op. 200 g Pomarańczowy barwnik do czekolady na bazie tłuszczu kakaowego - LB06SB Orange Pavoni Italia
Pomarańczowy barwnik spożywczy na bazie tłuszczu kakaowego. Przeznaczony do pracy z czekoladą. Do barwienia wyrobów czekoladowych oraz do nanoszenia na powierzchnię form do czekolady. Barwnik do użytku profesjonalnego. Nie zawiera dwutlenku tytanu.
Opis produktu
Twórz prawdziwe czekoladowe dzieła sztuki:
Z serią barwników Chocolart stworzonych we współpracy z Emmanuele Forcone. To seria barwników przygotowanych na bazie tłuszczu kakaowego. Przeznaczonych do pracy z czekoladą. Do barwienia masy czekoladowej, dekorowania powierzchni czekolady oraz nanoszenia na powierzchnię form do odlewania wyrobów czekoladowych. Doskonale sprawdzają się do tworzenia kolorowych wzorów bezpośrednio na formach wykonanych z poliwęglanu lub tritanu. Barwniki do użytku profesjonalnego. Podstawowe przeznaczenie barwników to dekorowanie powierzchni wyrobów czekoladowych.
Zastosowanie i sposób użycia barwników:
Barwniki charakteryzują się twardą konsystencją, przed użyciem wymagają podgrzania do temperatury około 30°C w celu ich upłynnienia. Barwniki należy stosować w temperaturze 28°C. Barwników na bazie tłuszczu kakaowego nie należy podgrzewać to temperatury powyżej 45°C.
Z barwnikami na bazie tłuszczu kakaowego pracuje się w podobny sposób jak z czekoladą. Upłynnione barwniki dodajemy bezpośrednio do zatemperowanej czekolady lub tłuszczu (masła) kakaowego. Można nanosić je na powierzchnię folii gitarowej w celu tworzenia dekoracji czekoladowych. Barwniki można nanosić również na powierzchnię form do czekolady wykonanych z poliwęglanu lub tritanu. Pozwala to na tworzenie efektownych, kolorowych pralin i czekoladek. Barwniki na formę można nakładać za pomocą pistoletu lub ręcznie, na przykład przy użyciu pędzelka.
Kolor barwnika będzie najlepiej odwzorowany po zmieszaniu z białą czekoladą. Barwniki doskonale sprawdzą się do dekoracji powierzchni czekolady mlecznej oraz deserowej (dekorowane praliny, kolorowe dekoracje czekoladowe). Barwniki nie zawierają dwutlenku tytanu. Barwniki można upłynniać w kąpieli wodnej bezpośrednio w opakowaniu.
Wykaz składników i alergenów:
Składniki: tłuszcz kakaowy, barwnik: żółcień pomarańczowa FCF (E110). Alergeny: produkt może zawierać śladowe ilości mleka i orzechów.
Szczegóły i charakterystyka produktu:
| Nazwa handlowa | Orange / Arancione | 
| Numer katalogowy | LB06SB | 
| Opakowanie | plastikowa butelka z dozownikiem | 
| Masa netto | 200 g | 
| Kolor | pomarańczowy | 
| Rodzaj | barwnik na bazie tłuszczu kakaowego | 
| Seria produktowa | Chocolart | 
| Forma | produkt gotowy do użycia | 
| Konsystencja | zależna od temperatury | 
| Przeznaczenie | do użytku profesjonalnego | 
| Zastosowanie | do barwienia czekolady | 
| Maksymalne dozowanie | 1.0 g / kg produktu końcowego | 
| Producent | Pavoni Italia | 
| Dystrybutor | Sempre Group | 
| Projektant | Emmanuele Forcone | 
| Kraj produkcji | wyprodukowano we Włoszech | 
| Zawartość aluminium | 1.36 % | 
| Temperatura użycia | 28-30°C | 
Przybliżona wartość odżywcza barwników na bazie tłuszczu kakaowego:
| Wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
| Wartość energetyczna | 3330 kJ / 765 kcal | 
| Tłuszcz | 90.0 g | 
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 54.0 g | 
| Węglowodany | 0.0 g | 
| w tym cukry | 0.0 g | 
| Białko | 0.0 g | 
| Sól | 0.0 g | 
Warunki przechowywania barwników do czekolady:
Barwniki na bazie tłuszczu kakaowego należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego oraz wilgoci. Optymalna i zalecana temperatura przechowywania, to 20-25°C. Barwniki w odpowiednich warunkach przechowywania mają stałą konsystencję, przed użyciem należy je upłynnić. Barwniki można upłynniać w kąpieli wodnej bezpośrednio w opakowaniu.
Ostrzeżenia i informacje dodatkowe:
Barwniki, które mogą mieć negatywny wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci: tartrazyna (E102), żółcień chinolinowa (E104), żółcień pomarańczowa FCF (E110), azorubina (E122), czerwień koszenilowa (E124), czerwień allura (E129). Uwaga: rzeczywiste kolory barwników mogą nieznacznie różnić się od wizualizacji ujętej na zdjęciach.
Profesjonalny barwnik spożywczy na bazie tłuszczu kakaowego do dekoracji wyrobów cukierniczych z czekolady. Do użytku zewnętrznego.
Produkt nie zawiera dwutlenku tytanu (BEZ E171).
Barwnik spożywczy, nie przeznaczony do bezpośredniego spożycia.
Szczegóły produktu
 
                   
                   
                   
                   
                   
               
               
               
               
               
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													