Integrator do lodów oparty na hydrolizowanych białkach serwatkowych (z mleka) - wpływa korzystnie na stabilność i strukturę lodów. Pomaga uzyskać lody ciepłe dla podniebienia.
Integratory do lodów to grupa dodatków pozwalających na polepszenie struktury lodów - dodawane są do mieszanki (mlecznej lub owocowej) w celu zwiększenia smarowności, nadania kremowej konsystencji oraz zapewnienia doskonałej trwałości lodów. Stabilizatory służą do poprawy wydajności lodów w połączeniu z bazami (zarówno do lodów mlecznych jak i sorbetów owocowych). Lody z dodatkiem integratorów charakteryzują się gładką i jednolitą konsystencją oraz nie ulegają procesowi krystalizacji podczas przechowywania w witrynie.
INTEGRA PANNA - to półprodukt w postaci proszku na bazie białek mleka (składnik aktywny - hydrolizowane białka serwatkowe - wykazują zdolność wiązania wody). Przeznaczony do wzbogacania mieszanek bazowych do lodów. Dodatek do bazy mlecznej znacznie opóźnia proces topnienia lodów oraz wydłuża czas przechowywania w witrynie, lody są również bardziej odporne na zmiany temperatury. Pozwala na uzyskanie lodów ciepłych dla podniebienia o doskonałej strukturze, kremowej konsystencji i doskonałej trwałości podczas przechowywania. Integrator białkowy - przeznaczony do stosowania w procesie na zimno lub na gorąco - jako dodatek do mieszanki bazowej w ilości 20 gramów na litr.
Katalogowy opis produktu:
integrator proteinowy;
jest stosowany, aby uczynić lody bardziej „ciepłymi”;
spowalnia topnienie i zwiększa trwałość w witrynie;
rozpuszczalny na ciepło i na zimno.
Składniki: dekstroza, białka mleka, maltodekstryna, skrobia; może zawierać soję.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.
RECEPTURA - DOZOWANIE (PROCES NA ZIMNO LUB NA GORĄCO)
20 g/l mieszanki bazowej
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna
1565/374 kJ/kcal
Tłuszcz
2.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe
1.3 g
Węglowodany
66.0 g
w tym cukry
55.0 g
Białko
23.0 g
Błonnik
0.0 g
Sól
0.2 g
Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.
Szczegóły produktu
COMPRITAL37
14 Przedmioty
Opis
NUMER KATALOGOWY
P007A
NAZWA HANDLOWA
INTEGRA LATTE
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
8 kg (8 x 1 kg) KARTON
RODZAJ
INTEGRATOR DO LODÓW MLECZNYCH
SMAK
NEUTRALNY
FORMA
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
W PROCESIE NA GORĄCO LUB NA ZIMNO
DOZOWANIE
20 g/l
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
Integrator do lodów oparty na włóknach roślinnych - wpływa korzystnie na stabilność lodów (zapobiega zbyt szybkiemu topnieniu). Może być stosowany do lodów przeznaczonych dla wegetarian i wegan.
Integrator do lodów oparty na utwardzonych tłuszczach roślinnych - wpływa korzystnie na stabilność i strukturę lodów. Pomaga uzyskać lody wysoko spiętrzone w witrynie.
Pasta różana z serii Giubileo Experience - z dodatkiem cukru trzcinowego i gronowego - przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych i wyrobów cukierniczych.
Posypka dekoracyjna w postaci chrupiących kuleczek ryżowych oblanych czekoladą. Idealna do urozmaicania i ozdabiania - wypieków, deserów, lodów, czekolady oraz ...
Seria skoncentrowanych past owocowo-smakowych do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę.
Integrator do lodów oparty na hydrolizowanych białkach serwatkowych (z mleka) - wpływa korzystnie na stabilność i strukturę lodów. Pomaga uzyskać lody ciepłe dla podniebienia.