![MINI HALF SPHERE ∅ 20 mm MLD-090510-M00 CACAO BARRY forma do pralin półkula z tritanu MINI HALF SPHERE ∅ 20 mm MLD-090510-M00 CACAO BARRY forma do pralin półkula z tritanu](https://www.cukieteria.pl/30216-large_default/mini-half-sphere-20-mm-mld-090510-m00-cacao-barry-forma-do-pralin-polkula-z-tritanu.jpg)
![MINI HALF SPHERE ∅ 20 mm MLD-090510-M00 CACAO BARRY forma do pralin półkula z tritanu MINI HALF SPHERE ∅ 20 mm MLD-090510-M00 CACAO BARRY forma do pralin półkula z tritanu](https://www.cukieteria.pl/30216-large_default/mini-half-sphere-20-mm-mld-090510-m00-cacao-barry-forma-do-pralin-polkula-z-tritanu.jpg)
Forma do pralin w kształcie półkuli francuskiego producenta Cacao Barry, wykonana z tritanu.
Tritan to nowoczesne tworzywo charakteryzujące się wysoką odpornością i elastycznością. Formy wykazują wysoką odporność na uderzenia, zarysowania i wgniecenia.
Formy wykonane z tritanu zapewniają całkowitą niezawodność. Są bezpieczne w kontakcie z żywnością oraz odporne na chłodzenie, mrożenie i szokowe zamrażanie.
Ponadto wyroby czekoladowe są łatwe do wyjęcia z formy oraz mają idealnie błyszczącą powierzchnię.
Do produkcji pralin należy wybierać czekoladę o wyższej płynności* (o oznaczeniu płynności - trzy lub cztery krople).
Przed wlaniem czekolady formę należy lekko podgrzać, zapobiega to zbyt dużej różnicy temperatur i tym samym zmętnieniu czekolady.
Formy należy wypełniać jedynie odpowiednio zatemperowaną czekoladą*.
Nazwa: MINI BONBON HALF SPHERE
Kształt: półkula (mini)
Materiał: Tritan™
Wymiary formy: dł. 275 x szer. 175 mm
Wymiary praliny: ∅ 20 mm
Waga praliny: 1 g
Ilość porcji: 45
Kod produktu: MLD-090510-M00
WYBÓR ODPOWIEDNIEJ PŁYNNOŚCI CZEKOLADY:
*płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych;
bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus;
ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady;
czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą.
PROCES TEMPEROWANIA CZEKOLADY:
*odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia:
- satynowy połysk czekolady,
- doskonałą łamliwość,
- kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).
PRODUKCJA PRALIN Z NADZIENIEM:
Podczas produkcji pralin z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne.
Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu.
Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów).
Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1,5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.
Indeks: THERMOHAUSER211
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: CACAOBARRY18
Marka: CACAO BARRY
Nadzienie karmelowe z herbatnikami.
Indeks: CACAOBARRY12
Marka: CACAO BARRY
Indeks: CACAOBARRY04
Marka: CACAO BARRY
Indeks: CACAOBARRY17
Marka: CACAO BARRY
Indeks: THERMOHAUSER120
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: SWEETDECOR232
Marka: SWEET DECOR
Indeks: HANSBRUNNER120
Marka: HANS BRUNNER
Kolekcja form do tworzenia klasycznych, nadziewanych lub dekorowanych pralin. Dopracowane wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:
Indeks: CHOCOWORLD27
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do pralin Davide Comaschi 1754CW Chocolate World
Indeks: SILIKOMART651
Marka: SILIKOMART
Seria form silikonowych dla prawdziwych miłośników czekolady. Twórz ulubione i spersonalizowane czekoladki dla siebie i dla najbliższych. Do dzieła!
Indeks: CHOCOWORLD164
Marka: CHOCOLATE WORLD
Profesjonalna forma z poliwęglanu do oryginalnych pralin i czekoladek w kształcie ula. Pobudzający kreatywność wzór doskonale sprawdzi się do pralin dekorowanych.
Indeks: CHOCOWORLD20
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie czaszki
Indeks: CACAOBARRY19
Marka: CACAO BARRY
Indeks: CHOCOWORLD25
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie Kuli
Indeks: CHOCOWORLD98
Marka: CHOCOLATE WORLD
Indeks: CHOCOWORLD05
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie piłki nożnej
Indeks: CACAOBARRY28
Marka: CACAO BARRY
Indeks: CHOCOWORLD182
Marka: CHOCOLATE WORLD
Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:
Indeks: CACAOBARRY20
Marka: CACAO BARRY
Indeks: SILIKOMART257
Marka: SILIKOMART
Brązowa forma silikonowa w kształcie 11 koron po 9 ml.
Indeks: HANSBRUNNER115
Marka: HANS BRUNNER
Seria oryginalnych form do tworzenia bożonarodzeniowych tabliczek czekolady. Proste kształty i wzory idealnie sprawdzą się do przygotowywania dekoracyjnych tabliczek z dodatkami. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:
Indeks: CHOCOWORLD174
Marka: CHOCOLATE WORLD
Profesjonalna forma z poliwęglanu do pralin i czekoladek o wyjątkowym kształcie - wąsów >>> idealnie sprawdzi się do tworzenia dekorowanych pralin na specjalne okazje.
Indeks: CHOCOWORLD65
Marka: CHOCOLATE WORLD
CHOCOLATE MOULD STAR TRUFFLE ALEXANDRE BOURDEAUX
Indeks: CHOCOWORLD84
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do pralin i czekoladek
Indeks: CHOCOWORLD133
Marka: CHOCOLATE WORLD
Profesjonalna forma z poliwęglanu do wielkanocnych pralin w kształcie pisanek. Idealna do pralin nadziewanych i dekorowanych.
Indeks: CHOCOWORLD145
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do uroczych czekoladek bożonarodzeniowych. Pozwala na przygotowanie siedmiu wzorów kwadratowych kostek czekolady - po trzy kostki na wzór.