• CIASTO NA GOFRY

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

gotowa do użycia neutralna masa cukrowa do pokrywania i ręcznego formowania dekoracji
  • gotowa do użycia neutralna masa cukrowa do pokrywania i ręcznego formowania dekoracji

op. 5 kg SUGAR PASTE TOP DECOR 60198 BARIMA ARTISANAL neutralna masa cukrowa do obkładania tortów i formowania figurek

BARIMA04

Uniwersalna w zastosowaniu masa cukrowa - idealna do obkładania tortów i formowania dekoracji. Naturalnie biała barwa i przyjemny smak i aromat. Dobrze łączy się z barwnikami spożywczymi o konsystencji żelowej.

205,00 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

MASA CUKROWA TOP DECOR - to gotowa do użycia masa cukrowa. Dzięki specjalnie opracowanej recepturze charakteryzuje się naturalną białą barwą, właściwą konsystencją i przyjemnym aromatem. Jest elastyczna - idealna do wałkowania i pokrywania tortów. Może być stosowana do ręcznego formowania ozdób. Łatwa do barwienia - dobrze łączy się z barwnikami spożywczymi o konsystencji żelowej lub barwnikami w proszku. Masa odznacza się długim czasem schnięcia - nie wysycha podczas pracy. 

Uniwersalna w zastosowaniu wysokiej jakości masa cukrowa idealna do tworzenia różnego rodzaju dekoracji cukierniczych. Dzięki odpowiedniej plastyczności i elastyczności doskonale nadaje się do obkładania tortów i innych wypieków. Jest łatwa do wałkowania oraz wytrzymała podczas nakładania - pozwala na obkładanie cienką warstwą, co nie obciąża tortu oraz nie wpływa na jego smak. Idealnie sprawdzi się także do modelowania płaskiego oraz przestrzennego (podczas modelowania przestrzennego do masy należy dodać CMC czyli karboksymetyloceluloze, która zapewni wytrzymałość figurek).

Zastosowanie - obkładanie tortów, formowanie dekoracji.

CMC dodaje się do masy cukrowej w celu zapewnienia jej stabilności (na 500 g masy cukrowej wystarczy 1 łyżka karboksymetylocelulozy), masę cukrową po połączeniu ze stabilizatorem należy przechowywać szczelnie owiniętą folią spożywczą, aby uniknąć jej zbyt szybkiego twardnienia. Jako dodatek do masy cukrowej CMC powoduje jej szybsze wysychanie, dlatego masę cukrową należy jak najszybciej wykorzystać.

Składniki: cukier, syrop glukozowy, tłuszcz roślinny (palmowy), substancja utrzymująca wilgoć: gliceryna (E422), emulgator: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), substancje zagęszczające: guma ksantanowa (E415), karboksymetyloceluloza (E466), substancja konserwująca: kwas sorbowy (E200), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), naturalny aromat; może zawierać migdały.

Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego (optymalna temperatura przechowywania 15-20°C, optymalna wilgotność względna 40-50%); masę cukrową najlepiej przechowywać szczelnie zawiniętą w folię spożywczą.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1675/396 kJ/kcal
Tłuszcz 5.5 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 3.8 g
Węglowodany 86.8 g
w tym cukry 85.3 g
Białko 0.0 g
Sól 0.12 g

Szczegóły produktu
BARIMA04
7 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
60198
NAZWA HANDLOWA
SUGAR PASTE BARIMA TOP DECOR
MASA NETTO
5.0 KILOGRAMÓW
OPAKOWANIE
KARTON + FOLIA ZABEZPIECZAJĄCA
RODZAJ
MASA CUKROWA
AROMAT
DELIKATNY
SMAK
SŁODKI
BARWA
NATURALNIE BIAŁA
FORMA
BLOK
KONSYSTENCJA
ELASTYCZNA
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
DO DEKORACJI
DOZOWANIE
QUANTUM SATIS - WEDŁUG UZNANIA
APLIKACJE
OBKŁADANIE TORTÓW | FORMOWANIE RĘCZNE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
CHRONIĆ PRZED DZIAŁANIEM WILGOCI
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
CHRONIĆ PRZED DZIAŁANIEM ŚWIATŁA SŁONECZNEGO
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
15-20°C
WILGOTNOŚĆ WZGLĘDNA PRZECHOWYWANIA
40-50%
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
12 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI W FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
PRODUKT
GOTOWY DO UŻYCIA
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: FOODCOLOURS76

Marka: FOOD COLOURS

op. 20 g SHIMMERING DUST OLD GOLD WS-P-160 FOOD COLOURS - do barwienia elementów mających kontakt z żywnością - zawiera E171

Stare złoto - barwnik w proszku zawierający dwutlenek tytanu (E171) - przeznaczony do barwienia elementów dekoracyjnych mających kontakt z żywnością. Nie jest przeznaczony do spożycia! Nie należy stosować do barwienia żywności!

Cena 30,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: LAPED09

Marka: LAPED

op. 1 kg Błękitna masa cukrowa do obkładania tortów i wykrawania dekoracji - Wonder Paste - Laped

Laped Wonder Paste ➜ masa cukrowa do obkładania tortów i dekorowania ciasteczek - stworzona przez profesjonalistów dla prawdziwych artystów! ✔ Masa cukrowa do obkładania tortów. ✔ Masa cukrowa do odciskania dekoracji. ✔ Masa cukrowa do pokrywania pierniczków. ✔ Masa cukrowa do tworzenia słodkich dzieł sztuki!

Cena 33,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: LAPED05

Marka: LAPED

op. 1 kg Różowa masa cukrowa do obkładania tortów i wykrawania dekoracji - Wonder Paste - Laped

Laped Wonder Paste ➜ masa cukrowa do obkładania tortów i dekorowania ciasteczek - stworzona przez profesjonalistów dla prawdziwych artystów! ✔ Masa cukrowa do obkładania tortów. ✔ Masa cukrowa do odciskania dekoracji. ✔ Masa cukrowa do pokrywania pierniczków. ✔ Masa cukrowa do tworzenia słodkich dzieł sztuki!

Cena 33,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: LAPED06

Marka: LAPED

op. 1 kg Fuksja masa cukrowa do obkładania tortów i wykrawania dekoracji - Wonder Paste - Laped

Laped Wonder Paste ➜ masa cukrowa do obkładania tortów i dekorowania ciasteczek - stworzona przez profesjonalistów dla prawdziwych artystów! ✔ Masa cukrowa do obkładania tortów. ✔ Masa cukrowa do odciskania dekoracji. ✔ Masa cukrowa do pokrywania pierniczków. ✔ Masa cukrowa do tworzenia słodkich dzieł sztuki!

Cena 33,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU