• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

inulina z korzenia cykorii dodatek funkcjonalny do lodów i wyrobów cukierniczych
  • inulina z korzenia cykorii dodatek funkcjonalny do lodów i wyrobów cukierniczych

1 kg INULINE INSTANT LOUIS FRANCOIS rozpuszczalny błonnik roślinny pozyskiwany z korzenia cykorii

LOUISFRANCOIS32

Inulina z korzenia cykorii - dodatek spożywczy pozwalający na produkcję lodów i wyrobów cukierniczych o obniżonej wartości energetycznej - stosowana jako zamiennik tłuszczu i sacharozy.

128,94 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

Inulina instant - rozpuszczalne włókna roślinne o neutralnym smaku i zapachu, otrzymywane z korzenia cykorii. 

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów; produkt wykazuje silne właściwości higroskopijne (ma dużą zdolność do pochłaniania wilgoci - dlatego tak ważne jest przechowywanie produktu w szczelnie zamkniętym opakowaniu).

Składniki: inulina z korzenia cykorii (minimum 95-97 g/ 100 g suchej masy).

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA 840/208 kJ/kcal
TŁUSZCZ 0.0 g
W TYM NASYCONE KWASY TŁUSZCZOWE 0.0 g
WĘGLOWODANY 96.0 g
W TYM CUKRY 8.0 g
BŁONNIK 88.0 g
BIAŁKO 0.0 g
SÓL 0.2 g

Zastosowanie:

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Inulina stosowana jest jako dodatek spożywczy:

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

  • w celu regulowania zawartości wody w produkcie

  • w celu regulowania konsystencji produktu

  • w celu uzyskania odpowiedniego punktu zamrażania

  • do kształtowania lepkości produktu

  • o właściwościach emulgujących

  • o właściwościach żelujących

  • o właściwościach pochłaniających wilgoć

  • o właściwościach zagęszczających

  • w celu poprawy smarowności produktów

  • do stabilizowania produktów o konsystencji piany

  • do stabilizowania produktów o konsystencji emulsji

  • w celu obniżenia wartości energetycznej produktów (częściowo zastępując sacharozę)

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Inulina jako zamiennik tłuszczu (w wyrobach) - przyczynia się do wydłużenia okresu przydatności do spożycia; pozwala na obniżenie wartości energetycznej produktów; wpływa na poprawę konsystencji; stosowana do wyrobu lodów o obniżonej zawartości tłuszczu.

GŁÓWNE WŁAŚCIWOŚCI:

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

  • żelujące, emulgujące, zagęszczające

  • wpływ na teksturę produktów

  • zdolność pochłaniania wody (regulowanie zawartości wody w produkcie)

  • poprawa konsystencji, kształtowanie lepkości, poprawa smarowności

  • uzyskanie odpowiedniego punku zamrażania

  • poprawa smaku i zapachu

  • stabilizowanie pian i emulsji

Szczegóły produktu
LOUISFRANCOIS32
7 Przedmioty

Opis

NAZWA HANDLOWA
INULINE INSTANT
MASA NETTO
1.0 kg
OPAKOWANIE
POJEMNIK Z TWORZYWA Z NAKRĘTKĄ
RODZAJ
INULINA Z KORZENIA CYKORII
RODZAJ
ROZPUSZCZALNE WŁÓKNA ROŚLINNE
AROMAT
NEUTRALNY
SMAK
NEUTRALNY
BARWA
BIAŁA | LEKKO ŻÓŁTA
FORMA
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
DODATEK DO ŻYWNOŚCI
DOZOWANIE
2-5 %
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
4 LATA W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM FABRYCZNYM OPAKOWANIU
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: SOSA447

Marka: Sosa Ingredients

1 kg LECITINA DE SOJA ( E322 ) LIQUIDA 39422 SOSA INGREDIENTS lecytyna sojowa w płynie dodatek emulgujący

Uniwersalny w zastosowaniu dodatek spożywczy pozwalający na uzyskiwanie puszystej konsystencji różnego rodzaju wyrobów (musów, kremów, sosów, emulsji, pianek itp.). Płynna konsystencja dodatkowo ułatwia proces łączenia z innymi płynnymi składnikami i produktami.

Cena 209,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: SOSA453

Marka: Sosa Ingredients

500 g PECTINA 325 NH 95 38892 SOSA INGREDIENTS pektyna o niskiej zawartości metoksyloamidu

Pektyna o niskiej zawartości metoksyloamidu wykazująca właściwości zagęszczające i żelujące w obecności wapnia. Przeznaczona przede wszystkim do stosowania w przetworach owocowych (zawierających wapń) oraz mlecznych. Dozowanie zależne jest od oczekiwanego efektu technologicznego.

Cena 258,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE
20 innych produktów w tej samej kategorii: