• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

1520CW FORMA DYNIA CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do pralin w kształcie dyni
  • 1520CW FORMA DYNIA CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do pralin w kształcie dyni
  • 520CW FORMA DYNIA CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do pralin w kształcie dyni
  • 1520CW FORMA DYNIA CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do pralin w kształcie dyni

1520CW FORMA DYNIA CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do pralin w kształcie dyni

CHOCOWORLD120

Forma na 24 praliny w kształcie dyni.

117,50 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

Formy do pracy z czekoladą wykonane z poliwęglanu charakteryzują się wyjątkową trwałością i wytrzymałością. Są odporne na uszkodzenia mechaniczne oraz działanie zarówno wysokich jak i niskich temperatur. Materiał, z którego wykonane są formy zapewnia idealnie błyszczącą powierzchnię wyrobów czekoladowych oraz zmniejsza ryzyko wystąpienia matowych plam. Zapewnia również równomierne rozprowadzanie ciepła, co ma ogromne znaczenie podczas pracy z czekoladą. Dodatkową zaletą form wykonanych z poliwęglanu jest ich transparentna barwa, która pozwala na kontrolę podczas formowania kształtów. Ponadto materiał pod wpływem zmian temperatury kurczy się wolniej niż czekolada, co znacznie ułatwia proces wyjmowania kształtów z formy. Przed wlaniem czekolady, formę należy lekko podgrzać, co zapobiega zbyt dużej różnicy temperatur i tym samym zmętnieniu czekolady. Formy należy napełniać jedynie odpowiednio zatemperowaną czekoladą.

SCHEMAT FORMY DO PRALIN:

  • Kształt: dynia (idealna na Halloween)
  • Wymiary formy: 275 mm x 135 mm x 24 mm (długość) x (szerokość) x (wysokość)
  • Wymiary porcji: 35 mm x 29 mm x 16 mm (długość) x (szerokość) x (wysokość)
  • Objętość porcji: 12 g (waga gotowej czekoladki)
  • Ilość porcji: 24 (czekoladki)
  • Materiał: poliwęglan (polycarbonate)
  • Kolor: matowy, transparentny
  • Kod produktu: 1520CW

  • WYBÓR ODPOWIEDNIEJ PŁYNNOŚCI CZEKOLADY:

Płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych; bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus; ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady; czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą.

  • PROCES TEMPEROWANIA CZEKOLADY:

Odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia: satynowy połysk czekolady, doskonałą łamliwość, kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).

  • PRODUKCJA PRALIN Z NADZIENIEM:

Podczas produkcji pralin z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne. Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu. Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów). Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1,5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.

PROFIL CHOCOLATE WORLD NA INSTAGRAM

OBEJRZYJ FILMY INSTRUKTAŻOWE CHOCOLATE WORLD

NAJNOWSZY KATALOG FORM CHOCOLATE WORLD

Szczegóły produktu
CHOCOWORLD120
4 Przedmioty
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: CHOCOWORLD192

Marka: CHOCOLATE WORLD

CF0247 PRALINE - MAURIZIO FRAU CHOCOLATE WORLD - forma z poliwęglanu do pralin - geometryczny prostokąt

Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:

Cena 105,00 zł
Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: HANSBRUNNER113

Marka: HANS BRUNNER

HB-9174-S QUADRATPRALINE KOANI HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu do pralin - kwadrat w strukturalny wzór

Kolekcja form do tworzenia klasycznych, nadziewanych lub dekorowanych pralin. Dopracowane wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:

Cena 106,00 zł
Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE