• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

dekoracyjna posypka cukrowa o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie - perełki matowe niebieskie
  • dekoracyjna posypka cukrowa o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie - perełki matowe niebieskie

op. 30 g PEREŁKI NIEBIESKIE MATOWE SWEET DECOR miękkie perełki cukrowe o matowym wykończeniu do dekoracji

SEMPRE216/8

Matowe perełki cukrowe o miękkiej konsystencji w kolorze niebieskim - dekoracyjna posypka cukrowa. Idealne do dekoracji różnego rodzaju wyrobów cukierniczych.

8,50 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

Matowa posypka cukrowa o miękkiej konsystencji, do dekoracji cukierniczych. Perełki cukrowe charakteryzują się chrupiącą, delikatną konsystencją i matową powierzchnią. Wytwarzane są na bazie cukru, co zapewnia im długi termin przydatności do spożycia oraz uniwersalny słodki smak (masy cukrowej), który nie wpływa na zmianę smaku dekorowanych wyrobów. Do nadawania koloru posypkom używane są wyłącznie barwniki całkowicie bezpieczne do spożycia.

Posypki mają zdolność do pochłaniania wilgoci, dlatego należy je przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Barwniki spożywcze zastosowane w posypkach są wrażliwe na działanie światła słonecznego, które może powodować ich blaknięcie. Dlatego dla zachowania barwy i konsystencji posypek bardzo istotne są warunki ich przechowywania.

Posypka cukrowa jest uniwersalna w zastosowaniu, doskonale sprawdzi się na każdą okazje. Będzie idealna do dekoracji: ciasteczek, pierniczków, babeczek, muffinek, tortów, deserów, wypieków, cake pops, pralin, trufli, czekolady, lodów oraz wielu innych słodkich wyrobów (a zwłaszcza tych z kremami i polewami).

Podczas dodawania kolorowych posypek jako składnik ciasta (masy) barwniki mogą przenikać w znacznym stopniu do wypieków (np. do biszkoptu czy ciasta kruchego). Posypki wykazują ograniczoną stabilność kolorów podczas dekorowania wyrobów mrożonych (w tym lodów).

Składniki: cukier, dekstroza, mąka ryżowa, syrop glukozowy, aromat, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), maltodekstryna, sól, substancja zagęszczająca: guma arabska (E414), substancja glazurująca: wosk carnauba (E903), szelak (E904), barwnik: indygotyna (E132); może zawierać śladowe ilości mleka, soi i glutenu.

Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego (które może powodować blaknięcie koloru) i obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 15-25°C, maksymalna wilgotność względna to 65%.

WAROŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1605/378 kJ/kcal
Tłuszcz 0.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.0 g
Węglowodany 94.0 g
w tym cukry 86.0 g
Białko 0.5 g
Sól 0.10 g

Barwniki, które mogą mieć negatywny wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci: tartrazyna (E102), żółcień chinolinowa (E104), żółcień pomarańczowa FCF (E110), azorubina (E122), czerwień koszenilowa (E124), czerwień allura (E129).

ZASTOSOWANIE POSYPEK CUKROWYCH:

ZAINSPIRUJ SIĘ

Szczegóły produktu
SEMPRE216/8
6 Przedmioty

Opis

NAZWA HANDLOWA
PEREŁKI NIEBIESKIE MATOWE
MASA NETTO
30 g
OPAKOWANIE
PLASTIKOWY SŁOICZEK Z NAKRĘTKĄ
ŚREDNICA
4 mm
RODZAJ
PEREŁKI CUKROWE | MATOWE
KSZTAŁT
OKRĄGŁY
SMAK
SŁODKI | MASA CUKROWA
BARWA
NIEBIESKA | MATOWA
KONSYSTENCJA
MIĘKKA
PRZEZNACZENIE
PRODUKT SPOŻYWCZY | DEKORACYJNY
ZASTOSOWANIE
DO DEKORACJI CUKIERNICZYCH
DOZOWANIE
WEDŁUG UZNANIA
APLIKACJE
CIASTA | LODY | DESERY | TORTY | HORECA
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
CHRONIĆ PRZED DZIAŁANIEM ŚWIATŁA SŁONECZNEGO
SERIA PRODUKTOWA
DEKORACJE CUKROWE
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
20 innych produktów w tej samej kategorii: