują w czasie.


2013 Cacao Barry® odkrywa specyficzne fermenty naturalnie występujące w środowisku lokalnej plantacji (liście roślin i gleba), które mają korzystny wpływ na proces fermentacji. W ten sposób powstaje Q-Fermentacja: proces fermentacji, podczas którego każde ziarno uwalnia intensywne i czyste smaki.


2015 Wprowadzenie na rynek nowego opakowania, które zapewnia ochronę smaków kakaowych i podkreśla wiedzę o kakao. Oraz uruchomienie CacaoCollective , największej społeczności kucharzy poświęconej inspiracji, informowaniu i kreatywności związanej z czekoladą. CacaoCollective: stworzony dla Szefów Kuchni / przez Szefów Kuchni.


2017 Uruchomienie „La Esmeralda ” rzadkich Chocolate. Kolekcja czekolad RaRe (2017) reprezentuje zaangażowanie Cacao Barry© w zagwarantowanie przyszłej dostępności i różnorodności najlepszego i najbardziej wyjątkowego kakao, by zabłysnąć jako #CacaoCollective – uwalniając swoją kreatywność.


Najwyższa ocena produktów CACAO BARRY


Jako niekwestionowana marka i lider na całym świecie BARRY nieustannie dąży do podnoszeniaa kreatywności szefów kuchni poprzez odblokowanie zmysłowego bogactwa kakao. W praktyce  oznacza to, odkrywanie i wspieranie odpowiednimi narzędziami i produktami, aby szefowie kuchni mogli być twórcami.


 





Więcej
Czekolada Biała - masa kakaowa minimum 29%.
339,00 zł
Produkty 1 - 37 z 37

Przejdź do góry