- Nowy

Pasta waniliowa o charakterystycznej, naturalnie białej barwie z widocznymi nasionami i kawałkami lasek wanilii. Skoncentrowana pasta smakowa do produkcji lodów rzemieślniczych oraz kremów i mas cukierniczych.
Pasta Vaniglia Bianca, to pasta waniliowa bez dodatku substancji i składników barwiących. Charakteryzuje się naturalnie białą barwą, która pozwala uzyskać lody o wyjątkowych walorach estetycznych. Dodatek zmielonych lasek wanilii stanowi dodatkowy element zwiększający atrakcyjność wyrobów z dodatkiem pasty. Pasta waniliowa o charakterystycznej, naturalnie białej barwie z widocznymi nasionami i kawałkami lasek wanilii. Doskonały smak i aromat, który idealnie sprawdzi się do produkcji lodów rzemieślniczych, a także kremów i mas cukierniczych.
Jest to półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek smakowy do lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia i pozostałości produktu. Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty cukiernicze należy dokładnie wymieszać przed użyciem, najlepiej suchą łopatką lub długą łyżką. Pasty stosowane są jako dodatek smakowy, aromatyczny i nadający teksturę, do lodów, kremów i wyrobów cukierniczych.
Składniki: syrop glukozowy, woda, aromaty, sól, zmielone laski wanilii, ekstrakt waniliowy.
Alergeny: produkt może zawierać soję, mleko, jaja, migdały, orzechy arachidowe i pozostałe orzechy oraz ich pochodne.
Pasty smakowe to półprodukty przeznaczone do produkcji lodów oraz stosowania w cukiernictwie. Są to gotowe do użycia pasty cukiernicze o uniwersalnym i wszechstronnym zastosowaniu w produkcji cukierniczej. Charakteryzują się intensywnym smakiem, a ich konsystencja pozwala na wzbogacanie lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty smakowe można używać do produkcji wyrobów cukierniczych, przestrzegając zasad dozowania. Przeznaczone są przede wszystkim do produkcji lodów rzemieślniczych w celu urozmaicenia i wzbogacenia klasycznych smaków. Stosowanie past smakowych pozwala na zwiększenie asortymentu i zróżnicowania smaków. Dodatkowo zapewnia powtarzalność produktów oraz utrzymanie ich stałej, wysokiej jakości.
ZALECANE DOZOWANIE PASTY SMAKOWEJ | |
Pasta smakowa do lodów | 50 g na 1 kg mlecznej mieszanki bazowej |
Pasta cukiernicza | 50 g na 1 kg kremowej bazy |
PRZYBLIŻONA WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1221 kJ / 287 kcal |
Tłuszcz | 0.1 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.0 g |
Węglowodany | 70.0 g |
w tym cukry | 37.0 g |
Białko | 0.0 g |
Sól | 0.69 g |
Nazwa handlowa | Pasta Vaniglia Bianca |
Numer katalogowy | 12093535 |
Rodzaj | pasta smakowa do lodów i wyrobów cukierniczych |
Smak | wanilia |
Barwa | biała |
Konsystencja | gładka z nasionami wanilii |
Opakowanie | plastikowe wiaderko z pokrywą, z folią zabezpieczającą |
Masa netto | 3.5 kg |
Opakowanie zbiorcze | 7.0 kg = 2 x 3.5 kg |
Seria produktowa | Gusti Creme |
Przeznaczenie | do użytku profesjonalnego |
Zastosowanie | do produkcji lodów i cukiernictwa |
Produkt | nie zawiera glutenu |
przyjazny dla wegan | |
Producent | Maestri Gelatieri Italiani |
Dystrybutor | Sempre Group |
Kraj produkcji | Wyprodukowane we Włoszech |
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Optymalna temperatura przechowywania to 16-22°C, maksymalna wilgotność względna 70%. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów. Pasty cukiernicze po otwarciu nie wymagają przechowywania w warunkach chłodniczych. Po otwarciu produkt należy zużyć najszybciej jak to możliwe.
Do nakładania i dozowania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu należy oczyścić i dokładnie zamknąć opakowanie. Oddzielenie frakcji tłuszczowej jest zjawiskiem naturalnym i nie świadczy o degradacji produktu. Przed każdym użycie produkt należy dokładnie wymieszać.
Półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek do lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia i pozostałości produktu. Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Oddzielenie frakcji tłuszczowej jest zjawiskiem naturalnym i nie świadczy o degradacji produktu. Pasty cukiernicze należy dokładnie wymieszać przed użyciem, najlepiej suchą łopatką lub długą łyżką.
Dodatkowe informacje: produkt jest zgodny z rozporządzeniem (UE) 2023/915 i jego kolejnymi aktualizacjami, dotyczącymi zanieczyszczeń w żywności. Termin przydatności do spożycia produktu w szczelnie zamkniętym fabrycznie opakowaniu, to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją producenta.
Indeks: MORI23
Marka: MORI 2A
Seria stalowych łyżek do lodów z uchwytem wykonanym z wytrzymałego tworzywa - polipropylenu. Uniwersalne w zastosowaniu, bardzo praktyczne i wygodne w użyciu. Niezbędny element wyposażenia każdej lodziarni. Dostępne w różnych wersjach kolorystycznych.
Indeks: MORI01
Marka: MORI 2A
Seria stalowych łyżek do lodów z uchwytem wykonanym z wytrzymałego tworzywa - Tritan™. Uniwersalne w zastosowaniu, bardzo praktyczne i wygodne w użyciu. Niezbędny element wyposażenia każdej lodziarni. Dostępne w różnych wersjach kolorystycznych.
Indeks: MORI16
Marka: MORI 2A
Seria stalowych łyżek do lodów z uchwytem wykonanym z wytrzymałego tworzywa - Tritan™. Uniwersalne w zastosowaniu, bardzo praktyczne i wygodne w użyciu. Niezbędny element wyposażenia każdej lodziarni. Dostępne w różnych wersjach kolorystycznych.
Indeks: MORI04
Marka: MORI 2A
Seria stalowych łyżek do lodów z uchwytem wykonanym z wytrzymałego tworzywa - Tritan™. Uniwersalne w zastosowaniu, bardzo praktyczne i wygodne w użyciu. Niezbędny element wyposażenia każdej lodziarni. Dostępne w różnych wersjach kolorystycznych.
Indeks: STOCKEL01
Marka: STÖCKEL
Seria profesjonalnych łyżek do nakładania lodów z ergonomicznym uchwytem z tworzywa w kolorze niebieskim. Pozwalają na tworzenie perfekcyjnych porcji lodów oraz dekoracyjne serwowanie potraw i deserów.
Indeks: STOCKEL03
Marka: STÖCKEL
Seria profesjonalnych łyżek do nakładania lodów z ergonomicznym uchwytem z tworzywa w kolorze niebieskim. Pozwalają na tworzenie perfekcyjnych porcji lodów oraz dekoracyjne serwowanie potraw i deserów.
Indeks: MORI32
Marka: MORI 2A
Seria okrągłych pojemników do lodów produkowanych w oparciu o tradycyjne receptury. Wykonane z odpornej na korozję stali nierdzewnej o wysokim połysku zapewniającym estetyczny wygląd.
Indeks: MORI10
Marka: MORI 2A
Niezbędny element wyposażenia każdej lodziarni oraz sezonowych punktów gastronomicznych. Seria profesjonalnych pojemników do lodów zgodnych z obowiązującymi standardami wymiarowymi i jakościowymi.
Indeks: MORI11
Marka: MORI 2A
Niezbędny element wyposażenia każdej lodziarni oraz sezonowych punktów gastronomicznych. Seria profesjonalnych pojemników do lodów zgodnych z obowiązującymi standardami wymiarowymi i jakościowymi.
Indeks: MORI09
Marka: MORI 2A
Seria pokryw do okrągłych pojemników na lody (carapina, pozzetto). Zapewniają bezpieczne przechowywanie lodów produkowanych w oparciu o tradycyjne receptury. Wykonane z odpornej na korozję stali nierdzewnej o wysokim połysku zapewniającym estetyczny wygląd.
Indeks: COMPRITAL189
Marka: GIUBILEO EXPERIENCE
Pasta waniliowa z serii Giubileo Experience - z dodatkiem cukru trzcinowego i gronowego - przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych i wyrobów cukierniczych.
Indeks: PERNIGOTTI59/1
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: THERMOHAUSER203
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: THERMOHAUSER12
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: PERNIGOTTI59/2
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: BABBI28
Marka: BABBI
Indeks: BABBI120
Marka: BABBI
Indeks: COMPRITAL175
Marka: COMPRITAL
Indeks: PERNIGOTTI229
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: PERNIGOTTI234
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: BABBI164
Marka: BABBI
Kompletna linia półproduktów w postaci past smakowych i dekoracyjnych umieszczona w wygodnych - kilogramowych - opakowaniach. Przeznaczona zarówno do użytku profesjonalnego - do produkcji lodów oraz wyrobów cukierniczych, jak i na użytek domowy.
Indeks: STOCKEL05
Marka: STÖCKEL
Seria profesjonalnych łyżek do nakładania lodów z chromowanym uchwytem z litego mosiądzu. Pozwalają na tworzenie perfekcyjnych porcji lodów oraz dekoracyjne serwowanie potraw i deserów.
Indeks: STOCKEL06
Marka: STÖCKEL
Seria profesjonalnych łyżek do nakładania lodów z chromowanym uchwytem z litego mosiądzu. Pozwalają na tworzenie perfekcyjnych porcji lodów oraz dekoracyjne serwowanie potraw i deserów.
Indeks: BABBI188
Marka: BABBI
Kremowa pasta waniliowa z kawałkami wafelków - do nadawania smaku i konsystencji. Przeznaczona do lodów i wyrobów cukierniczych.
Indeks: BABBI218
Marka: PERNIGOTTI
Pasta Vaniglia Bianca skoncentrowana pasta waniliowa zawierająca napar z nasion wanilii Bourbon i nasiona wanilii Bourbon. Przeznaczona do produkcji waniliowych lodów rzemieślniczych. Idealna kremów i nadzień cukierniczych. Waniliowa pasta cukiernicza bez barwników.
Pasta waniliowa o charakterystycznej, naturalnie białej barwie z widocznymi nasionami i kawałkami lasek wanilii. Skoncentrowana pasta smakowa do produkcji lodów rzemieślniczych oraz kremów i mas cukierniczych.