

Maczka chleba świętojańskiego - guma karobowa - jest naturalnym roślinnym hydrokoloidem otrzymywanym z mielonego bielma nasion drzewa świętojańskiego.
DANE TECHNICZNE:
Maczka chleba świętojańskiego - guma karobowa - jest naturalnym roślinnym hydrokoloidem otrzymywanym z mielonego bielma nasion drzewa świętojańskiego. Jako dodatek do żywności oznaczana jest symbolem - E410. Naturalny dodatek do żywności stosowany jako substancja zagęszczająca i stabilizująca. Wykazuje właściwości emulgujące i zapobiegające rozwarstwianiu produktów. Jako dodatek do lodów wykazuje korzystny wpływ na punkt zamrażania.
WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Produkt należy przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów; maksymalna temperatura składowania to 25°C; maksymalna wilgotność względna powietrza podczas przechowywania to 60%. Opakowanie produktu (słoik z tworzywa w kolorze czarnym z nakrętką) pozwala na jego bezpieczne przechowywanie przy zachowaniu odpowiednich warunków otoczenia.
SKŁADNIKI: mączka chleba świętojańskiego (guma karobowa - E410).
ALERGENY: może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, mleka, jaj, soi, orzechów arachidowych, pozostałych orzechów, sezamu oraz ich pochodnych.
Indeks: SOSA68
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: RÓŻNE102(1)
Indeks: SOSA216
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: BABBI194
Marka: BABBI
Integrator do lodów mlecznych i owocowych oparty na włóknach roślinnych - wpływa korzystnie na stabilność lodów (zapobiega zbyt szybkiemu topnieniu). Może być stosowany do lodów przeznaczonych dla wegetarian i wegan.
Indeks: SOSA216
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: LCTRADE07
Folia rantowa bez nadruku 40 mm szerokości.
Indeks: FOODCOLOURS86
Maczka chleba świętojańskiego - guma karobowa - jest naturalnym roślinnym hydrokoloidem otrzymywanym z mielonego bielma nasion drzewa świętojańskiego.