• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

baza do produkcji sorbetów z dużą zawartością owoców bez dodatku substancji emulgujących
  • baza do produkcji sorbetów z dużą zawartością owoców bez dodatku substancji emulgujących

2 kg BASE PURA & RICCA PER FRUTTA 100 12091067A PERNIGOTTI baza do sorbetów ze świeżych lub mrożonych owoców

PERNIGOTTI246

Półprodukt w proszku do produkcji sorbetów z wysoką zawartością owoców. Baza nie zawiera w składzie substancji emulgujących, tłuszczu oraz aromatów. Przeznaczona do stosowania w procesie na zimno oraz na ciepło.

170,00 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

BAZY PURA E RICCA - to seria produktów bez dodatku substancji emulgujących, tłuszczów oraz aromatów (w bazach, w których znajdują się substancje aromatyczne stosowane są wyłącznie aromaty naturalne). 

BAZA PURA & RICCA OWOCE 100 - to półprodukt w postaci białego proszku o neutralnym smaku oraz zapachu - przeznaczony do przygotowywania sorbetów z dużą zawartością owoców - świeżych lub mrożonych (bez dodatku mleka oraz nabiału). Baza nie zawiera w składzie substancji emulgujących, które zostały zastąpione włóknami roślinnymi. Przeznaczona do stosowania w procesie na zimno oraz na ciepło podczas produkcji lodów rzemieślniczych. "Baza do tworzenia doskonałych sorbetów wyłącznie ze świeżych lub mrożonych owoców. Bez dodatku emulgatorów, tłuszczów, mleka i jego pochodnych; produkt przyjazny dla wegan".

Składniki: cukier, suszony syrop glukozowy, fruktoza, białko ziemniaczane, włókna roślinne, substancje zagęszczające: guma tara (E417), pektyna (E440), błonnik bambusowy; może zawierać śladowe ilości soi, mleka, jaj, migdałów, orzechów laskowych, orzechów włoskich, pistacji oraz ich pochodnych; produkt wegański; produkt bezglutenowy.

DOZOWANIE
BAZA PURA & RICCA OWOCE 100 100 g
CUKIER 170 g
ŚWIEŻE OWOCE 400 g
GORĄCA WODA 330 g

CECHY ORGANOLEPTYCZNE
POSTAĆ proszek
BARWA biała
ZAPACH neutralny
SMAK neutralny
CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA
CAŁKOWITA LICZBA max. 5000 cfu / g
PLEŚNIE I DROŻDŻE max. 100 cfu / g
ENTEROBAKTEIRE max. 100 cfu / g
SALMONELLA nieobecne / 25g
PACIORKOWCE max. 20 cfu / g

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 351/1489 kcal/kJ
Tłuszcz 0.0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.0. g
Węglowodany 83.0 g
w tym cukry 65.0 g
Białko 2.6 g
Sól 0.02 g

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (preferowana temperatura przechowywania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem wilgoci, światła słonecznego oraz obcych zapachów. Termin przydatności do spożycia: 24 miesiące od daty produkcji - w oryginalnym, fabrycznie zamkniętym opakowaniu. Produkt należy nabierać przy pomocy czystych i suchych narzędzi; po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie produktu.

Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji. "Doskonałe surowce, niestrudzone zaangażowanie w innowacje i ogromna pasja w dążeniu do perfekcji uczyniły Pernigotti Maestri Gelatieri Italiani jedną z najbardziej cenionych w świecie marek włoskiego cukiernictwa. Z ponad 160-letnią historią i doświadczeniem w branży lodziarskiej, mogą zaoferować tylko to, co najlepsze, a dzięki wykorzystywanej od 1936 roku wiedzy ekspertów od półproduktów niezbędnych do wytwarzania lodów, puszczenie wodzy fantazji nigdy nie było prostsze".

SZABLONY BANERÓW (2).png

Szczegóły produktu
PERNIGOTTI246
587 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
12091067A
NAZWA HANDLOWA
BASE PURA E RICCA PER FRUTTA 100
MASA NETTO
2 kg
OPAKOWANIE
TORBA (PET + ALU + PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
12 kg (6 x 2 kg)
RODZAJ
PÓŁPRODUKT W PROSZKU - BAZA DO SORBETÓW
AROMAT
NEUTRALNY
SMAK
NEUTRALNY
BARWA
BIAŁA
FORMA
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO | DO CELÓW PRODUKCYJNYCH
ZASTOSOWANIE
DO PRODUKCJI SORBETÓW
DOZOWANIE
BAZA 100 g + WODA 330 g + CUKIER 170 g + OWOCE 400 g
APLIKACJE
SORBETY Z DUŻĄ ZAWARTOŚCIĄ OWOCÓW
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM (ORYGINALNYM) OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
18-20°C
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI
SERIA PRODUKTOWA
PURA E RICCA BASES
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: PERNIGOTTI318

Marka: PERNIGOTTI

op. 1.25 kg YOGO MY KONOS 12093395 PERNIGOTTI mieszanka bazowa do lodów o smaku jogurtu greckiego

Zbilansowana mieszanka bazowa do sporządzania aromatycznych i kremowych lodów o smaku jogurtu greckiego. Półprodukt w proszku z wysoką zawartością jogurtu. Przygotowanie w procesie zimnym - wystarczy wymieszać z mlekiem i/lub wodą w odpowiednich proporcjach. 

Cena 96,25 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: PERNIGOTTI317

Marka: PERNIGOTTI

1.65 kg GELAGEL FRUTTI ROSSI 12091209 PERNIGOTTI baza do sorbetów owocowych w postaci pasty - smak czerwone owoce

Zbilansowany i gotowy do użycia produkt w postaci pasty do sporządzania lodów o smaku czerwonych owoców - wiśnia, truskawka, malina, granat. Do produkcji - sorbetów owocowych, lodów na patyku, napojów typu granita, koktajli, polew i deserów lodowych.

Cena 176,55 zł
Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: BABBI235

Marka: BABBI

op. 1.25 kg LATTELATTE CIOCCOLATO 11487 BABBI kompletna baza do lodów mlecznych o smaku czekoladowym

Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania lodów o smaku czekoladowym. Mieszanka pozwala również na produkcję intensywnie czekoladowych, miękkich lodów z automatu. Mieszanka do stosowania w granitorze.

Cena 83,75 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: P%BABBI66(1)

Marka: BABBI

1kg BASE EASY 100 F 14829 BABBI baza do lodów mlecznych do stosowania w procesie na zimno (bez pasteryzacji)

PRODUKT Z TERMINEM 19/05/24 DO SPOŻYCIA Neutralna baza do lodów mlecznych zapewniająca doskonałą stabilność podczas przechowywania w witrynie. Mieszanka bez dodatku aromatów do stosowania w procesie na zimno (bez pasteryzacji).

Cena 70,00 zł Cena podstawowa 100,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE