"Giubileo Experience to program, dzięki któremu producent lodów zyska możliwość zaproponowania swoim klientom wyjątkowego, absolutnie niepowtarzalnego produktu najwyższej jakości. Z baz całkowicie wyeliminowano emulgatory i tłuszcze roślinne (zarówno utwardzone, jak i rafinowane). Receptury zostały skomponowane z zastosowaniem cukru trzcinowego i cukru gronowego, a także świeżej śmietany i mleka. Za smak odpowiadają składniki najwyższej jakości - dlatego lody wykonane zgodnie z filozofią Giubileo Experience są takie smaczne i doskonałe. Ponadto spełniają wymagania klientów, którzy oczekują produktów o zrozumiałych recepturach, wykonanych z naturalnych składników, powszechnie znanych i postrzeganych jako zdrowe."
"Pasty Giubileo nie zawierają białego cukru. Do niektórych dodaliśmy nierafinowany cukier trzcinowy i cukier gronowy. Pasty nie zawierają także emulgatorów ani żadnych dodatków oprócz naturalnej mączki chleba świętojańskiego."
VANIGLIA MADAGASCAR GIUBILEO - pasta waniliowa z nutami cytrusów i migdałów - produkt z ekstraktem z wanilii z Madagaskaru, cukrem trzcinowym i winogronowym oraz dodatkiem słodzonego żółtka jaja.
Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku profesjonalnego - do produkcji lodów rzemieślniczych metodą tradycyjną oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu).
Składniki: cukier winogronowy, brązowy cukier trzcinowy, słodzone żółtko jaja (żółtko jaja, cukier), woda, naturalny aromat waniliowy z innymi naturalnymi aromatami (3.9%), skrobia kukurydziana, naturalny ekstrakt waniliowy - pochodzenie Madagaskar (0.8%), mielone laski wanilii; może zawierać mleko (wyprodukowano w zakładzie, w którym wykorzystuje się mleko i jego pochodne, a także używa się jaj, soi i orzechów).
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.
RECEPTURA - DOZOWANIE |
PASTA GIUBILEO |
40-50 g |
MIESZANKA BAZOWA |
1000 g |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
1302/311 kJ/kcal |
Tłuszcz |
1.4 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
0.5 g |
Węglowodany |
70.0 g |
w tym cukry |
67.0 g |
Białko |
0.9 g |
Błonnik |
0.4 g |
Sól |
0.08 g |