Alkalizowane kakao w proszku - pozwala na uzyskanie naturalnej czarnej barwy i wyjątkowego aromatu. Doskonałe jako dodatek do wyrobów piekarniczych, cukierniczych i dekoracji.
Producent CACAO BARRY
Cacao Barry, Francuska marka z niezwykłą historią!
Od ziarna kakao do czekolady. Początki Cacao Barry sięgają 1982 roku, kiedy to rodzina Barry wybrała się w podróż do Afryki w poszukiwaniu ziaren kakaowych, aby w przyszłości przekształcić je w najbardziej wyrafinowane i delikatne produkty kakaowe i czekoladowe. Kupiona przez przedsiębiorczą rodzinę La carré w 1923 roku, firma została katapultowana na arenę międzynarodową, inwestując jednocześnie w plantacje kakao, fabryki i społeczności w Afryce i Ameryce Południowej. Obecnie marka wspiera Fundację Cocoa Horizons - zbiorowe zobowiązanie, które ma w poprawić poziom życia rolników, wyeliminować pracę dzieci oraz ograniczanie wylesiania i zanieczyszczania atmosfery dwutlenkiem węgla. Ziarno kakaowe wykorzystywane do produkcji przez Cacao Barry pozyskiwane jest w 100% ze zrównoważonych źródeł.
Najwyższej jakości produkty od Cacao Barry!
Francuska marka posiada szeroką gamę produktów, które zaspokoją potrzeby każdego szefa kuchni: niezwykle zróżnicowaną gamę czekolad, produktów na bazie czystego kakao, produktów orzechowych i pralinowych, produktów gotowych i teksturowych.
Jest 27 produktów.
1.0 kg BIO BOTANIKA 75.2% BY IGOR ZARITSKYI - EKOLOGICZNA CIEMNA CZEKOLADA
Bio Botanika by Igor Zaritskyi - ekologiczna ciemna czekolada, "energia słońca z Madagaskaru z delikatną goryczką i świeżą kwasowością egzotycznych i ekologicznych roślin".
1kg Czekolada 41% MLECZNA ALUNGA CHM-Q41ALUN-E4-U72 Cacao Barry
Królowa wśród mlecznych czekolad, bardzo mleczna o uniwersalnym zastosowaniu.
1kg KAKAO ALKALIZOWANE EXTRA BRUTE 22-24% DCP-22SP-E0-760 Cacao Barry
Kakao o standardowej zawartości tłuszczu o uniwersalnym zastosowaniu do wyrobów cukierniczych.
1kg MLECZNA CZEKOLADA 40% ORIGINE GHANA CHM-P40GHA-E4-U70 CACAO BARRY (produkt konfekcjonowany)
Aromatyczna mleczna czekolada o statusie kuwertury oraz wysokiej płynności. Wytwarzana z ziaren kakao pochodzących z Ghany - ma wspaniałe aromaty czerwonych owoców i kasztanów otoczone mocnymi nutami kakao i herbatników.
2.5kg MLECZNA CZEKOLADA 40% ORIGINE GHANA CHM-P40GHA-E4-U70 CACAO BARRY
Aromatyczna mleczna czekolada o statusie kuwertury oraz wysokiej płynności. Wytwarzana z ziaren kakao pochodzących z Ghany - ma wspaniałe aromaty czerwonych owoców i kasztanów otoczone mocnymi nutami kakao i herbatników.
5 kg BLOK Czekolada 33,9% MLECZNA z MALTITOLEM MALCHOC-M-123 Barry Callebaut
Czekolada mleczna bez dodatku cukru.
5kg Czekolada 29% BIAŁA BLANC SATIN CHW-Q29SATI-E4-U72 Cacao Barry
Czekolada Biała - masło kakaowe minimum 29%.
5kg FNF-CARACR-E4-656 Cara Crakine Chrupiące nadzienie KARMELOWE Cacao Barry
Nadzienie karmelowe z herbatnikami.
5kg FNF-CARACR-E4-656 Cara Crakine Chrupiące nadzienie KARMELOWE Cacao Barry
Nadzienie karmelowe z herbatnikami.
op. 1 kg BIO BOTANIKA 75.2% BY IGOR ZARITSKYI - EKOLOGICZNA CIEMNA CZEKOLADA
15.11.2025 TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA Bio Botanika by Igor Zaritskyi - ekologiczna ciemna czekolada, "energia słońca z Madagaskaru z delikatną goryczką i świeżą kwasowością egzotycznych i ekologicznych roślin".
op. 1 kg Ciemna czekolada 55% Excellence Cacao Barry - CHD-R55EXEL-E4-U72 - produkt konfekcjonowany
Czekolada Excellence 55% od Cacao Barry. Wyjątkowy smak i aksamitna konsystencja. Czekolada w kilogramowym opakowaniu idealnym do użytku domowego.