Skoncentrowana pasta waniliowa do lodów i cukiernictwa!

Pasta Vaniglia Bianca skoncentrowana pasta waniliowa zawierająca napar z nasion wanilii Bourbon i nasiona wanilii Bourbon. Przeznaczona do produkcji waniliowych lodów rzemieślniczych. Idealna kremów i nadzień cukierniczych. Waniliowa pasta cukiernicza bez barwników. Wanilia Bourbon nie jest gatunkiem - nazwą tą określa się wyłącznie strąki waniliowe gatunku Planifolia z "Wysp Burbonów" (Madagaskar), które są przygotowywane na wyspach zgodnie z metodą Bourbon.

Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci skoncentrowanej pasty smakowej przeznaczonej do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek smakowy do lodów rzemieślniczych i wyrobów cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty cukiernicze należy dokładnie wymieszać przed użyciem, najlepiej suchą łopatką lub długą łyżką. Skoncentrowane pasty smakowe podlegają dozowaniu, zgodnie z zaleceniami od producenta.

Zastosowanie:
- pasta smakowa do lodów i deserów mrożonych,
- pasta smakowa do kremów i nadzień cukierniczych,
- pasta smakowa do deserów i musów.

Składniki i alergeny: syrop glukozowy, cukier, woda, napar z ziaren wanilii Bourbon, aromaty, nasiona wanilii Bourbon, sól, substancje stabilizujące: guma tara (E417), substancje zagęszczające: karagen (E407).

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła.
Termin przydatności do spożycia: 24 miesiące od daty produkcji, w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu - zgodnie ze specyfikacją od producenta.

Pasta waniliowa do lodów i deserów!

DOZOWANIE |
Pasta smakowa |
30-50 g |
Mieszanka bazowa |
1000 g |


WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
1177/278 kJ/kcal |
Tłuszcz |
0.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
0.0 g |
Węglowodany |
63.0 g |
w tym cukry |
52.0 g |
Białko |
.0 g |
Sól |
0.29 g |

Charakterystyka produktu Pasta Vaniglia Bianca od Babbi:

Nazwa handlowa |
Pasta Vaniglia Bianca |
Numer katalogowy |
1230125 |
Rodzaj |
skoncentrowana pasta smakowa do lodów i cukiernictwa |
Smak |
wanilia |
Konsystencja |
pasta |
Opakowanie |
plastikowe wiaderko z pokrywą, z folią zabezpieczającą |
Masa netto |
3.0 kg |
Opakowanie zbiorcze |
12.0 kg = 4 x 3.0 kg |
Przeznaczenie |
do użytku profesjonalnego |
Zastosowanie |
pasta smakowa do lodów i wyrobów cukierniczych |
Producent |
Babbi S.r.l. |
Dystrybutor |
Sempre Group Sp. z o.o. |

Pasta do waniliowych lodów rzemieślniczych!




