
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
Forma do pralin w kształcie półkuli francuskiego producenta Cacao Barry, wykonana z tritanu.
Tritan to nowoczesne tworzywo charakteryzujące się wysoką odpornością i elastycznością. Formy wykazują wysoką odporność na uderzenia, zarysowania i wgniecenia.
Formy wykonane z tritanu zapewniają całkowitą niezawodność. Są bezpieczne w kontakcie z żywnością oraz odporne na chłodzenie, mrożenie i szokowe zamrażanie.
Ponadto wyroby czekoladowe są łatwe do wyjęcia z formy oraz mają idealnie błyszczącą powierzchnię.
Do produkcji pralin należy wybierać czekoladę o wyższej płynności* (o oznaczeniu płynności - trzy lub cztery krople).
Przed wlaniem czekolady formę należy lekko podgrzać, zapobiega to zbyt dużej różnicy temperatur i tym samym zmętnieniu czekolady.
Formy należy wypełniać jedynie odpowiednio zatemperowaną czekoladą*.
Nazwa: GIANT HALF SPHERE
Kształt: półkula
Materiał: Tritan™
Wymiary formy: dł. 275 x szer. 175 mm
Wymiary praliny: ∅ 125 mm
Waga praliny: 170 g
Ilość porcji: 2
Kod produktu: MLD-090502-M00
WYBÓR ODPOWIEDNIEJ PŁYNNOŚCI CZEKOLADY:
*płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych;
bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus;
ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady;
czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą.
PROCES TEMPEROWANIA CZEKOLADY:
*odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia:
- satynowy połysk czekolady,
- doskonałą łamliwość,
- kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).
PRODUKCJA PRALIN Z NADZIENIEM:
Podczas produkcji pralin z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne.
Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu.
Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów).
Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1,5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.
Indeks: THERMOHAUSER211
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: CACAOBARRY18
Marka: CACAO BARRY
Nadzienie karmelowe z herbatnikami.
Indeks: CACAOBARRY12
Marka: CACAO BARRY
Indeks: CACAOBARRY04
Marka: CACAO BARRY
Indeks: CACAOBARRY17
Marka: CACAO BARRY
Indeks: THERMOHAUSER120
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: SWEETDECOR232
Marka: SWEET DECOR
Indeks: SILIKOMART410
Marka: SILIKOMART
Indeks: CHOCOWORLD159
Marka: CHOCOLATE WORLD
Profesjonalna forma z poliwęglanu do pralin i czekoladek o stożkowym, zaokrąglonym kształcie. Dekoracyjne wykończenie w geometryczny wzór idealnie sprawdzi się do tworzenia nadziewanych czekoladek.
Indeks: CHOCOWORLD142
Marka: CHOCOLATE WORLD
Profesjonalna forma z poliwęglanu do pralin o klasycznym kształcie półkuli. Idealna do pralin nadziewanych i dekorowanych oraz okrągłych trufli.
Indeks: CHOCOWORLD84
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do pralin i czekoladek
Indeks: CHOCOWORLD30
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do pralin sygnowana Frank Haasnoot CW1848 Chocolate
Indeks: SILIKOMART174
Marka: SILIKOMART
Brązowa forma silikonowa w kształcie śnieżynek.
Indeks: CHOCOWORLD81
Marka: CHOCOLATE WORLD
Indeks: CHOCOWORLD05
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie piłki nożnej
Indeks: CHOCOWORLD26
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do pralin Zaokrąglony Stożek 1433CW Chocolate World
Indeks: CHOCOWORLD02
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie palety
Indeks: CHOCOWORLD55
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie połówki jajka
Indeks: SILIKOMART533
Marka: SILIKOMART
Zestaw form do pralin z Tritanu™ i silikonu.
Indeks: CHOCOWORLD154
Marka: CHOCOLATE WORLD
Profesjonalna forma z poliwęglanu zaprojektowana i opracowana we współpracy z zespołem Dutch Patisserie Team. Przeznaczona do tworzenia dekoracyjnych pralin - klasycznych i nadziewanych.
Indeks: CHOCOWORLD52
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie połówki jajka
Indeks: CHOCOWORLD11
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie kwadratu
Indeks: HANSBRUNNER16
Marka: HANS BRUNNER
Indeks: CHOCOWORLD35
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie połówki jajka
Indeks: CHOCOWORLD152
Marka: CHOCOLATE WORLD
Profesjonalna forma z poliwęglanu do klasycznych pralin i czekoladek nadziewanych o sześciennym kształcie. Przestrzenny wzór doskonale sprawdzi się do pralin dekorowanych.