- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka Za darmo!
- Razem 0,00 zł
- NOWOŚCI
- PROMOCJE
- CZEKOLADA
- KAWIARNIA I BAR
- DLA LODZIARNI
- PASTY DO LODÓW
- BAZY DO LODÓW
- BAZY DO PRODUKCJI LODÓW WŁOSKICH
- BAZY DO PRODUKCJI ŚWIDERKÓW
- MIESZANKI DO LODÓW
- DODATKI FUNKCJONALNE DO LODÓW
- PRODUKTY DO LODÓW BEZ DODATKU CUKRU
- PRODUKTY DO LODÓW WEGAŃSKICH
- TOPPINGI
- POLEWY ZASTYGAJĄCE
- POSYPKI DO LODÓW
- SZPATUŁY I GAŁKOWNICE
- KUWETY I BAŃKI DO LODÓW
- SMAKÓWKI DO LODÓW
- FORMY DO LODÓW
- DO CUKIERNICTWA
- DO PIECZENIA
- DODATKI SPOŻYWCZE
- DEKORACJE CUKIERNICZE
- OPAKOWANIA JEDNORAZOWE
- SPRZĘT I AKCESORIA
- PRODUKTY OKAZJONALNE
- SZKOLENIA CUKIERNICZE
Forma do pralin o klasycznym kwadratowym kształcie francuskiego producenta Cacao Barry, wykonana z tritanu.
Tritan to nowoczesne tworzywo charakteryzujące się wysoką odpornością i elastycznością. Formy wykazują wysoką odporność na uderzenia, zarysowania i wgniecenia.
Formy wykonane z tritanu zapewniają całkowitą niezawodność. Są bezpieczne w kontakcie z żywnością oraz odporne na chłodzenie, mrożenie i szokowe zamrażanie.
Ponadto wyroby czekoladowe są łatwe do wyjęcia z formy oraz mają idealnie błyszczącą powierzchnię.
Do produkcji pralin należy wybierać czekoladę o wyższej płynności* (o oznaczeniu płynności - trzy lub cztery krople).
Przed wlaniem czekolady formę należy lekko podgrzać, zapobiega to zbyt dużej różnicy temperatur i tym samym zmętnieniu czekolady.
Formy należy wypełniać jedynie odpowiednio zatemperowaną czekoladą*.
Nazwa: BONBON SQUARE
Kształt: kwadrat
Materiał: Tritan™
Wymiary formy: dł. 275 x szer. 175 mm
Wymiary praliny: przekątna 28 mm
Waga praliny: 10 g
Ilość porcji: 35
Kod produktu: MLD-090556-M00
WYBÓR ODPOWIEDNIEJ PŁYNNOŚCI CZEKOLADY:
*płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych;
bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus;
ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady;
czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą.
PROCES TEMPEROWANIA CZEKOLADY:
*odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia:
- satynowy połysk czekolady,
- doskonałą łamliwość,
- kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).
PRODUKCJA PRALIN Z NADZIENIEM:
Podczas produkcji pralin z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne.
Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu.
Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów).
Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1,5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.
Indeks: THERMOHAUSER211
Marka: THERMOHAUSER
Skrobka / Szpatuła 245 x 120 mm ze stali nierdzewnej z uchwytem z tworzywa 68695 Thermohauser
Indeks: CACAOBARRY18
Marka: CACAO BARRY
5kg FNF-CARACR-E4-656 Cara Crakine Chrupiące nadzienie KARMELOWE Cacao Barry
Nadzienie karmelowe z herbatnikami.
Indeks: CACAOBARRY12
Marka: CACAO BARRY
5kg Czekolada 41% MLECZNA Purete ALUNGA CHM-Q41ALUN-E4-U72 Cacao Barry
Indeks: CACAOBARRY04
Marka: CACAO BARRY
5kg Czekolada 70% Purete OCOA CIEMNA CHD-N70-OCOA-E4-U72 Cacao Barry
Indeks: CACAOBARRY17
Marka: CACAO BARRY
5kg FNF-CAFCRO-656 Coffee Crakine Nadzienie MOKKA Cacao Barry
Indeks: THERMOHAUSER120
Marka: THERMOHAUSER
Skrobka trapezowa 145 x 190 mm ze stali nierdzewnej z uchwytem z tworzywa 68635 Thermohauser
Indeks: SWEETDECOR232
Marka: SWEET DECOR
6 szt. PĘDZELKI NATURALNE 5050487 SWEET DECOR zestaw pędzelków do dekoracji z naturalnego włosia
Indeks: BARIMA568
Marka: BARBARA LUIJCKX
op. 2.0 kg PRAŻYNKI CRISPY FLAKES ROYAL 332451 BARIMA ARTISANAL pokruszone ciasteczka crepes dentelle
Prażynka, czyli drobne kawałki ciasteczek „crepes dentelle” - zaprojektowane dla uzyskania chrupiącej tekstury w wyrobach cukierniczych. Przeznaczone do łączenia z czekoladą, pastami orzechowymi i nadzieniami.
Indeks: HANSBRUNNER132
Marka: HANS BRUNNER
HB-7028-S PRALINE POD HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu do pralin - kwadrat z wzorem ziarno kakaowca
Kolekcja form do tworzenia klasycznych, nadziewanych lub dekorowanych pralin. Dopracowane wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:
Indeks: SILIKOMART257
Marka: SILIKOMART
Forma silikonowa KORONA 11x9 ml SCG 49 CHOCO CROWN 22.149.77.0065 Silikomart
Brązowa forma silikonowa w kształcie 11 koron po 9 ml.
Indeks: CHOCOWORLD104
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do Pralin OŁÓWEK/KREDKI Chocolate Pencil 1622CW Chocolate World
Indeks: SILIKOMART182
Marka: SILIKOMART
KLOCKI Forma silikonowa do czekolady SF213 CHOCO BLOCK 26.213.77.0065 Silikomart
Forma silikonowa do czekolady Klocki Silikomart
Indeks: CHOCOWORLD33
Marka: CHOCOLATE WORLD
Magnetyczna forma do pralin Kropla 1000L08 Chocolate World
Magnetyczna forma poliwęglanowa do pralin kropla
Indeks: CHOCOWORLD18
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do pralin Owoce Morza 2332CW Chocolate World
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie owoców morza
Indeks: CHOCOWORLD153
Marka: CHOCOLATE WORLD
CW2327 GOUDKLOMP CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do czekoladek w kształcie sztabki złota
Profesjonalna forma z poliwęglanu do pralin i czekoladek nadziewanych w kształcie sztabki złota. Idealna do tworzenia zaskakujących wyrobów.
Indeks: CHOCOWORLD142
Marka: CHOCOLATE WORLD
CW1495 HALF SPHERE CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do pralin w kształcie półkuli śr. 20 mm
Profesjonalna forma z poliwęglanu do pralin o klasycznym kształcie półkuli. Idealna do pralin nadziewanych i dekorowanych oraz okrągłych trufli.
Indeks: CHOCOWORLD186
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do jajka 7 cm CW12108 EI MET RONDJES CHOCOLATE WORLD - połówka jajka z wzorem okręgów
Sezonowa kolekcja form do tworzenia wielkanocnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:
Indeks: CHOCOWORLD151
Marka: CHOCOLATE WORLD
CW2469 ÉCLAIR SNACK BAR CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do batonów w kształcie eklerów
Klasyczny kształt + nowoczesne wnętrze = zaskakujące batony czekoladowe Profesjonalna forma z poliwęglanu do nadziewanych batonów czekoladowych o klasycznym kształcie.
Indeks: CHOCOWORLD22
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do pralin Diamenty śr. 31mm 1024CW Chocolate World
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie Diamentów
Indeks: CHOCOWORLD148
Marka: CHOCOLATE WORLD
CW1959 CZEKOLADKA Z SERCEM CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do walentynkowych czekoladek
Walentynki nie mogą obejść się bez wyjątkowych czekoladek. Forma do kostek czekolady z sercem pozwala na przygotowanie wyjątkowo eleganckiego i słodkiego upominku.
Indeks: CHOCOWORLD26
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do pralin Zaokrąglony Stożek 1433CW Chocolate World
Forma do pralin Zaokrąglony Stożek 1433CW Chocolate World
Indeks: CHOCOWORLD183
Marka: CHOCOLATE WORLD
CW12100 THE CRYSTAL - DUTCH PASTRY TEAM CHOCOLATE WORLD - forma z poliwęglanu do pralin - w kształcie kryształów
Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:
Indeks: SILIKOMART263
Marka: SILIKOMART
Forma silikonowa STOŻKI 15x8ml SCG 47 CHOCO FLAME 22.147.77.0065 Silikomart
Brązowa forma silikonowa w kształcie stożków ze złobieniami.
Indeks: HANSBRUNNER112
Marka: HANS BRUNNER
HB-9169-PC BRILLANT RIEGEL HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu do batonów czekoladowych - struktura diamentu
Kolekcja form do tworzenia klasycznych, nowoczesnych, dekorowanych lub nadziewanych batonów czekoladowych. Dopracowane wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:
Indeks: CHOCOWORLD24
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do pralin Grand Marnier 1166CW Chocolate World
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie Grand Marnier