- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka Za darmo!
- Razem 0,00 zł
- NOWOŚCI
- PROMOCJE
- CZEKOLADA
- KAWIARNIA I BAR
- DLA LODZIARNI
- PASTY DO LODÓW
- BAZY DO LODÓW
- BAZY DO PRODUKCJI LODÓW WŁOSKICH
- BAZY DO PRODUKCJI ŚWIDERKÓW
- MIESZANKI DO LODÓW
- DODATKI FUNKCJONALNE DO LODÓW
- PRODUKTY DO LODÓW BEZ DODATKU CUKRU
- PRODUKTY DO LODÓW WEGAŃSKICH
- TOPPINGI
- POLEWY ZASTYGAJĄCE
- POSYPKI DO LODÓW
- SZPATUŁY I GAŁKOWNICE
- KUWETY I BAŃKI DO LODÓW
- SMAKÓWKI DO LODÓW
- FORMY DO LODÓW
- DO CUKIERNICTWA
- DO PIECZENIA
- DODATKI SPOŻYWCZE
- DEKORACJE CUKIERNICZE
- OPAKOWANIA JEDNORAZOWE
- SPRZĘT I AKCESORIA
- PRODUKTY OKAZJONALNE
- SZKOLENIA CUKIERNICZE
CHRISTMAS BALLS MLD-090551-M00 CACAO BARRY forma do pralin bombka z tritanu
Forma do pralin w kształcie bombki bożonarodzeniowej francuskiego producenta Cacao Barry, wykonana z tritanu.
Tritan to nowoczesne tworzywo charakteryzujące się wysoką odpornością i elastycznością. Formy wykazują wysoką odporność na uderzenia, zarysowania i wgniecenia.
Formy wykonane z tritanu zapewniają całkowitą niezawodność. Są bezpieczne w kontakcie z żywnością oraz odporne na chłodzenie, mrożenie i szokowe zamrażanie.
Ponadto wyroby czekoladowe są łatwe do wyjęcia z formy oraz mają idealnie błyszczącą powierzchnię.
Do produkcji pralin należy wybierać czekoladę o wyższej płynności* (o oznaczeniu płynności - trzy lub cztery krople).
Przed wlaniem czekolady formę należy lekko podgrzać, zapobiega to zbyt dużej różnicy temperatur i tym samym zmętnieniu czekolady.
Formy należy wypełniać jedynie odpowiednio zatemperowaną czekoladą*.
Nazwa: CHRISTMAS BALLS
Kształt: bombka
Materiał: Tritan™
Wymiary formy: dł. 275 x szer. 175 mm
Wymiary praliny: ∅ 75 mm
Waga praliny: 40 g
Ilość porcji: 6
Kod produktu: MLD-090551-M00
WYBÓR ODPOWIEDNIEJ PŁYNNOŚCI CZEKOLADY:
*płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych;
bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus;
ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady;
czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą.
PROCES TEMPEROWANIA CZEKOLADY:
*odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia:
- satynowy połysk czekolady,
- doskonałą łamliwość,
- kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).
PRODUKCJA PRALIN Z NADZIENIEM:
Podczas produkcji pralin z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne.
Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu.
Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów).
Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1,5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.
Indeks: THERMOHAUSER211
Marka: THERMOHAUSER
Skrobka / Szpatuła 245 x 120 mm ze stali nierdzewnej z uchwytem z tworzywa 68695 Thermohauser
Indeks: CACAOBARRY18
Marka: CACAO BARRY
5kg FNF-CARACR-E4-656 Cara Crakine Chrupiące nadzienie KARMELOWE Cacao Barry
Nadzienie karmelowe z herbatnikami.
Indeks: CACAOBARRY12
Marka: CACAO BARRY
5kg Czekolada 41% MLECZNA Purete ALUNGA CHM-Q41ALUN-E4-U72 Cacao Barry
Indeks: CACAOBARRY04
Marka: CACAO BARRY
5kg Czekolada 70% Purete OCOA CIEMNA CHD-N70-OCOA-E4-U72 Cacao Barry
Indeks: CACAOBARRY17
Marka: CACAO BARRY
5kg FNF-CAFCRO-656 Coffee Crakine Nadzienie MOKKA Cacao Barry
Indeks: THERMOHAUSER120
Marka: THERMOHAUSER
Skrobka trapezowa 145 x 190 mm ze stali nierdzewnej z uchwytem z tworzywa 68635 Thermohauser
Indeks: SWEETDECOR232
Marka: SWEET DECOR
6 szt. PĘDZELKI NATURALNE 5050487 SWEET DECOR zestaw pędzelków do dekoracji z naturalnego włosia
Indeks: CHOCOWORLD84
Marka: CHOCOLATE WORLD
1018CW Forma do pralin SERCE w kratkę Chocolate World
Forma do pralin i czekoladek
Indeks: CHOCOWORLD11
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do pralin Nowoczesny Kwadrat 1557CW Chocolate World
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie kwadratu
Indeks: CHOCOWORLD04
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do pralin Pieprz 1143CW Chocolate World
Forma poliwęglanowa do pralin
Indeks: CHOCOWORLD135
Marka: CHOCOLATE WORLD
CW1891 EGG FACET CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do pralin w kształcie pisanek
Profesjonalna forma z poliwęglanu do wielkanocnych pralin w kształcie pisanek. Idealna do pralin nadziewanych i dekorowanych.
Indeks: CHOCOWORLD152
Marka: CHOCOLATE WORLD
CF0232 CUBE CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do pralin w kształcie kostek
Profesjonalna forma z poliwęglanu do klasycznych pralin i czekoladek nadziewanych o sześciennym kształcie. Przestrzenny wzór doskonale sprawdzi się do pralin dekorowanych.
Indeks: SILIKOMART651
Marka: SILIKOMART
SCG 12 MR. GINGER 22.112.77.0065 SILIKOMART forma silikonowa do świątecznych czekoladek - piernikowy ludzik + laska cukrowa
Seria form silikonowych dla prawdziwych miłośników czekolady. Twórz ulubione i spersonalizowane czekoladki dla siebie i dla najbliższych. Do dzieła!
Indeks: CHOCOWORLD105
Marka: CHOCOLATE WORLD
CW2002 HALVE BOL CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do pralin w kształcie kuli Ø 38 mm
Profesjonalna forma z poliwęglanu do pralin i czekoladek w kształcie kuli >>> idealnie sprawdzi się do tworzenia nadziewanych pralin i czekoladek.
Indeks: CHOCOWORLD186
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do jajka 7 cm CW12108 EI MET RONDJES CHOCOLATE WORLD - połówka jajka z wzorem okręgów
Sezonowa kolekcja form do tworzenia wielkanocnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:
Indeks: CHOCOWORLD26
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do pralin Zaokrąglony Stożek 1433CW Chocolate World
Forma do pralin Zaokrąglony Stożek 1433CW Chocolate World
Indeks: CHOCOWORLD35
Marka: CHOCOLATE WORLD
24 szt. Forma do pralin Nowoczesne Jajko 33x23x12 mm 1581CW Chocolate World
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie połówki jajka
Indeks: CHOCOWORLD153
Marka: CHOCOLATE WORLD
CW2327 GOUDKLOMP CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do czekoladek w kształcie sztabki złota
Profesjonalna forma z poliwęglanu do pralin i czekoladek nadziewanych w kształcie sztabki złota. Idealna do tworzenia zaskakujących wyrobów.
Indeks: CHOCOWORLD165
Marka: CHOCOLATE WORLD
CW2434 KIKKER CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do czekoladek w kształcie żabki
Profesjonalna forma do pralin z wytrzymałego poliwęglanu. Przeznaczona do tworzenia klasycznych i nadziewanych czekoladek w kształcie żabki.
Indeks: SILIKOMART569
Marka: SILIKOMART
CHOCADO KIT BAR VOLTA 52.991.86.0065 SILIKOMART zestaw form do batonów z nadzieniem
Zestaw form do tworzenia oryginalnych batonów czekoladowych z nadzieniem. W skład zestawu wchodzi forma do czekolady wykonana z innowacyjnego tritanu oraz silikonowa forma do kształtowania nadzienia.
Indeks: CHOCOWORLD05
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do pralin Piłka 1243CW Chocolate World
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie piłki nożnej
Indeks: CHOCOWORLD66
Marka: CHOCOLATE WORLD
CW2295 KEGEL CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do pralin o stożkowym kształcie Ø 29 x 21 mm
Profesjonalna forma z poliwęglanu do pralin i czekoladek o stożkowym, zaokrąglonym kształcie >>> idealnie sprawdzi się do tworzenia nadziewanych i dekorowanych czekoladek.
Indeks: CHOCOWORLD161
Marka: CHOCOLATE WORLD
CW12064 OVAAL FACET CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do pralin nadziewanych i dekorowanych
Profesjonalna forma z poliwęglanu do pralin o owalnym kształcie. Dekoracyjne wykończenie w geometryczny wzór - idealnie sprawdzi się do pralin dekorowanych.
Indeks: CHOCOWORLD64
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do Pralin DIAGRAM Arthur Tuytel 1619CW Chocolate World
Indeks: SILIKOMART263
Marka: SILIKOMART
Forma silikonowa STOŻKI 15x8ml SCG 47 CHOCO FLAME 22.147.77.0065 Silikomart
Brązowa forma silikonowa w kształcie stożków ze złobieniami.
Indeks: SILIKOMART532
Marka: SILIKOMART
GOCCIA B SILIKOMART 52.909.86.0065 CH009 forma do batonów kropla
Profesjonalna forma do pralin wykonana z Tritanu™.