• Metody Wysyłki

  • Sposoby Płatności

  • Obniżka
oryginalna forma do halloween'owych tabliczek czekolady
  • oryginalna forma do halloween'owych tabliczek czekolady
  • oryginalna forma do halloween'owych tabliczek czekolady

HALLOWEEN FRIENDS PC5060 PAVONI forma z tritanu do tabliczek czekolady - straszące dynie

PAVONI389

Idealna do tworzenia dekorowanych tabliczek czekolady >>>

113,00 zł
101,70 zł Zniżka 10%
Brutto
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką : 113,00 zł
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

Seria okazjonalnych, pomysłowych i innowacyjnych interpretacji, które powstały na bazie podstawowego kształtu tabliczki czekolady. Wyjątkowo kreatywne kształty powstały w wyniku międzynarodowej współpracy profesjonalistów, którzy opracowali serie innowacyjnych form do tworzenia tabliczek czekolady o klasycznej gramaturze (100 g). Formy pozwalają na jednorazowe przygotowanie trzech tabliczek czekolady (schemat poniżej). 

Formy charakteryzuje wysoka jakość wykonania i odwzorowania kształtów. Wykonane zostały z tritanu, jest to nowoczesne tworzywo charakteryzujące się wysoką odpornością i elastycznością. Formy wykazują wysoką odporność na uderzenia, zarysowania i wgniecenia oraz zapewniają całkowitą niezawodność.

Są bezpieczne w kontakcie z żywnością oraz odporne na chłodzenie, mrożenie i szokowe zamrażanie. Ponadto wyroby czekoladowe są łatwe do wyjęcia z formy oraz mają idealnie błyszczącą powierzchnię. Do produkcji pralin należy wybierać czekoladę o wyższej płynności (o oznaczeniu płynności - trzy lub cztery krople). Przed wlaniem czekolady formę należy lekko podgrzać, zapobiega to zbyt dużej różnicy temperatur i tym samym zmętnieniu czekolady. Formy należy wypełniać jedynie odpowiednio zatemperowaną czekoladą.

Warunki użytkowania form do tabliczek czekolady wykonanych z tritanu:

  • formy wykazują odporność na działanie kwasów mineralnych, tłuszczu, olejów oraz alkoholu

  • charakteryzują się stabilnością w utrzymaniu kształtów i wymiarów pod wpływem działania wysokich i niskich temperatur

  • formy są odpowiednio twarde i elastyczne

  • wykazują odporność na działanie temperatur w zakresie od (-) 40°C do (+) 120°C

  • zaleca się ręczne czyszczenie form lub mycie w zmywarce przy użyciu delikatnych środków czyszczących

  • do czyszczenia nie należy używać ostrych gąbek, które mogą zarysować powierzchnię formy

  • form nie należy stosować w kuchence mikrofalowej 

  • chronić przed bezpośrednim kontaktem ze źródłem ciepła i otwartym ogniem (np. kuchenki gazowej)

SCHEMAT FORMY DO TABLICZEK CZEKOLADY:

  • WYBÓR ODPOWIEDNIEJ PŁYNNOŚCI CZEKOLADY:

Płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych; bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus; ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady; czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą. Do tabliczek czekoladowych doskonale nadają się czekolady o płynności oznaczonej jako jak 3/5 kropli.

  • PROCES TEMPEROWANIA CZEKOLADY:

Odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia: satynowy połysk czekolady, doskonałą łamliwość, kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).

  • PRODUKCJA PRALIN Z NADZIENIEM:

Podczas produkcji pralin (lub tabliczek czekolady) z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne. Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu. Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów). Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1,5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.

Szczegóły produktu
PAVONI389
5 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
PC5060
NAZWA HANDLOWA
HALLOWEEN FRIENDS BY FABRIZIO FIORANI
ILOŚĆ TABLICZEK
3
OBJĘTOŚĆ PORCJI
100 g
OBJĘTOŚĆ FORMY
3 x 100 g
WYMIARY FORMY
275 mm x 175 mm
WYMIARY PORCJI
154 mm x 77 mm x h 15 mm
RODZAJ
FORMA DO TABLICZEK CZEKOLADY
KSZTAŁT
PROSTOKĄTNY
KOLOR
TRANSPARENTNY | MATOWY
WZÓR
DYNIE | HALLOWEEN
MATERIAŁ
TRITAN™
SERIA PRODUKTOWA
HALLOWEEN CHOCO BAR MOULDS
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: CALLEBAUT67

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg ORANGE CALLETS™ ORANGE-E4-U70 CALLEBAUT połączenie białej czekolady z aromatem pomarańczowym

Wyjątkowe połączenie białej czekolady z aromatem pomarańczowym o nietuzinkowej i wyrazistej barwie - idealna do barwienia i aromatyzowania. Uniwersalna płynność sprawia, ze czekolada sprawdzi się w różnorodnych zastosowaniach.

Cena 304,50 zł

121,80 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT100

Marka: CALLEBAUT

1 kg ORANGE CALLETS™ ORANGE-E4-U70 CALLEBAUT połączenie białej czekolady z aromatem pomarańczowym

Wyjątkowe połączenie białej czekolady z aromatem pomarańczowym o nietuzinkowej i wyrazistej barwie - idealna do barwienia i aromatyzowania. Uniwersalna płynność sprawia, ze czekolada sprawdzi się w różnorodnych zastosowaniach.

Cena 127,00 zł

127,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: SILIKOMART226

Marka: SILIKOMART

BLOOM 120 Silikomart - 36.254.87.0065 - forma silikonowa dynia - śr. 68 x wys. 52 mm / poj. 120 ml x 6 porcji

Halloween'owa forma silikonowa do deserów w kształcie Dyni! Nowoczesna forma silikonowa do trójwymiarowych monoporcji, wypieków i deserów mrożonych. Oryginalny wzór i dopracowany kształt! Uniwersalne zastosowanie i łatwość użycia gwarantują zawsze doskonały efekt, niezależnie od tego jaką formę deseru przygotujesz. Bloom od Silikomart to trójwymiarowa...

Cena 113,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: PAVONI354

Marka: PAVONI ITALIA

200 g GREEN APPLE LB01SB COCOLART PAVONI jasnozielony barwnik na bazie masła kakaowego

Z "chocolart" poczujesz się jak prawdziwy artysta - twórz efektowne praliny, tabliczki, dekoracje czekoladowe, a nawet czekoladowe obrazy. Nowa odsłona barwników na bazie masła kakaowego bez dodatku dwutlenku tytanu - E171.

Cena 205,00 zł

102,50 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PAVONI355

Marka: PAVONI ITALIA

200 g GREEN LB02SB COCOLART PAVONI zielony barwnik na bazie masła kakaowego

Z "chocolart" poczujesz się jak prawdziwy artysta - twórz efektowne praliny, tabliczki, dekoracje czekoladowe, a nawet czekoladowe obrazy. Nowa odsłona barwników na bazie masła kakaowego bez dodatku dwutlenku tytanu - E171.

Cena 205,00 zł

102,50 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PAVONI350

Marka: PAVONI ITALIA

200 g RED LB10SB COCOLART PAVONI czerwony barwnik na bazie masła kakaowego

Z "chocolart" poczujesz się jak prawdziwy artysta - twórz efektowne praliny, tabliczki, dekoracje czekoladowe, a nawet czekoladowe obrazy. Nowa odsłona barwników na bazie masła kakaowego bez dodatku dwutlenku tytanu - E171.

Cena 205,00 zł

102,50 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PAVONI356

Marka: PAVONI ITALIA

200 g ORANGE LB06SB COCOLART PAVONI pomarańczowy barwnik na bazie masła kakaowego

Z "chocolart" poczujesz się jak prawdziwy artysta - twórz efektowne praliny, tabliczki, dekoracje czekoladowe, a nawet czekoladowe obrazy. Nowa odsłona barwników na bazie masła kakaowego bez dodatku dwutlenku tytanu - E171.

Cena 205,00 zł

102,50 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PAVONI357

Marka: PAVONI ITALIA

200 g BLACK LB07SB COCOLART PAVONI czarny barwnik na bazie masła kakaowego

Z "chocolart" poczujesz się jak prawdziwy artysta - twórz efektowne praliny, tabliczki, dekoracje czekoladowe, a nawet czekoladowe obrazy. Nowa odsłona barwników na bazie masła kakaowego bez dodatku dwutlenku tytanu - E171.

Cena 205,00 zł

102,50 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: DECORELIEF67

Marka: Deco Relief

op. 50 g BLANC IMMACULE CH635 DECO RELIEF rozpuszczalny w tłuszczu barwnik spożywczy w proszku - biały

Gama rozpuszczalnych w tłuszczu barwników spożywczych charakteryzujących się wysoką koncentracją czystej substancji barwiącej. Intensywne barwniki w formie proszku o niskim dozowaniu łatwo rozpuszcza się w gęstych masach. Przeznaczone przede wszystkim do barwienia czekolady i mas cukierniczych o wysokiej zawartości tłuszczu.

Cena 59,00 zł

118,00 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE