- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka Za darmo!
- Razem 0,00 zł
- NOWOŚCI
- PROMOCJE
- CZEKOLADA
- KAWIARNIA I BAR
- DLA LODZIARNI
- PASTY DO LODÓW
- BAZY DO LODÓW
- BAZY DO PRODUKCJI LODÓW WŁOSKICH
- BAZY DO PRODUKCJI ŚWIDERKÓW
- MIESZANKI DO LODÓW
- DODATKI FUNKCJONALNE DO LODÓW
- PRODUKTY DO LODÓW BEZ DODATKU CUKRU
- PRODUKTY DO LODÓW WEGAŃSKICH
- TOPPINGI
- POLEWY ZASTYGAJĄCE
- POSYPKI DO LODÓW
- SZPATUŁY I GAŁKOWNICE
- KUWETY I BAŃKI DO LODÓW
- SMAKÓWKI DO LODÓW
- FORMY DO LODÓW
- DO CUKIERNICTWA
- DO PIECZENIA
- DODATKI SPOŻYWCZE
- DEKORACJE CUKIERNICZE
- OPAKOWANIA JEDNORAZOWE
- SPRZĘT I AKCESORIA
- PRODUKTY OKAZJONALNE
- SZKOLENIA CUKIERNICZE
MINI HALF SPHERE ∅ 20 mm MLD-090510-M00 CACAO BARRY forma do pralin półkula z tritanu
Forma do pralin w kształcie półkuli francuskiego producenta Cacao Barry, wykonana z tritanu.
Tritan to nowoczesne tworzywo charakteryzujące się wysoką odpornością i elastycznością. Formy wykazują wysoką odporność na uderzenia, zarysowania i wgniecenia.
Formy wykonane z tritanu zapewniają całkowitą niezawodność. Są bezpieczne w kontakcie z żywnością oraz odporne na chłodzenie, mrożenie i szokowe zamrażanie.
Ponadto wyroby czekoladowe są łatwe do wyjęcia z formy oraz mają idealnie błyszczącą powierzchnię.
Do produkcji pralin należy wybierać czekoladę o wyższej płynności* (o oznaczeniu płynności - trzy lub cztery krople).
Przed wlaniem czekolady formę należy lekko podgrzać, zapobiega to zbyt dużej różnicy temperatur i tym samym zmętnieniu czekolady.
Formy należy wypełniać jedynie odpowiednio zatemperowaną czekoladą*.
Nazwa: MINI BONBON HALF SPHERE
Kształt: półkula (mini)
Materiał: Tritan™
Wymiary formy: dł. 275 x szer. 175 mm
Wymiary praliny: ∅ 20 mm
Waga praliny: 1 g
Ilość porcji: 45
Kod produktu: MLD-090510-M00
WYBÓR ODPOWIEDNIEJ PŁYNNOŚCI CZEKOLADY:
*płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych;
bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus;
ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady;
czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą.
PROCES TEMPEROWANIA CZEKOLADY:
*odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia:
- satynowy połysk czekolady,
- doskonałą łamliwość,
- kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).
PRODUKCJA PRALIN Z NADZIENIEM:
Podczas produkcji pralin z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne.
Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu.
Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów).
Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1,5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.
Indeks: THERMOHAUSER211
Marka: THERMOHAUSER
Skrobka / Szpatuła 245 x 120 mm ze stali nierdzewnej z uchwytem z tworzywa 68695 Thermohauser
Indeks: CACAOBARRY18
Marka: CACAO BARRY
5kg FNF-CARACR-E4-656 Cara Crakine Chrupiące nadzienie KARMELOWE Cacao Barry
Nadzienie karmelowe z herbatnikami.
Indeks: CACAOBARRY12
Marka: CACAO BARRY
5kg Czekolada 41% MLECZNA Purete ALUNGA CHM-Q41ALUN-E4-U72 Cacao Barry
Indeks: CACAOBARRY04
Marka: CACAO BARRY
5kg Czekolada 70% Purete OCOA CIEMNA CHD-N70-OCOA-E4-U72 Cacao Barry
Indeks: CACAOBARRY17
Marka: CACAO BARRY
5kg FNF-CAFCRO-656 Coffee Crakine Nadzienie MOKKA Cacao Barry
Indeks: THERMOHAUSER120
Marka: THERMOHAUSER
Skrobka trapezowa 145 x 190 mm ze stali nierdzewnej z uchwytem z tworzywa 68635 Thermohauser
Indeks: SWEETDECOR232
Marka: SWEET DECOR
6 szt. PĘDZELKI NATURALNE 5050487 SWEET DECOR zestaw pędzelków do dekoracji z naturalnego włosia
Indeks: HANSBRUNNER67
Marka: HANS BRUNNER
Forma na 40 Półkul śr.25 mm 2,5g HB-9005-S Hans Brunner
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie Kuli
Indeks: CHOCOWORLD154
Marka: CHOCOLATE WORLD
CW12032 THE UNI - DUTCH PASTRY TEAM CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do pralin dekorowanych
Profesjonalna forma z poliwęglanu zaprojektowana i opracowana we współpracy z zespołem Dutch Patisserie Team. Przeznaczona do tworzenia dekoracyjnych pralin - klasycznych i nadziewanych.
Indeks: SILIKOMART658
Marka: SILIKOMART
CHOCADO CH035 TESORO B 52.935.86.0065 SILIKOMART forma z tritanu do walentynkowych batonów czekoladowych
Idealna do tworzenia dekorowanych batonów czekoladowych na święto zakochanych >>>
Indeks: CHOCOWORLD41
Marka: CHOCOLATE WORLD
18 szt. Forma do pralin Jajko 42x29x17 mm 1768CW Daniel Staroń Chocolate World
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie połówki jajka
Indeks: SILIKOMART61
Marka: SILIKOMART
Forma silikonowa SCG 11 TABLICZKA CZEKOLADY 22.111.77.0065 Silikomart
Indeks: PAVONI381
Marka: PAVONI ITALIA
PC5017 SEMISFERE PAVONI forma z tritanu do pralin w kształcie półkuli
Profesjonalna forma do klasycznych pralin i czekoladek nadziewanych. Przestrzenny wzór doskonale sprawdzi się do pralin dekorowanych.
Indeks: CHOCOWORLD03
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do pralin Fantazyjny Kwadrat 1141CW Chocolate World
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie kwadratu
Indeks: SILIKOMART568
Marka: SILIKOMART
CHOCADO KIT BAR TRONCO 52.916.86.0065 SILIKOMART zestaw form do batonów z nadzieniem
Zestaw form do tworzenia oryginalnych batonów czekoladowych z nadzieniem. W skład zestawu wchodzi forma do czekolady wykonana z innowacyjnego tritanu oraz silikonowa forma do kształtowania nadzienia.
Indeks: CHOCOWORLD159
Marka: CHOCOLATE WORLD
CW12056 KEGEL FACET CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do pralin o stożkowym kształcie
Profesjonalna forma z poliwęglanu do pralin i czekoladek o stożkowym, zaokrąglonym kształcie. Dekoracyjne wykończenie w geometryczny wzór idealnie sprawdzi się do tworzenia nadziewanych czekoladek.
Indeks: CACAOBARRY29
Marka: CACAO BARRY
MINI COCOA POD MLD-090569-M00 CACAO BARRY forma do pralin mini ziarno kakaowe z tritanu
Indeks: CHOCOWORLD123
Marka: CHOCOLATE WORLD
2435CW FORMA SQUARE CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do pralin w kształcie kwadratowej kuli
Indeks: CHOCOWORLD32
Marka: CHOCOLATE WORLD
Magnetyczna forma do pralin Kwadrat 1000L02 Chocolate World
Magnetyczna forma poliwęglanowa do pralin kwadrat
Indeks: CHOCOWORLD16
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do pralin Bańki 1677CW Chocolate World
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie baniek
Indeks: CHOCOWORLD150
Marka: CHOCOLATE WORLD
CW2372 HEART ROUND CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do pralin w kształcie serca
Profesjonalna forma z poliwęglanu do tworzenia czekoladek i pralin nadziewanych w kształcie serca. Doskonale sprawdzi się do walentynkowych słodyczy.
Indeks: CHOCOWORLD144
Marka: CHOCOLATE WORLD
CW1630 BLANK CUBE CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do kwadratowych pralin
Profesjonalna forma z poliwęglanu do klasycznych pralin i czekoladek nadziewanych o kwadratowym kształcie. Przestrzenny wzór doskonale sprawdzi się do pralin dekorowanych.
Indeks: CHOCOWORLD55
Marka: CHOCOLATE WORLD
6 szt. Forma Królik w jajku 71,50x55,50 mm 1873CW Chocolate World
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie połówki jajka
Indeks: CHOCOWORLD11
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do pralin Nowoczesny Kwadrat 1557CW Chocolate World
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie kwadratu
Indeks: CHOCOWORLD68
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma na 12 Półkul śr. 50mm 40g 2251CW Chocolate World
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie Kuli
Indeks: SILIKOMART410
Marka: SILIKOMART
Forma silikonowa CHOCO GAME 3D SCG 51 22.151.770165 Silikomart
Indeks: SILIKOMART632
Marka: SILIKOMART
SCG 07 PRALINE 22.107.77.0065 SILIKOMART forma silikonowa do domowych pralin czekoladowych
Seria form silikonowych dla prawdziwych miłośników czekolady. Twórz ulubione i spersonalizowane czekoladki dla siebie i dla najbliższych. Do dzieła!