
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
Forma do pralin w kształcie półkuli francuskiego producenta Cacao Barry, wykonana z tritanu.
Tritan to nowoczesne tworzywo charakteryzujące się wysoką odpornością i elastycznością. Formy wykazują wysoką odporność na uderzenia, zarysowania i wgniecenia.
Formy wykonane z tritanu zapewniają całkowitą niezawodność. Są bezpieczne w kontakcie z żywnością oraz odporne na chłodzenie, mrożenie i szokowe zamrażanie.
Ponadto wyroby czekoladowe są łatwe do wyjęcia z formy oraz mają idealnie błyszczącą powierzchnię.
Do produkcji pralin należy wybierać czekoladę o wyższej płynności* (o oznaczeniu płynności - trzy lub cztery krople).
Przed wlaniem czekolady formę należy lekko podgrzać, zapobiega to zbyt dużej różnicy temperatur i tym samym zmętnieniu czekolady.
Formy należy wypełniać jedynie odpowiednio zatemperowaną czekoladą*.
Nazwa: MINI BONBON HALF SPHERE
Kształt: półkula (mini)
Materiał: Tritan™
Wymiary formy: dł. 275 x szer. 175 mm
Wymiary praliny: ∅ 20 mm
Waga praliny: 1 g
Ilość porcji: 45
Kod produktu: MLD-090510-M00
WYBÓR ODPOWIEDNIEJ PŁYNNOŚCI CZEKOLADY:
*płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych;
bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus;
ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady;
czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą.
PROCES TEMPEROWANIA CZEKOLADY:
*odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia:
- satynowy połysk czekolady,
- doskonałą łamliwość,
- kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).
PRODUKCJA PRALIN Z NADZIENIEM:
Podczas produkcji pralin z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne.
Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu.
Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów).
Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1,5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.
Indeks: THERMOHAUSER211
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: CACAOBARRY18
Marka: CACAO BARRY
Nadzienie karmelowe z herbatnikami.
Indeks: CACAOBARRY12
Marka: CACAO BARRY
Indeks: CACAOBARRY04
Marka: CACAO BARRY
Indeks: CACAOBARRY17
Marka: CACAO BARRY
Indeks: THERMOHAUSER120
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: SWEETDECOR232
Marka: SWEET DECOR
Indeks: HANSBRUNNER36
Marka: HANS BRUNNER
Walentynki nie mogą obejść się bez wyjątkowych czekoladek. Forma do pralin w kształcie ust pozwala na przygotowanie wyjątkowo eleganckiego i słodkiego upominku.
Indeks: CHOCOWORLD147
Marka: CHOCOLATE WORLD
Profesjonalna forma silikonowa do tworzenia pralin w kształcie gwiazdek. Trójwymiarowy wzór doskonale sprawdzi się do bożonarodzeniowych czekoladek.
Indeks: SILIKOMART500
Marka: SILIKOMART
Forma silikonowa do tworzenia pralin i czekoladek.
Indeks: CHOCOWORLD155
Marka: CHOCOLATE WORLD
Klasyczny kształt + nowoczesne wnętrze = zaskakujące batony czekoladowe Profesjonalna forma z poliwęglanu do nadziewanych batonów czekoladowych o klasycznym kształcie.
Indeks: CHOCOWORLD05
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie piłki nożnej
Indeks: CHOCOWORLD13
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie półkuli
Indeks: CHOCOWORLD146
Marka: CHOCOLATE WORLD
Profesjonalna forma z poliwęglanu do mini czekoladek o klasycznym kształcie półkuli. Idealna do tworzenia drobnych dekoracji i kolorowych drażetek.
Indeks: CHOCOWORLD134
Marka: CHOCOLATE WORLD
Profesjonalna forma z poliwęglanu do wielkanocnych pralin w kształcie pisanek. Idealna do pralin nadziewanych i dekorowanych.
Indeks: SILIKOMART61
Marka: SILIKOMART
Indeks: SILIKOMART257
Marka: SILIKOMART
Brązowa forma silikonowa w kształcie 11 koron po 9 ml.
Indeks: CHOCOWORLD141
Marka: CHOCOLATE WORLD
Profesjonalna forma z poliwęglanu do pralin w kształcie gwiazdek. Doskonale sprawdzi się do świątecznych pralin nadziewanych.
Indeks: HANSBRUNNER29
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do pralin i czekoladek
Indeks: CACAOBARRY21
Marka: CACAO BARRY
Indeks: CHOCOWORLD68
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie Kuli