Biała pasta waniliowa z nasionami:

Pasta Vaniglia Bianca, to pasta waniliowa bez dodatku substancji i składników barwiących. Charakteryzuje się naturalnie białą barwą, która pozwala uzyskać lody o wyjątkowych walorach estetycznych. Dodatek zmielonych lasek wanilii stanowi dodatkowy element zwiększający atrakcyjność wyrobów z dodatkiem pasty. Pasta waniliowa o charakterystycznej, naturalnie białej barwie z widocznymi nasionami i kawałkami lasek wanilii. Doskonały smak i aromat, który idealnie sprawdzi się do produkcji lodów rzemieślniczych, a także kremów i mas cukierniczych.
Jest to półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek smakowy do lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia i pozostałości produktu. Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty cukiernicze należy dokładnie wymieszać przed użyciem, najlepiej suchą łopatką lub długą łyżką. Pasty stosowane są jako dodatek smakowy, aromatyczny i nadający teksturę, do lodów, kremów i wyrobów cukierniczych.

Skład waniliowej pasty cukierniczej:

Składniki: syrop glukozowy, woda, aromaty, sól, zmielone laski wanilii, ekstrakt waniliowy.
Alergeny: produkt może zawierać soję, mleko, jaja, migdały, orzechy arachidowe i pozostałe orzechy oraz ich pochodne.

Zastosowanie i dozowanie produktu:

Pasty smakowe to półprodukty przeznaczone do produkcji lodów oraz stosowania w cukiernictwie. Są to gotowe do użycia pasty cukiernicze o uniwersalnym i wszechstronnym zastosowaniu w produkcji cukierniczej. Charakteryzują się intensywnym smakiem, a ich konsystencja pozwala na wzbogacanie lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty smakowe można używać do produkcji wyrobów cukierniczych, przestrzegając zasad dozowania. Przeznaczone są przede wszystkim do produkcji lodów rzemieślniczych w celu urozmaicenia i wzbogacenia klasycznych smaków. Stosowanie past smakowych pozwala na zwiększenie asortymentu i zróżnicowania smaków. Dodatkowo zapewnia powtarzalność produktów oraz utrzymanie ich stałej, wysokiej jakości.

ZALECANE DOZOWANIE PASTY SMAKOWEJ |
Pasta smakowa do lodów |
50 g na 1 kg mlecznej mieszanki bazowej |
Pasta cukiernicza |
50 g na 1 kg kremowej bazy |


Wartość odżywcza pasty cukierniczej:

PRZYBLIŻONA WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
1221 kJ / 287 kcal |
Tłuszcz |
0.1 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
0.0 g |
Węglowodany |
70.0 g |
w tym cukry |
37.0 g |
Białko |
0.0 g |
Sól |
0.69 g |


Pasta smakowa, szczegóły i charakterystyka produktu:

Nazwa handlowa |
Pasta Vaniglia Bianca |
Numer katalogowy |
12093535 |
Rodzaj |
pasta smakowa do lodów i wyrobów cukierniczych |
Smak |
wanilia |
Barwa |
biała |
Konsystencja |
gładka z nasionami wanilii |
Opakowanie |
plastikowe wiaderko z pokrywą, z folią zabezpieczającą |
Masa netto |
3.5 kg |
Opakowanie zbiorcze |
7.0 kg = 2 x 3.5 kg |
Seria produktowa |
Gusti Creme |
Przeznaczenie |
do użytku profesjonalnego |
Zastosowanie |
do produkcji lodów i cukiernictwa |
Produkt |
nie zawiera glutenu |
przyjazny dla wegan |
Producent |
Maestri Gelatieri Italiani |
Dystrybutor |
Sempre Group |
Kraj produkcji |
Wyprodukowane we Włoszech |


Warunki przechowywania produktu i informacje dodatkowe:

Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Optymalna temperatura przechowywania to 16-22°C, maksymalna wilgotność względna 70%. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów. Pasty cukiernicze po otwarciu nie wymagają przechowywania w warunkach chłodniczych. Po otwarciu produkt należy zużyć najszybciej jak to możliwe.
Do nakładania i dozowania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu należy oczyścić i dokładnie zamknąć opakowanie. Oddzielenie frakcji tłuszczowej jest zjawiskiem naturalnym i nie świadczy o degradacji produktu. Przed każdym użycie produkt należy dokładnie wymieszać.
Półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek do lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia i pozostałości produktu. Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Oddzielenie frakcji tłuszczowej jest zjawiskiem naturalnym i nie świadczy o degradacji produktu. Pasty cukiernicze należy dokładnie wymieszać przed użyciem, najlepiej suchą łopatką lub długą łyżką.
Dodatkowe informacje: produkt jest zgodny z rozporządzeniem (UE) 2023/915 i jego kolejnymi aktualizacjami, dotyczącymi zanieczyszczeń w żywności. Termin przydatności do spożycia produktu w szczelnie zamkniętym fabrycznie opakowaniu, to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją producenta.



