
84,70 zł / 1 kg
Prażynka, czyli drobne kawałki ciasteczek „crepes dentelle” - zaprojektowane dla uzyskania chrupiącej tekstury w wyrobach cukierniczych. Przeznaczone do łączenia z czekoladą, pastami orzechowymi i nadzieniami.
CRISPY FLAKES ROYAL - PRAŻYNKI Z POKRUSZONYCH CIASTECZEK CREPES DENTELLE
Crêpes Dentelle to kruche i delikatne francuskie ciasteczka o subtelnym smaku masła i karmelu oraz charakterystycznej złotej barwie.
Prażynki w postaci pokruszonych ciasteczek zostały zaprojektowane dla uzyskania chrupiącej tekstury w wyrobach cukierniczych. Wytwarzane są według oryginalnej francuskiej receptury. Prażynki doskonale łączą się z czekoladą, pastami orzechowymi i nadzieniami pralinowymi. Mają atrakcyjną złotą barwa oraz delikatny smak karmelu i wanilii. Zachowują chrupkość w połączeniu ze składnikami niezawierającymi wody. Mogą być stosowane jako chrupiąca dekoracja oraz tekstura do nadzień. Chrupiące nadzienia idealnie sprawdzają się do wypełniania pralin, trufli i przekładania tortów. Prażynki to niezbędny element chrupiących warstw układanych w tortach i deserach musowych.
Składniki: mąka pszenna, cukier, nieuwodorniony tłuszcz roślinny (palmowy), syrop glukozowy (pszeniczny), serwatka w proszku, masło klarowane (tłuszcz mleczny), sól, emulgator: lecytyna rzepakowa (E322), aromat waniliowy, ekstrakt słodu jęczmiennego, barwnik: ekstrakt z papryki.
Zastosowanie:
- chrupiąca posypka dekoracyjna,
- tekstura do nadzień i kremów,
- do łączenia z czekoladą, pastami orzechowymi i pralinowymi,
- nie łączyć z produktami zawierającymi wodę.
Warunki przechowywania: prażynki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed działaniem wilgoci (produkt higroskopijny); chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego; po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie w którym przechowujemy produkt; do nabierania i dozowania prażynek należy używać wyłącznie suchych przyborów; optymalna temperatura przechowywania to 10-20°C; wilgotność względna otoczenia <70%.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1925/456 kJ/kcal |
Tłuszcz | 12.4 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 5.7 g |
Węglowodany | 79.7 g |
w tym cukry | 29.8 g |
Białko | 6.6 g |
Sól | 0.4 g |
MOŻLIWOŚCI ZASTOSOWANIA CHRUPIĄCYCH PRAŻYNEK:
Indeks: CALLEBAUT07
Marka: CALLEBAUT
Indeks: CALLEBAUT43
Marka: CALLEBAUT
Indeks: CALLEBAUT122
Marka: CALLEBAUT
Prażynka, czyli drobne kawałki ciasteczek „crepes dentelle” - zaprojektowane dla uzyskania chrupiącej tekstury w wyrobach cukierniczych. Przeznaczone do łączenia z czekoladą, pastami orzechowymi i nadzieniami.
Indeks: CALLEBAUT123
Marka: CALLEBAUT
Gładki krem z prażonych orzechów laskowych. Orzechowa pasta cukiernicza bez dodatków. Krem orzechowy do lodów i wyrobów cukierniczych.
Indeks: CALLEBAUT121
Marka: CALLEBAUT
Indeks: DOROSIOWE22
Marka: DOROSIOWE RANTY
STALOWY RANT DO ŻELKI OWOCOWEJ - regulowany rant w zestawie ze spinkami >>> ze specjalnym przeznaczeniem do tworzenia wkładów owocowych do tortu.
Indeks: DOROSIOWE21
Marka: DOROSIOWE RANTY
STALOWY RANT DO ŻELKI OWOCOWEJ - regulowany rant w zestawie ze spinkami >>> ze specjalnym przeznaczeniem do tworzenia wkładów owocowych do tortu.
Indeks: FOODCOLOURS308
Marka: FOOD COLOURS
Seria barwników spożywczych na bazie oleju roślinnego do barwienia białej czekolady i mas cukierniczych o wysokiej zawartości tłuszczu.
Indeks: SILIKOMART445
Marka: SILIKOMART
Klasyczna forma silikonowa do tortów musowych i deserów lodowych. Okrągła forma o wymiarach śr. 160 mm x wys. 50 mm i pojemności 1000 ml. Forma cukiernicza o wszechstronnym zastosowaniu. Idealna do nowoczesnych ciast i mrożonych deserów.
Indeks: PAVONI73
Marka: PAVONI ITALIA
Forma silikonowa do nowoczesnych deserów i tortów musowych. Dopracowany kształt i trójwymiarowy efekt. Doskonała do tworzenia zaskakujących kreacji cukierniczych. Stworzona we współpracy z Emmanuele Foronce.
Indeks: BARRYCALLEBAUT74(1)
Marka: CALLEBAUT
Najlepsza ciemna belgijska czekolada o intensywnym smaku z dominującymi nutami prażonego kakao, lekką goryczką oraz świeżymi owocowymi nutami. Niska płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Prażynka, czyli drobne kawałki ciasteczek „crepes dentelle” - zaprojektowane dla uzyskania chrupiącej tekstury w wyrobach cukierniczych. Przeznaczone do łączenia z czekoladą, pastami orzechowymi i nadzieniami.