- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka Za darmo!
- Razem 0,00 zł
- NOWOŚCI
- PROMOCJE
- CZEKOLADA
- KAWIARNIA I BAR
- DLA LODZIARNI
- PASTY DO LODÓW
- BAZY DO LODÓW
- BAZY DO PRODUKCJI LODÓW WŁOSKICH
- BAZY DO PRODUKCJI ŚWIDERKÓW
- MIESZANKI DO LODÓW
- DODATKI FUNKCJONALNE DO LODÓW
- PRODUKTY DO LODÓW BEZ DODATKU CUKRU
- PRODUKTY DO LODÓW WEGAŃSKICH
- TOPPINGI
- POLEWY ZASTYGAJĄCE
- POSYPKI DO LODÓW
- SZPATUŁY I GAŁKOWNICE
- KUWETY I BAŃKI DO LODÓW
- SMAKÓWKI DO LODÓW
- FORMY DO LODÓW
- DO CUKIERNICTWA
- DO PIECZENIA
- DODATKI SPOŻYWCZE
- DEKORACJE CUKIERNICZE
- OPAKOWANIA JEDNORAZOWE
- SPRZĘT I AKCESORIA
- PRODUKTY OKAZJONALNE
- SZKOLENIA CUKIERNICZE
Maty perforowane do pieczenia - idealne co ciasta kruchego i francuskiego
Maty perforowane to produkty, które wykonywane są z elastycznego silikonu. Materiał ten poddawany jest mikroperforacji z włókna szklanego, dzięki czemu cała powierzchnia uzyskuje wysoka odporność na działanie niskich i wysokich temperatur. Dodatkową zaletą silikonowych mat do wypieków jest możliwość równomiernego rozprowadzania ciepła. Perforacja zapewnia także szybsze odparowywanie wilgoci. Produkt ten może być z powodzeniem wykorzystywany podczas pieczenia ciast kruchych, chleba, makaronów, ciasta do pizzy, eklerów, czy ptysiów. Na naszej stronie znajduje się bogata ofert mat silikonowych do pieczenia.
Silikonowe maty do ciasta – dlaczego warto?
Silikonowe maty do pieczenia posiadają wiele zalet, dlatego ich popularność z roku na rok wzrasta. Obecnie wykorzystywane są już nie tylko w branży cukierniczej, ale i w prywatnych domach. Wysokiej jakości silikon zapewnia równomierne rozprowadzanie się ciepła. Ciasta pieczone na macie perforowanej są kruche i doskonale zarumienione. Dzięki perforacji maty sprawdzą się również do szybkiego mrożenia określonych produktów. Przed zakupem warto więc zwrócić uwagę na wymiary maty. Na naszej stronie można znaleźć szczegółowe informacje techniczne o każdym produkcie. Dzięki temu proces zakupowy przebiega sprawnie i pomyślnie.
Silikonowe maty do wypieków – nasza oferta
W ofercie Cukieterii znajduje się szeroka gama mat perforowanych, które doskonale sprawdzą zarówno do pieczenia, jak i do mrożenia. Produkty te zostały kompleksowo sprawdzone pod kątem odporności na działanie skrajnie niskich i skrajnie wysokich temperatur (od (-) 40°C do (+) 230°C). Maty perforowane można używać także w kuchence mikrofalowej oraz zmywarce. Są proste w użytkowaniu i łatwe w czyszczeniu. Niektóre z nich posiadają specjalne znaczniki, co znacząco usprawnia proces wypiekania o idealnym kształcie eklerek, ptysi i makaroników.
Maty silikonowe do pieczenia – cena i opinie konsumentów
Wysoką jakość oferowanych mat perforowanych potwierdzają opinie setek zadowolonych klientów. Konsumenci doceniają nas za szczególną dbałość o różnorodność oferty i doskonały stosunek ceny do jakości. Konkurencyjna cena, szybka realizacja zamówień, bezpieczny proces dokonywania transakcji oraz bogaty asortyment to aspekty, które stawiamy na piedestale naszej działalności. Zachęcamy do szczegółowego zapoznania się z opisami konkretnych produktów. W przypadku jakichkolwiek wątpliwości co do specyfikacji silikonowych mat do ciasta, zapraszamy do kontaktu. Życzymy udanych wypieków!
Indeks: SILIKOMART469
Marka: SILIKOMART
300/400 mm Mata perforowana AIR MAT ECLAIR & CHOUX do ptysiów i eklerów 40.113.99.0000 Silikomart
Indeks: SILIKOMART467
Marka: SILIKOMART
583/384 mm Mata perforowana AIR MAT ECLAIR do eklerów 40.111.99.0000 Silikomart
Indeks: ICB15
Marka: ICB TECNOLOGIE
600 x 400 mm NOVAFLON BAKING PAPER FNNF47 ICB TECHNOLOGIE profesjonalna mata teflonowa do stosowania w piecach tunelowych
Profesjonalna mata wykonana z odpornego materiału teflonowego - przeznaczona do wypieku ciasta chlebowego i wyrobów cukierniczych. Arkusze do stosowania w piecach elektrycznych, konwekcyjnych i tunelowych.
Indeks: PAVONI410
Marka: PAVONI ITALIA
10 szt. STRIP40FPC FOROSIL STRIP PAVONI silikonowe paski z mikroperforacją - 635 x h 38 mm
Forosil strip - praktyczność maty z mikroperforacją w formie wygodnych do stosowania pasków. Perforowane paski wykonane są z włókna szklanego i mikrootworami, który szczelnie pokryto warstwą silikonu. Przeznaczone do równomiernego wypieku ciasta kruchego, drożdżowego i ciast na zakwasie w metalowych formach i rantach cukierniczych.
Indeks: PAVONI238
Marka: PAVONI ITALIA
400 x 300 mm FORMASIL ECLAIR FF4313 PAVONI mata mikro-perforowana do eklerów
Seria innowacyjnych form z mikroperforacja do wypieku eklerów (ciasta parzonego). Mata zapewnia równomierne rozprowadzanie ciepła, a tym samym równomierny stopień zarumienienia oraz wyjątkowa kruchość i chrupkość wypieków.
Indeks: PAVONI342
Marka: PAVONI ITALIA
400 x 300 mm FORMASIL FF4308 PAVONI mata mikro-perforowana do tartaletek
Seria innowacyjnych form z mikroperforacja do wypieku ciasta kruchego. Mata zapewnia równomierne rozprowadzanie ciepła, a tym samym równomierny stopień zarumienienia oraz wyjątkowa kruchość i chrupkość wypieków.
Indeks: SILIKOMART587
Marka: SILIKOMART
KIT ÉCLAIR 36.369.87.0065 SILIKOMART zestaw do eklerów mata z mikroperforacją + forma silikonowa
Zestaw do tworzenia nowoczesnych eklerów składający się z perforowanej maty oraz formy silikonowej. Mata z mikroperforacją pozwala na wypiekanie idealnych korpusów z ciasta parzonego. Forma silikonowa pozwala na efektowne wykończenie i udekorowanie eklerów.
Indeks: SILIKOMART497
Marka: SILIKOMART
AIRPLUS 31 ECLAIR mata mikro-perforowana do eklerów 25/125 mm 70.531.20.0065 Silikomart