Indeks: MASTERMARTINI159
Marka: Master Martini
3kg MIRALL NEUTRAL neutralna glazura dekoracyjna AF20EB Master Martini
32,00 zł / 1 kg
150g AGAR AGAR (E406) roślinna substancja żelująca K-130 Food Colours:
Opis: niskokaloryczna substancja żelująca pochodzenia roślinnego.
Produkt w postaci proszku. Stosowany jako zamiennik żelatyny.
Nie posiada smaku ani zapachu. Otrzymywany z glonów morskich.
Produkt odpowiedni dla wegan.
Opakowanie: 150 g
Siła żelowania Agaru to minimum 850 g/cm3. Punkt żelujący około 37ºC
Temperatura rozpuszczania: 85-95°C
Temperatura żelowania: 32-35°C
Sposób użycia: wymieszać z płynem, podgrzać do 90°C, ostudzić, a następnie połączyć z produktem.
Temperatura żelowania 60°C. Produkt można upłynniać wielokrotnie.
W środowisku kwaśnym wykazuje mniejszą siłę żelowania.
Dozowanie: 4-8 g/l
Kod produktu: K-130
Oznaczenie: E406
Indeks: MASTERMARTINI159
Marka: Master Martini
Indeks: SEMPRE295(1)
Marka: SEMPRE
Maczka chleba świętojańskiego - guma karobowa - jest naturalnym roślinnym hydrokoloidem otrzymywanym z mielonego bielma nasion drzewa świętojańskiego.
Indeks: FOODCOLOURS05/1
Marka: FOOD COLOURS