2.5 kg WAFERINI VANIGLIA 1280105 BABBI pasta o smaku wafelków waniliowych do lodów i wyrobów cukierniczych

Indeks: BABBI188
Marka:

Kremowa pasta waniliowa z kawałkami wafelków - do nadawania smaku i konsystencji. Przeznaczona do lodów i wyrobów cukierniczych.

223,75 zł (8% VAT)
89,50 zł / 1 kg

207,18 zł netto

DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Magazyn: 2 szt.

Opis produktu

WAFERINI VANIGLIA - kremowa pasta waniliowa z kawałkami wafelków przeznaczona do nadawania smaku i konsystencji. Pozwala uzyskać lody i kremy o charakterystycznym smaku wafelków z nadzieniem waniliowym.

Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty z kawałkami wafelków przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Stosowana do produkcji lodów oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty variegato należy dokładnie wymieszać przed użyciem - suchą łopatką lub długą łyżką.

Zastosowanie: jako dodatek smakowy i nadający teksturę - do lodów i wyrobów cukierniczych; jako dodatek do kremów i deserów; jako nadzienie cukiernicze; do pralin nadziewanych i wyrobów czekoladowych.

Składniki: olej słonecznikowy, cukier, wafelki (15%) (mąka pszenna, skrobia ziemniaczana, olej kokosowy, odtłuszczone mleko w proszku, cukier, pełnoziarnista mąka sojowa, emulgator: lecytyna sojowa (E322), żółtko jaja w proszku, substancje spulchniające: soda oczyszczona (E500ii), difosforany (E450), sól), dekstroza, odtłuszczone mleko w proszku, masło kakaowe, pełnoziarnista mąka sojowa, emulgator: lecytyna sojowa (E322), sól, substancja przeciwutleniająca: alfa-tokoferol (E307), aromaty, ekstrakt z lasek wanilii Bourbon; może zawierać śladowe ilości orzechów arachidowych i innych orzechów oraz ich pochodnych.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące (od daty produkcji - zgodnie ze specyfikacją producenta).

RECEPTURA - DOZOWANIE
WAFERINI VANIGLIA 250 g
MIESZANKA BAZOWA 1000 g

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2496/600 kJ/kcal
Tłuszcz 42.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 8.9 g
Węglowodany 47.0 g
w tym cukry 36.0 g
Białko 6.6 g
Sól 0.2 g

PRZEZNACZENIE I ZASTOSOWANIE PRODUKTU

BABBI VARIEGATI WAFERINI (1).png

Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.

Szczegóły produktu

NUMER KATALOGOWY
1.28.01.05
NAZWA HANDLOWA
WAFERINI VANIGLIA
MASA NETTO
2.5 kg
OPAKOWANIE
WIADERKO Z TWORZYWA Z POKRYWKĄ
OPAKOWANIE ZBIORCZE
4 x 2.5 kg - 10 kg
RODZAJ
PASTA Z WAFELKAMI
SMAK
WAFELKI Z KREMEM WANILIOWYM | WANILIA | WAFELEK
KONSYSTENCJA
GŁADKA Z WAFELKAMI
PRZEZNACZENIE
PÓŁPRODUKT DO LODÓW I CUKIERNICTWA
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
DO NADAWANIA SMAKU I TEKSTURY
DOZOWANIE
250 g / 1 l mieszanki bazowe
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI
WYPRODUKOWANO
WE WŁOSZECH