Bezglutenowa, uniwersalna masa cukrowa do dekoracji.
Opis: masa cukrowa producenta Sugart Cake Decoration przeznaczona jest do pokrywania tortów,
a także do modelowania płaskiego, wykrawania oraz przy użyciu CMC do modelowania przestrzennego.
Jest elastyczna, co czyni ją odporną na rozrywanie podczas obkładania tortów, ułatwia wyrabianie
oraz rozwałkowywanie. Dla lepszego efektu przy rozwałkowywaniu masy poleca się używać do podsypania
skrobi ziemniaczanej. Masa uplastycznia się pod wpływem ciepła rąk podczas jej wyrabiania.
Produkt bezglutenowy, bez komponentów GMO oraz przyjazny dla wegan.
Kod produktu: E349404
Kolor: błękitny
Opakowanie: 1 kg
Składniki: cukier, rafinowany olej palmowy, syrop glukozowy, maltodekstryna, substancje zagęszczające: karboksymetyloceluloza (E466),
guma ksantanowa (E415), guma tragakantowa (E413), guma guar (E412), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330),
emulgator: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), substancje słodzące: (E420), E422), aromat waniliowy,
substancje konserwujące: sorbinian potasu (E202), barwniki: błękit brylantowy (E133), biel tytanowa (E171).
Przechowywać w temperaturze 8-25°C, wilgotność: 40-50%, chronić przed dostępem światła.
Masę cukrową najlepiej przechowywać szczelnie zawiniętą w folię spożywczą.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna: 1812/433 kJ/kcal
- tłuszcz: 9,1 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 6,2 g
- węglowodany: 87,7 g
- w tym cukry: 86,3 g
- białko: 0,1 g
- sól: 0,045 g